peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Siilitukka
CONTRIBUTOR *

Skannauspalvelu ei tunnista Toimittajaa yritysrekisteristä

tekijä Siilitukka

Miksi skannauspalvelu ei tunnista Toimittajaa yritysrekisteristä. Joskus tunnistaa ja tuo toimittajan automaattisesti laskun hyväksynnän tietoihin, joskus ei tunnista. Voimmeko tehdä jotain, mikä auttaisi toimittajan tunnistamista?

2 VASTAUSTA2
Juha-Matti Berg
CONTRIBUTOR ***

tekijä Juha-Matti Berg

Tällainen ongelma on tosiaan olemassa. Kotimaisilla normaaleilla laskuilla Y-tunnus on ainakin merkitsevä asia, näyttäisi sen mukaan tunnistavan toimittajan. Eli se kannattaa tarkistaa yritysrekisteristä. Mutta eipä sekään aina auta.

 

Ulkomaisten laskujen osalta tämä ei toimi oikeastaan suurimmassa osassa laskuja, vaan aina tulee jotain tietoja väärin tai puutteellisina. Erityisesti osoite-, nimi- ja pankkiyhteystietoja skannauspalvelu ei osaa tulkita ulkomaisilta laskuilta ollenkaan. Kaikki näistä pitää korjata aina käsin, vaikka laskut tulisivat samalta toimittajalta ja tiedot yritysrekisterissä olisivat OK. Yrityksen nimeksi skannauspalvelu ottaa ulkomaisilta laskuilta yleensä yrityksen VAT-numeron tai vastaavan ja vastaavasti VAT-/yritystunnus ei tule sille varattuun kenttään, eikä lasku näin kohdistu mihinkään yritysrekisterissä olevaan yritykseen, vaikka se jo löytyisi sieltä. Lisäksi nimi näkyy sitten laskulistauksessa, raporteissa, reskontrassa jne. tuolla VAT-numerolla, jos sitä ei huomata korjata laskun nimi- ja osoitetiedoista.

 

Miksi toimittajaa ei siis voi tunnistaa laskulta paremmin? Ainakin ulkomaan laskujen osalta toimittajan tunnistuksen perusteella voisi toimittajan tiedot tuoda yritysrekisteristä suoraan kierrätykseen laskun tietoihin, jos kaikkien tarvittavien tietojen skannaaminen on ylitsepääsemätön ongelma...

 

Tähän liittyen ihmetyttää myös sellainen, että miksi puutteellisilla tiedoilla on mahdollista hyväksyä ulkomaisia laskuja reskontraan asti? Esimerkiksi kun kyseessä on ihan mikä vain muu kuin FI-alkuinen IBAN-tilinumero, niin laskun voi hyväksyä reskontraan ilman BIC-koodia. Maksatuksessa tai pankkiyhteydessä tämä tulee sitten viimeistään vastaan aiheuttaen ylimääräisiä toimenpiteitä... BIC-koodit ovat kuitenkin standardimittaisia (8- tai 11-merkkisiä), niin eikö tuohon esimerkiksi edes tekstirivin pituuden tarkistusta voisi laittaa?

Hei! 

Ostolaskujen kierrätys hakee ensisijaisesti aineistosta y-tunnuksen perusteella toimittajaa ja toissijaisesti pankkitilin perusteella. Jos jompikumpi puuttuu aineistosta, niin silloin kohdistus ei onnistu. Tarvittaessa voidaan lähettää skannausvirheestä meille tukipyyntö tämän ohjeen mukaan. 

 

Mikäli toivotte ohjelman toimintaan kehitystä/muutosta, kannattaa tästä laittaa meille kehitysehdotus lähettämällä tarkan kuvauksen perusteluineen osoitteeseen sovellustuki@visma.com.