Minun alueeni
Apu
Kake06
CONTRIBUTOR **

Poissaolorekisteri

tekijä Kake06

Poissaolorekisterin käytön ohjeissanne on, että poissaolot ilmoitetaan edelliseltä kuulta. Lomapalkat maksetaan kuitenkin kuluvalta palkkakaudelta. Jos siihen lisää poissaolopalkan (vuosiloman)  edelliseltä kuulta, palkkalaskelmasta tulee virheellinen. Lomapalkkahan on silloin kahteen kertaan: edellisen kuukauden "poissaolopalkka" ja kuluvan kuun lomapalkka. Miten tulorekisteri: on ohje, että kertymäksi vuosiloman palkasta laitetaan koko lomanmääräytymisvuosi, mutta jos poissaolon loman osalta tuo palkanlaskentaan poissaolorekisteristä, poissaoloaika on vain vuosiloman pidetty aika.

Sairasajan palkat: onko tarkoitus, että palkkalaskelmaan merkitään ja palkat lasketaan siten, että siinä näkyy vain edellisen kuukauden sairauslomat? Tes:imme mukaan työntekijä saa korotettua palkkaa sairausajalta, jolloin kk+palkka + sairausajan palkka > kuin kk:n peruspalkka 

1 VASTAUS1

tekijä Inka Karlsson

Hei!

Tulorekisteri tosiaan ohjeistaa, että ilmoitetaan seuraavan palkan yhteydessä, koska varmat poissaolotiedot ovat silloin tiedossa. Mikään ei kuitenkaan estä ilmoittamasta niitä jo aiemman palkan yhteydessä, mutta jos palkansaaja ei pidäkään lomia tuolloin sen mukaisesti kun on laitettu (esim. sairastuu loman aikana), niiin korjaamisessa saattaa esiintyä sitten haasteita. 

 

Sama pätee myös näihin sairausajan palkkoihin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.