peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR **

Ostoreskontraan tuleva lasku menee suoraan asiakkaalle käsittelyyn

Hei.

Käsittelemme usean yrityksen saapuvat verkkolaskut ostoreskontrassa. Yhden yrityksen kanssa useat saapuvat laskut menevät suoraan laskun vastaanottavan yrityksen oletuskierrätysryhmälle hyväksyttäväksi. Koska näin käy, jää laskut käsittelemättä ja tiliöimättä tilitoimiston toimesta, eikä kyseisen yrityksen henkilöstö pysty niitä hyväksymään ilman tiliöintejä. Emmekä edes huomaa että kyseiset laskut on ylipäätään tulleet järjestelmään, kun ne menevät automaattisesti eteenpäin. Saamme tiedon vasta kun yrityksestä otetaan yhteyttä, ettei järjestelmä anna hyväksyä laskua, koska tiliöinti ym puuttuu. Laskujen kierrätykseen lähettänyt käyttäjätunnus on "ADMIN", joka ei ole luonnollinen henkilö. Eikä meillä ole sellaista käyttäjää. What to do? 😃

PS. Manuaalit kahlattu läpi...

2VASTAUSTA2
Highlighted

Vastaus: Ostoreskontraan tuleva lasku menee suoraan asiakkaalle käsittelyyn

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎22-01-2018 08:24 )

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi. 

 

Tarkista, onko yritykselle määritelty Kierrätysryhmien ylävalikossa Kierrätysryhmät | Ostolaskukohtaiset asetus "Finvoice - ja ostolaskupalvelun laskut viedään yrityksen oletuskierrätysryhmään" päälle. Mikäli et halua että kierrätys toimii kuvailemallasi tavalla, voit poistaa tuon täpän Kierrätysryhmien asetuksista, jonka jälkeen Fivaldiin saapuvat laskut eivät enää mene oletuskierrätysryhmään. 

 

Mikäli saapuneiden laskujen käsittelytapa on tuossa yrityksessä viime aikoina muuttunut, eli aiemmin laskut eivät ole menneet oletuskierrätysryhmään, niin asiaan löytyy selitys mikäli laskut saapuvat teillä kierrätykseen AutoInvoice-palvelun kautta. Marraskuun päivityksessä nimittäin korjattiin tuon kyseisen asetuksen toimintaa, sillä aiemmin tuo asetus ei ole AutoInvoice-laskujen kohdalla toiminut, vaan laskut menivät asetuksesta huolimatta aina Syötössä-tilaan eivätkä suoraan käsittelyyn. Nyt kun asetus toimii ja jos se on ollut tuossa yrityksessä koko ajan päällä, on saapuvien laskujen käsittelytapa todennäköisesti muuttunut kyseisessä yrityksessä tuon marraskuisen päivityksen jälkeen. 

 

Asiasta on ollut maininta päivitystiedotteen kohdassa 8.8 AutoInvoice-laskut suoraan käsittelyyn. Päivitystiedotteet löytyvät täältä Communitysta sivun oikean laidan linkeistä kohdasta "Lataa materiaaleja". 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Ostoreskontraan tuleva lasku menee suoraan asiakkaalle käsittelyyn

Hei Jonna,

Lämpimät kiitokset nopeasta vastauksestasi. Poistin täpän, seurataan tilannetta! 

Gabriel Dobrota