Minun alueeni
Apu
Antti Kivioja
CONTRIBUTOR *

Palkkojen maksuaineistot (sepa-palkat) pankkiin

tekijä Antti Kivioja

Hei!

 

Täytyykö palkkojen maksuaineistot (sepa-palkat) lähettää edelleenkin pankkiyhteydellä pankkiin päivää ennen veloituspäivää, jotta rahat siirtyvät työntekijälle palkanmaksupäivänä. Olemme laittaneet kiireellisissä tapauksissa ostoreskontran kautta palkkoja maksuun aamupäivällä ja ne ovat siirtyneet vielä samana päivänä myöhemmin työntekijälle. Eli onko tuossa palkkojen kautta muodostuvassa SEPA maksu (palkat) maksuaineistossa jokin eroavaisuus, minkä takia täytyy saada päivää ennen pankkiin?

3 VASTAUSTA3

tekijä Inkeri Mansikka-aho

Hei Antti!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Jotta palkka on palkansaajan tilillä heti palkkapäivän aamuna, niin silloin palkka-aineistot tulisi lähettää pankkiin edellisenä päivänä klo 18 mennessä.

 

Mikäli palkansaajalla on tili samassa pankissa kun maksajallakin, niin silloin voi riittää, että lähettää aineiston samana päivänä kun palkkapäiväkin on, mutta silloin palkka ei näy tilillä heti aamusta.

 

Pankkiajojen aikatauluissa voi olla myös pankkikohtaisia eroja eli ne kannattaa varmistaa vielä pankista.

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Soini (Päivitetty ‎25-03-2021 11:24 tekijä Päivi Soini )

Hei!

Tämähän on hämmentävää. Lähetin erään palkan SEPA-maksu (palkat) pankkiyhteydellä 27.1. klo 10 ja palkka näkyi palkansaajan tilillä 29.1. Siirto oli saman pankin sisällä ja pankkina OP. Välissä ei ole ollut viikonloppua, joka selittäisi hitauden.

 

Millaisia kokemuksia teillä muilla on OP:stä vastaavassa tilanteessa??

Hei Päivi!

 

Ohjeistaisin tarkistamaan, että mikä palkka-aineistolla on ollut maksupäivänä eli mikäli palkkakaudella maksupäivänä on ollut 29.1., niin silloin palkka näkyy palkansaajan tilillä 29.1. vaikka se olisikin lähetetty pankkiin 27.1.

 

Mikäli palkkakauden maksupäivä on ollut 27.1. ja palkkojen maksatusaineisto on lähtenyt Fivaldi pankkiyhteydestä 27.1. onnistuneesti pankkiin, niin  ohjeistaisin olemaan pankkiin yhteydessä ja pyytää heitä selvittämään, että miksi palkka on näkynyt palkansaajan tilillä vasta 29.1.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.