Saako myyntireskontrassa tehtyä hyvityslaskun?

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎24-11-2021 08:34 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Hei!

 

Kävi niin, että vahingossa tein laskun väärälle asikkaalle, miten saan tämän korjattua? Tilanteesta ei tarvitse lähettää asikkaalle hyvityslaskua ollenkaan, pitäisi vaan saada poistettua tämä myyntireskontrasta?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎24-11-2021 09:30 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Hyvityslaskun voi tehdä myyntireskontran puolella, tällä korjataan myyntireskontran tilanne oikeaa vastaavaksi. Alkuperäinen lasku voidaan olla tehty missä vain sovelluksessa myynninhallinta, tilaustenkäsittely taikka sopimuslaskutuksessa. Tällä ohjeella ei synny hyvityslaskusta ollenkaan laskun kuvaa joten jos se tarvitaan, silloin on parempi tehdä hyvityslasku siinä sovelluksessa missä lasku tehtiin "tee hyvityslasku" toiminnolla.

Tiliote välilehti


Tarkista hyvitettävän laskun tiliöinnit ensin. Saat nämä tarkistettua kun "tiliote" näkymässä tuplaklikkaat (keltainen neliö) eräpäivän kohdasta, ja avautuvassa ikkunassa valitset "Tiliöinti" (sininen neliö)

NiklasMerikallio_0-1637735664378.png

 

 

 

 

 

Laskut -välilehti

Tämän jälkeen kun tämä on tiedossa, mennään myyntireskontran "Laskut" välilehdelle.

Jos tiliotteella kurkkasit laskua siten, että oli valittuna asiakas, niin sama asikas on heti valittuna "Laskut" välilehdellä. 
Tässä ohjeessa syötin tiliöintiä vastaavat tiedot riville. Jos laskulla on useampia rivejä, niitä voi tässä yhdistellä kunhan verokannat ja myyntitilit täsmäävät. Huomaa myös seurantakohteet, jos ovat käytössä. 

Kun hyvityslaskusta on kyse, niin summat syötetään negatiivisina. "Lisätieto" kenttään on hyvä kirjoittaa mitä laskua hyvitetään. Sillä tämä korjaa vain myyntireskontran tilanteen, tästä ei muodostu ollenkaan lasku dokumenttia.

"Laskun summa" kenttä on pakollinen, ja kun kaikki tiliöintirivit on syötetty ja lopuksi "kirjaa lasku" painikkeella lasku kirjataan myyntireskontraan. 

NiklasMerikallio_1-1637735664437.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suoritukset -välilehti

Kun tuo lasku on kirjattu​ näkyy se suoritukset välilehdellä niin kuin sovelluksessakin tehty hyvityslasku:

 

 

 

NiklasMerikallio_2-1637735664486.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohje hyvityslaskun kohdistamiseen myyntireskontrassa löytyy täältä.