Minun alueeni
Apu

Pankkiyhteyden varmenteen luominen

tekijä Villepekka Jossens (Päivitetty ‎12-09-2017 11:06 tekijä Villepekka Jossens VISMA )
1 VASTAUS1
Accepted solution
Villepekka Jossens
VISMA

tekijä Villepekka Jossens (Päivitetty ‎31-08-2022 09:58 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Kun pankkiyhteyden asetukset ja varmennetiedoston tallennuskohde on määritelty sekä WS-sopimus luotu, sopimukselle on luotava varmenne Pankkiyhteyden perustiedoissa Sopimukset-välilehdellä klikkaamalla ensin haluttu sopimus aktiiviseksi ja valitsemalla sen jälkeen sivun oikeasta reunasta Luo uusi varmenne:

 

JenniSyrjmki_0-1661927381734.png

 

Näytölle avautuu ”Uusi varmenne” -ikkuna, johon täydennetään varmenteen tiedot ja määritellään salasana, jota tarvitaan joka kerta, kun pankkiyhteyttä käytetään. Salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä pitkä ja siinä on oltava vähintään yksi iso kirjain, yksi pieni kirjain ja yksi numero. Eri WS-sopimuksilla voidaan käyttää samaa salasanaa. Salasana ei saa olla sama kuin Fivaldi-käyttäjätunnuksella

  • Mikäli varmenteen salasana häviää tai unohtuu, WS-sopimuksen varmenne on luotava uudelleen. Tätä varten pankista on tilattava uuden aktivointikoodit.
  • Varmenteen salasana voidaan tarvittaessa vaihtaa Pankkiyhteyden Perustietojen Sopimukset-välilehdellä sovellusikkunan oikeassa yläreunassa olevan ”Sopimukseen liitetyt varmenteet” -otsikon alta halutun varmenteen info-painiketta (harmaa ”i”)

 

JenniSyrjmki_1-1661928478273.png

 

Kun varmenteen tiedot on syötetty, painetaan ”Luo varmenne” -painiketta:

  • ”Luo varmenne” -painikkeen painamisen jälkeen Fivaldi ottaa ensimmäisen kerran yhteyden pankkiin, tarkastaa että sopimukselle ja varmenteelle syötetyt tiedot ovat oikein, luo avainsäiliön asetuksissa määriteltyyn hakemistoon ja aktivoi WS-yhteyden. Tämä saattaa kestää pankista riippuen jonkin aikaa.
  • Mikäli varmenteen luominen ei onnistu, ohjelma ilmoittaa pankin lähettämän virheilmoituksen.
    • Huom! Mikäli asiakkaan nimi on sopimuksella väärin, saadaan oikein kirjoitettu nimi pankin virhesanomasta. Virhetilanteen tapahtuessa nimi vaihdetaan sopimukselle ja luodaan uusi varmenne.
  • Kuittaa näytölle avautuva ilmoitusikkuna OK-painikkeella.

 

Lisätietoja löytyy tarvittaessa Pankkiyhteyden ohjeista täältä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.