Minun alueeni
Apu
Mikko Ahonen
VISMA

Siirtyminen sovellusikkunasta raporttitulostimeen estyy

tekijä Mikko Ahonen

Siirtymä avaa toisen selaimen ja vaatii kirjautumista. Tai siirtymän sijaan raporttitulostimeen aukeaa jokin muu ohjelma?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mikko Ahonen
VISMA

tekijä Mikko Ahonen (Päivitetty ‎26-05-2021 15:06 tekijä Mikko Ahonen VISMA )

Tarkista ensin - Millä selaimella käytät fivaldia ja kirjaudut sisään. Onhan tietokoneellesi määritetty tämä sama selain oletusselaimeksi, kuin millä kirjaudut fivaldiin ja mistä sovellusikkuna käynnistettiin? 

Sovellusikkunan siirtymä raporttitulostimeen FivaldiWebiin käyttää tietokoneen määrityksiä mitä on annettu .htm ja .html -tiedostojen ohjauksiin. Nämä voidaan vaihtaa joko suoraan tiedostotyypille tai sitten huomioida oletusselaimen valinnalla samaksi kuin käytetään.

Jos käytetään eri selainta sovellusikkunan käynnistuksessä, kun mikä on oletusselaimena niin tässä vaadittaisiin siellä eri selaimessa uutta kirjautumista, koska aiempi istunto ja kirjautuminen on tässä tapauksessa toisessa selaimessa kuin mihin ohjaus vie ja tämän myötä vaatii uudelleen kirjautumista.

Jos tiedostotyypeille on puolestaan määritetty avautumaan tiettyyn ohjelmaan, tapahtuisi siirtymässä tämän määritetyn ohjelman aukeaminen. Poikkeus tilanteessa on ollut mahdollista, että oletusselaimen vaihtaminen ei kuitenkaan ole päivittänyt näitä ohjauksia vaan ne ovat jääneet aiempaan valintaan.

Pääset tarkastamaan nämä määritykset tietokoneesi asetuksista. Esimerkkinä Windows 10:

Kirjoita hakupalkkiin:
Oletussovellukset tai Default apps riippuen järjestelmäsi kielivalinnasta. (Esimerkin kuvat englanniksi)

Kun pääset oletussovelluksien asetuksiin skrollaa hiirellä hieman alaspäin ja näkymään tulee alle tarkentavat vaihtoehdot:
Screenshot_1.png

Etsi avautuvasta listauksesta applikaatio, eli tässä tapauksessa selain minkä asetukset haluat tarkistaa.
Kun olet valinnut tuon selaimen. Klikkaa se aktiiviseksi ja siirry painikkeella tämän hallinnointiin:

Screenshot_2.png

Tarkista vastaahan .htm ja .html valinnat. Muokkaa tarvittaessa klikkaamalla kuvaketta ja valitse tilalle toinen applikaatio:

Screenshot_3.png

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.