peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sähköpostiosoitteen muuttaminen AutoInvoice-tilillä

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎22-05-2018 14:41 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Sähköpostiosoitteeni on muuttunut, miten päivitän tiedon AutoInvoice-tilille?

1VASTAUS1
Accepted solution
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎04-11-2020 10:52 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Visma AutoInvoice -palvelun käyttäjätunnukset ovat siirtyneet Connectiin 5.10.2020 alkaen. Tämän myötä on myös avautunut mahdollisuus käyttäjän itse muuttaa sähköpostiosoitettaan, mikäli uudella sähköpostiosoitteella ei löydy vielä käyttäjää AutoInvoice-palvelusta. Sähköpostiosoite muutetaan  Connectin Omissa tiedoissa tämän ohjeen mukaisesti.

 

Mikäli uudella sähköpostiosoitteella on jo olemassa AutoInvoice-palvelussa käyttäjätunnus (eli oma API-avain), ei sähköpostin muuttaminen vanhalle käyttäjätiedolle ole enää mahdollista. Tällöin Connectin toiminnallisuudessa tulee virhe: User name already exists. Tällöin niille AutoInvoice-tileille, joilla on tuo vanhan sähköpostiosoitteen käyttäjätieto, on lisättävä tuo uusi sähköpostiosoite uuden käyttäjätiedon lisäämisen kautta. Käyttäjä voi tehdä tämän toimenpiteen itse kirjautumalla vanhalla sähköpostiosoitteellaan AutoInvoice-palveluun ja lisäämällä uuden käyttäjätiedon haluamilleen tileille toiminnossa Asetukset | Käyttäjät.

 

Emme suosittele vanhan käyttäjätiedon poistamista tililtä, mutta mikäli näin halutaan tehdä esimerkiksi siitä syystä, että käyttäjä ei ole enää oikeutettu kirjautumaan tilille, on myös Fivaldissa oleva API-avain kyseisen yrityksen kohdalta muutettava tilille jääneen käyttäjätunnuksen API-avaimeksi, jotta yhteys Fivaldista AutoInvoice-tilille ei katkea. API-avain vaihdetaan Fivaldi WEBin Myynti- tai Ostot-valikon Autoinvoice-palvelussa kohdassa "Yrityksen tilitiedot".