peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted
Anonymous
Ei sovellu

Polku Fivaldiin

Tervetuloa keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa Polku Fivaldiin -aiheista sekä samalla verkostoitumaan muiden käyttäjien kanssa!

16VASTAUSTA16
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Polku Fivaldiin

Aivan huippua!
Käyttöönottovaiheessa tulee jos jonkinmoisia ihmetyksen aiheita, joten "nopea kysymys-nopea vastaus" -mahdollisuus tulee todella tarpeeseen. Hymiö Onnellinen

Anonymous
Ei sovellu

Vastaus: Polku Fivaldiin

Hei Leena!

 

Kiva kuulla, toivottavasti saadaan paljon hyvää keskustelua aiheen ympärille 😉

 

Terkuin,

 

Janika

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Polku Fivaldiin

Onkohan tämä ensimmäinen kysymys tähän polkuketjuun:
Onnistuuko tietojen siirto Netvisorista Fivaldiin? Olisi kolme uutta asiakasta, jotka ovat tällä hetkellä Netvisorissa ja siirto Fivaldiin alkaisi olla ajankohtainen.

MODERATOR

Vastaus: Polku Fivaldiin

Hei!

 

Valitettavasti mitään suoraa integraatiota ei ole Netvisorin ja Fivaldin välillä niin että Netvisorista voitaisiin tuoda tietoa suoraan esim. Fivaldin kirjanpitoon.

 

CONTRIBUTOR **

Osto- ja myyntilaskut kirjanpidossa

Ovatko osto- ja myyntilaskut sitten kirjanpidossa, kun niiden kaudet suljetaan?


 

CONTRIBUTOR **

Palkat - seurantakohteet

Sain aiemmin palkkakaudet esille normaalisti, mutta nyt tuli uuteen kauteen palkkalaskelmiin punaisia huomautuksia: Rakennusurakat (minun seurantakohde 1) on pakollinen!

- mitähän tämä tarkoittaa ja mitä olen tässä välissä päässyt asetuksiin asentamaan...?

- miten saan poistettua tämän pakottavan käskyn

CONTRIBUTOR **

Kun tiliote tiliöity ja siirretty kirjanpitoon

voiko mitenkään kirjanpidon puolella korjata tiliöintiä? vai pitääkö aina muokata tiliotetta ja siirtää uudelleen kirjanpitoon?

CONTRIBUTOR **

Myyntilasku kuluttajalle verollisena ja tuotenron tiliöinti

Miten voidaan vaihtoehtoisesti tehdä lasku kuluttajalle, kun pitäisi laskussa olla hinnat verollisina? Ei taida olla asiakaskohtaisesti mahdollista valita asetuksia, jolloin laskun tekisi verollisena?

Voidaanko mitenkään tuotteita perustaa ja asettaa tuotteelle tiliöinti, jolla se kohdistuisi aina omalle myyntitilille?

Vastaus: Osto- ja myyntilaskut kirjanpidossa

Hei!

 

Osto- ja myyntilaskut menevät saman tien kirjanpitoon jo silloin, kun lasku laskutetaan.

 

Jos ne eivät näy teillä kirjanpidon puolella, niin tarkista kirjanpidon yläpalkista Kirjanpito | Tositelajien määritys -kohdasta, että siellä ostolaskujen ja myyntilaskujen tositelajilla on jokin menneisyyden kausi sarakkeessa "Näkyy kirjanpidossa alkaen kaudesta". Lisää kausi sinne tarvittaessa.

Vastaus: Kun tiliote tiliöity ja siirretty kirjanpitoon

Hei!

 

Melkein paras on muokata tiliotetta suoraan. 🙂 Muistiokirjauksella (pkvientinä) voi toki tehdä erilaisia korjauksia kirjanpitoon, mutta tämä tulevat sitten omina tositteinaan ja omana tositelajinaan. -Ainomari

Vastaus: Palkat - seurantakohteet

Hei! 

 

Kannattaa katsoa, onko Tilikartalla kyseisen tilin kohdalle määritelty ruksit kohtiin Seurantakohteet kysytään ja Pakollinen. Tällöin palkkalaskelmaa ei saa merkittyä maksetuksi ennen kuin riville laitetaan seurantakohdetiedot, vaan kustannuspaikan käyttäminen on aina pakollista kyseisellä tilillä, ja ohjelma ilmoittaa punaisella jos tietoa ei syötetä.

Vastaus: Myyntilasku kuluttajalle verollisena ja tuotenron tiliöinti

Hei!

 

Kiitos viestistäsi. Voit muuttaa hintojen näyttämistä Myyntireskontra | Perustiedot | Tilaukset-välilehdellä. Huomioithan, että muutoksen voi tehdä vasta sitten, kun edelliset, avoimet tilaukset on laskutettu.

 

Tuotteelle voidaan valita tuoterekisterissä oma tiliöinti, joka on kytketty tiettyyn myyntitiliin ja verokantaan. Tiliöinnit perustetaan Myyntireskontra | Perustiedot | Laskujen tiliöinti -välilehdellä. Kun tiliöinti on perustettu, se valitaan tuoterekisterissä Tiliöinti-kohtaan tietylle tiliöintiryhmälle.

 

Useamman verokannan laskutusta ja tiliöintien logiikkaa käsitellään täällä vielä tarkemmin.

CONTRIBUTOR *

Palkkalaskelma ja laskutus sähköpostitse

Hei,

 

Fivaldiin siirrettyämme aloimme lähettää palkkalaskelmat sähköpostitse. Käytäntönä tämä on loistava, jos vertaa paperistenpalkkalaskelmien lähetystä postitse. Ongelmana on kuitenkin ollut, että lähettämämme palkkalaskelmat menevät työntekijöidemme roskapostiin. Mikä on paras tapa ongelman korjaamiseksi?

 

Aiomme myös tulevaisuudessa lähettää laskut sähköpostitse ja toivoisimme, ettei tätä samaa ongelmaa syntyisi silloin. Nämä ovat niitä asioita, jotka vaikuttavat organisaatiomme maineeseen ja imagoon.

Vastaus: Palkkalaskelma ja laskutus sähköpostitse

Hei! 

 

Ongelma pitäisi pystyä kiertämään määrittämällä sähköpostien lähettäjäksi ohjelmaan eivastausta@fivaldi.net käyttäjän oman sähköpostiosoitteen sijaan. Tässä postauksessa on lisää tietoa aiheesta. 

CONTRIBUTOR **

Palkkojen "sulje kirjanpidon kaudet"

Mitä tarkoittaa "sulje kirjanpidon kaudet (jos voi)" palkkojen puolella?

Sulkeeko ns. palkkojen osalta kirjanpidon kauden eli nyt helmikuun? En vielä ole uskaltanut laittaa siihen hipsukkaa. Pitääkö tämä olla tehtynä ennen kuin voi ottaa kausiveroilmoitukset palkkojen osalta?

Vastaus: Palkkojen "sulje kirjanpidon kaudet"

Hei!

 

Tuo toiminnallisuus sulkee kirjanpidon kaudet, palkkojen kaudet menevät kiinni joka tapauksessa maksetuksi merkinnässä, kirjanpidon kaudet voidaan sulkea vasta kun kaikkien osakirjanpitojen kaudet on suljettu. (esim. ostoreskontra) Eli jos laitat tuohon hipsun ja vaikka ostoreskontran kyseinen kausi on avoinna tulee ilmoitus, että "Ei voida sulkea kirjanpidon kautta osakirjanpitojen kausi auki" 

Tuon kauden voi sitten kirjanpidossa vielä aukaista jos siihen onkin tarvetta.