Minun alueeni
Apu
lisbet
CONTRIBUTOR *

Pääkirjaan tositejärjestys

tekijä lisbet

Hei!

 

Asiakkaallamme on käytössä useita pankkitilejä joita me kirjaamme kirjanpitoon pankkikohtaisesti. Eli esimerkiksi kirjaamme OP tiliotteet ja tapahtumat 1.-31.3 ja sen jälkeen Nordean tiliotteet ja tapahtumat 1.-31.3.  

Pääkirja ei tulostu tositenumerojärjestyksen mukaan vaan päivämääräjärjestyksen. Esimerkiksi pääkirja tilistä xxx alkaa tositteella 1 (OP 1.3.) ja antaa seuraavaksi tositteen 25 (Nordea 1.3.).

 

Kirjanpitolain mukaan kirjanpidon pääkirja ja päiväkirja pitää olla tositenumerojärjestyksessä eikä päivämääräjärjestyksen mukaan.

 

Onko olemassa asetuksia missä tämän tositenumerojärjestyksen voi määritellä vai puuttuko se kokonaan ohjelmasta?

 

1 VASTAUS1

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. 

 

Laki määrittelee, että kirjanpito on järjestettävä siten, että kirjauksia voidaan tarkastella aikajärjestyksessä ja asiajärjestyksessä. Eli lakisääteisesti aikajärjestys on pakottava. 

 

Raporttia voidaan toki tällä hetkellä rajata myös tositelajilla tai tarvittaessa pääkirjan voi muodostaa CSV-muodossa (Kirjanpito > ylävalikosta Kirjanpito > Tietojen vienti > Kaikki viennit tileittäin (pääkirja)), jolloin pääkirjan voi Excelissä lajitella päivämäärän mukaiseen järjestykseen. 

 

Mikäli haluat, voit jättää tästä meille kehitysehdotuksen tämän ohjeen mukaisesti. Kerro pyynnössä tarkemmin lisätiedot tarpeelle tositenumeron mukaan tulostamisen käyttötarpeista ja -tarkoituksesta.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.