Minun alueeni
Apu
Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***

Päivämääräkohtaiset raportit Fivaldista

tekijä Anna-Maija Heiskanen

Hei!

 

Fivaldissa kun on käytössä kausiväleillä haettavat raportit, niin miten te muut käyttäjät olette pärjänneet pelkästään niiden kanssa? Meillä oli tässä hiljattain monta yrityskauppaa ja kirjanpito piti saada katkaistua kesken kauden. Fivaldista ei luonnollisesti saa raportteja ulos päiväkohtaisesti vaan aina kausittain. Eli periaatteessa koko kirjanpidon teko piti lakkauttaa ja sen jälkeen kirjata muistioilla kaikki mahdollinen, jotta kirjanpitoon ei päässyt mitään ylimääräistä. Myytävän kohteen kanssa tämä vielä toimi, kun sen jälkeen kirjanpito lakkasi meillä.

Mutta piakkoin eräänkin asiakkaan pitäisi raportoida valtiolle päin ja tottakai sellaisilla päivämääräväleillä, mitkä eivät mene Fivaldin kausikäsittelyyn mitenkään. Eli tyyliin 26.3.2018-25.3.2019. Miten ratkaisisitte tällaisen muuten kuin vaihtamalla ohjelmistoa? Koska kirjanpito täytyy kuitenkin koko ajan tehdä normaalisti, olisi vain tarve lisäraporteille.

Fivaldi on jo vastannut, että tämä menee kehitysideapankkiin. Josta sitä luultavasti ei koskaan nosteta esiin, ellei muillakin asiakkailla ole siihen tarvetta.

Joten onko tällaiseen tarvetta muillakin? Econetista siirtyneenä välillä ahdistaa, kuinka suppeasti Fivaldista pystyy raportteja ajamaan. Varsinkin kun kuvittelin, että Fivaldi olisi ollut askel kehityksessä eteenpäin, ei taaksepäin.

3 VASTAUSTA3
TTKoski
CONTRIBUTOR **

tekijä TTKoski

Hei!

Samaa olen ihmetellyt eli raporttien nojaamista orjallisesti tilikauteen. Ehdottomasti pitäisi saada ottaa raportteja myös haluamaltaan ajalta.

Esimerkiksi pääkirjaotetta tarvittaisiin monesti määrätyltä ajalta, joka poikkeaa tilikaudesta ja on siis vaikka useamman tilikauden ajalta. Ammatinharjoittajan verotukseen tarvitaan yksityisnostojen määrä kalenterivuodelta ja jos tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta, joutuu ottamaan kahteen kertaan pääkirjan yksityistilistä - täysin turhaa hommaa tehdä niin vaikeasti.

Kun tilikausi on kalenterivuodesta poikkeava, niin silti joskus on tarve saada tuloslaskelma kalenterivuodelta. Tai muuten tuloslaskelma vaikka 

Tähän asiaan kaivataan pikaista korjausta!!

Nyt tämä on käsittääkseni mahdotonta. 

 

Leena Helin
CONTRIBUTOR ***

tekijä Leena Helin

Hei minunkin puolestani! Tulostuspuoleen kaipaisimme lisäksi myös sellaista tositetulostusta, missä näkyisi myös alv-jako. Nyt tositetulostuksessa näkyy vain nettosummat, ei alvien osuutta ollenkaan. Jos haluat esim. täsmäyttää jotain tiettyä tositetta, joudut ottamaan päiväkirjan, missä sitten on muitakin tositteita mukana.
Eli tulostusvaihtoehtoon saisi lisätä myös vaihtoehdon, jossa koko tosite näkyy kaikkine tapahtumineen alv mukaan lukien.
Ja tosiaankin tuo tilikausiriippuvuus tulostuksessa pitäisi poistaa...

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Ja samaan listaan vielä kumulatiivinen alv-laskelma, jota mm. jokaisessa verotarkastuksessa kysytään.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.