Minun alueeni
Apu
Pirjo H
CONTRIBUTOR *

Reaaliaikasaldon nouto vanhaan ja uuteen yritystunnukseen

tekijä Pirjo H

Hei,

 

Kiinteistöyhtiö muutettiin asunto-osakeyhtiöksi syksyllä 2021, jolloin Y-tunnus ja pankkitilit jäivät ennalleen. Fivaldiin perustettiin as oy uudelle yritysnumerolle ja vanha kiinteistö oy jäi myös aktiiviseksi, jotta sen kirjanpitotietoja voidaan selata. 

 

Kiinteistöyhtiön yritystietojen takaa on otettu pois Y-tunnus, viitemaksutunnus, maksajatunnus sekä kaikki ruksit pankkitiedot-välilehdellä (C2B XML, myynti- ja vuokrareskontra ym.). Fivaldi-pankkiyhteysohjelman perustiedoista on poistettu vanha yritystunnus (kiinteistö oy) kokonaan. Näistä toimenpiteistä huolimatta Fivaldi-pankkiyhteys tuo yhä reaaliaikasaldot vanhan kiinteistöyhtiön nimissä (tuo myös uuden as oy:n nimissä). 

 

Mitä pitää tehdä, että saamme reaaliaikasaldon muodostumisen vanhalle, ei enää olemassa olevalle kiinteistöyhtiölle, pois näkymästä? 

1 VASTAUS1

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Taitaa olla pankkiyhteyden sopimuksella tuo vanha yrityspaikka edelleen. Ja sitä kautta sitten pankkiyhteys jakelee tähän yrityspaikkaan aineistoja.  Ja tarkista, että uudella yrityspaikalla on "jaellaan tähän yritykseen" kohdalla tuo reaaliaikasaldo, se on tilikohtaisesti merkattava haettavaksi aineistoksi. (Pankkiyhteydessaä, yläpalkista "pankkiyhteys" -> Perustiedot -> Sopimukset välilehdellä, valitse ko. pankin sopimus ja poista vanhalta yhtiöltä kaikki "jaellaan tähän yritykseen" ja "lähetys sallittu tältä tililtä" -täpät ja poista tili sopimukselta) Muista myös katkaista kytkös konekielisiltä tiliotteilta kirjanpidossa. (Kirjanpidossa yläpalkista "kirjanpito" -> Tiliotteiden tiliöinti -> uudelleen yläpalkista "kirjanpito" -> tiliotteiden tiliöinnin perustiedot") Määritä tämä vanha yrityspaikka itselleen omaksi jakelijaksi.

Ja sama myö viitesiirtojen luvussa. Mene tuon vanhan yhtiön kohdalla "Viitesuoritusten luku" apuohjelmaan, yläpalkista "viitesiirtojen luku" -> Asetukset -> Viitesiirtojen pääyrityksen kohdalle valitset tuon yrityspaikan itsensä (se vanha yrityspaikka siis)

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.