Minun alueeni
Apu
Jenni Tapani
CONTRIBUTOR *

Reskontrien väliset kuittaukset

tekijä Jenni Tapani

Yritys A on sekä asiakas että toimittaja. Myyntireskontrassa on avoinna Yritys A:n laskuja sekä ostoreskontrassa on Yritys A:lle maksamattomia laskuja. Keskinäisesti on sovittu, että kuitataan näitä toisiinsa, jolloin ei rahaa tarvitse liikutella edestakaisin.

Olisiko tässä paras menetelmä tehdä manuaaliset suoritukset/maksut laskuille käyttämällä esim. selvittelytiliä 1777 ja samaa päivämäärää?

 

Laskut tietysti ovat keskenään eri summaisia ja jotain saattaa jäädä avoimeksikin, eli tietysti selvittelytilille kirjataan vain se osuus ostolaskuista, jolla pystytään kuittaamaan myyntilaskuja.

 

Jos haluaisin lisätä myyntireskontraan ja ostoreskontraan tiliöintikoodit tähän tarkoitukseen, miten kentät tulisi täyttää?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei Jenni,

 

Kiitos kysymyksestäsi.

 

Mikäli sama yritys on sekä toimittaja että asiakas ja ko. yritykset ostolaskut halutaan kuitata myyntilaskuilla niin varmasti paras tapa on juuri tuo ehdotuksesi eli maksut ja suoritukset kirjataan manuaalisesti selvittelytilille. Lisää selvittelytilille kuittauksia varten omat tiliöintikoodinsa sekä ostoreskontraan että myyntireskontraan seuraavasti:

 

Ostoreskontra | Perustiedot | Maksujen perustiedot

ORMaksut.png

 

Myyntireskontra | Perustiedot | Suoritukset:

 

MRSelvittely.png 

 

Kirjaa ostoreskontran maksu ja myyntireskontran suoritus samalle kirjauspäivälle käyttäen selvittelytiliä varten luotuja tiliöintikoodeja, jolloin maksut/suoritukset kuittaantuvat pois kirjanpidosta eivätkä tule näkymään kirjapidon rahatilien tapahtumissa.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.