Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Siirtyvät ennakot ja saatavat

tekijä Jonna Isomaa

Miten vuokrareskontraan syötetään lähtötilanteen ennakot ja saatavat?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎09-03-2022 10:14 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Ennakot ja saatavat syötetään aina edelliselle kuukaudelle. Eli mikäli vuokrareskontran käyttö Fivaldissa alkaa 1.1.2022, lähtötilanteen tiedot syötetään joulukuulle (31.12.2021). Vuokrareskontran tositelajit pitää laittaa voimaan vasta siitä lähtien kun vuokrareskontra otetaan käyttöön eli tässä esimerkissä 01/2022 alkaen. Muuten ennakot ja saatavat näkyvät kahteen kertaan kirjanpidossa.

 

Siirtyville saataville luodaan oma “Siirtyvät saatavat” -maksulaji. Maksulajin alkukuukaudeksi laitetaan tässä esimerkissä joulukuu 2021 ja voimassaolokuukaudeksi vain joulukuu. Hinnaksi annetaan 1,00 euroa, kertoimeksi 1 ja maksulajille annetaan myös määrän perusteeksi "Annettava määrä".

 

Kun maksulaji on määritelty, käydään lisäämässä ko. maksulaji sidokselle ja annetaan Määrä-kenttään saatavan määrä.

 

Huom! Maksulajille on hyvä laittaa päättymispäivämäärä, jotta tavoitteet eivät mene toistamiseen reskontraan. Kun tämä on tehty, ajetaan tavoitteet sidoksille, joilla saatavaa on.

 

Siirtynyt ennakko voidaan syöttää tavallisena käsin syötettynä viitemaksuna Vuokrareskontrassa Syötä maksu -toiminnolla ja halutessasi voit perustaa myös oman maksutyypin siirtyvälle ennakolle (esim. lähtötilanteen ennakko). Maksutyypit perustetaan Yhtiön ohjaustiedot -rekisterissä Ohjaustiedot II -välilehdellä.

 

Vuokrareskontran käsikirjaan pääset tästä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.