peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sosiaalivakuutusmaksujen vakuuttamisen poikkeustilanteet Tulorekisteriin

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎19-02-2019 08:46 )

Miten ilmoitetaan sosiaalivakuutusmaksujen tulolajikohtaiset poikkeustilanteet Fivaldista tulorekisteriin? 

 

3VASTAUSTA3

Vastaus: Sosiaalivakuutusmaksujen vakuuttamisen poikkeustilanteet Tulorekisteriin

Tietyissä tulolajeissa sosiaalivakuutusmaksujen perusteet voivat vaihdella tilanteen mukaan. Oletuksena näissä tulolajeissa on, että ne ovat joidenkin tai kaikkien sosiaalivakuutusmaksujen alaisia, tai että ne eivät ole minkään sosiaalivakuutusmaksun alaisia. 

 

Oheisessa oppaassa on lueteltu taulukkomuodossa oletukset vakuuttamisen osalta. Mikäli tulolajilla maksettu suoritus poikkeaa oletuksesta, tulorekisteriin ilmoitetaan Vakuuttamistiedon tyyppi -tiedolla onko tulolaji vakuutusmaksun perusteena. Jos tulo maksetaan oletuksen mukaisena, sosiaalivakuutusmaksuista ei tarvitse erikseen vahvistaa. 

 

Vakuuttamisen poikkeustilanteen määrittely perustuu siihen onko palkkalaji määritelty kyseisen vakuutuksen palkkalajin perusteeseen. Oheisessa oppaassa on kerrottu tarkemmin esimerkein, miten tieto määritellään Fivaldissa. 

 

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Sosiaalivakuutusmaksujen vakuuttamisen poikkeustilanteet Tulorekisteriin

Hei! Olen tehnyt vakuuttamisen poikkeustilanteen määrittelyjä Fivaldiin ohjeenne mukaisesti. Mistä voin katsoa miten ko. tilanteet nousevat ilmoitukselle? Haluaisin tarkistaa asian ennen maksetuksi merkintää (tulorekisteriin ilmoittamista) ja varmistua että olen ymmärtänyt ja määritellyt poikkeustilanteet oikein.

Vastaus: Sosiaalivakuutusmaksujen vakuuttamisen poikkeustilanteet Tulorekisteriin

Hei! 

Pahoitteluni, että vastauksessa on ollut viivettä. 

Tällä hetkellä vakuuttamisen poikkeustilannetta pystyy tarkastamaan vain muodostettavasta xml-tiedostosta Lähetyserät -välilehdeltä kun valitaan xml-tiedoston latauspainiketta. Esikatselussa ei tuota valitettavasti tällä hetkellä näy. Toteutuneesta muutostyöstä voit lukea tuttuun tapaan Communityssä julkaistavista päivitystiedotteista.