Minun alueeni
Apu
JaanaR1
CONTRIBUTOR *

Suljettu kausi

tekijä JaanaR1

Hei.

Kirjanpidon ostolaskujen selailussa yritän muokata tositetta, tulee ilmoitus;

Kausi 202002 suljettu, et voi muokata tositteita.

Mistä tuollainen on tullu, en ole sulkenut mitään "kautta", ja tämähän on

muutenkin käytössä....

6 VASTAUSTA6

tekijä Inkeri Mansikka-aho

Hei Jaana!

 

Kiitos viestistäsi. Ohjeistaisin kuitenkin tarkistamaan Ostot | ylävalikosta Ostoreskontra | Perustiedot > Tiliöintien perustiedot, Kausien käsittely -kohdasta, että eihän ole epähuomiossa suljettu laskujen kaudet.

 

Voisit myös tarkistaa, että kirjanpidon kausi 202002 on myös auki kohdasta Kirjanpito | ylävalikosta Kirjanpito | Tilikaudet.

JaanaR1
CONTRIBUTOR *

Hei 

Kaikki kaudet ovat avoimena, enkä ole tuonne koskaan muutenkaan käynyt

tekemässä mitään..

Tässä kuvankaappaus noista paikoista:

 

Juha-Matti Berg
CONTRIBUTOR ***

tekijä Juha-Matti Berg

Tervehdys,

 

toimittamiesi kuvien perusteella ehdottaisin myös sitä, että avaisit kirjanpidon kaudet (samalla avautuvat laskujen kaudetkin) vuodelle 2020. Vuosi 2020 ei ole siis vielä auki. 😊

Reija Kettunen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Reija Kettunen (Päivitetty ‎17-02-2020 15:07 tekijä Reija Kettunen )

Yleisesti ottaen näihin kausien sulkeutumiseen... Niin vaikka eri osa-alueiden (myynti-, osto- yms.) kaudet olisivatkin näennäisesti auki, niin jostain syystä ne eivät kuitenkaan ole, vaan niitä tulee availla ja sulkea uudelleen, niin alkaa toimimaan. Kaudet lukkiutuvat automaattisesti, vaikkei niihin kukaan millään lailla koske. Meillä on esiintynyt tätä samaa ongelmaa pitkään. Tuotekehityksessä tämä on tiedossa ja sieltä on luvattu tähän korjaus. Aikataulusta ei tosin ole tietoa.

Hei Reija!

 

Ongelma on tosiaan tuotekehityksemme tiedossa. Ilmeisesti taustalla on toiminnallisuus, että jos Myynnin perustietojen kausinappeihin ei ole vielä kertaakaan koskettu, niin kuun vaihtumisen jälkeen painikkeiden tekstiksi muuttuu aina automaattisesti esim. kesäkuussa ”Sulje kausi 201907 – Avaa 201906”. Eli kuluvan kauden kohdalla lukee aina ”Avaa”. Tämä antaa vaikutelman siitä, että ohjelma sulkee itsekseen kausia. 

Kun kaudet on kerran käyttäjän toimesta käyty avaamassa ja/tai sulkemassa, ei painikkeen teksti pitäisi enää muuttua kuun vaihtuessa itsekseen. Valitettavasti tarkkaa aikataulua korjaukselle ei ole tiedossa.

Tuleviin versioihin tehdyt korjaukset ja muutokset voi lukea päivityksen yhteydessä julkaistavasta päivitystiedotteesta. Päivitystiedotteet löytyvät Visma Communityn Lataa materiaaleja -kohdasta. Tämä osio vaatii sisäänkirjautumisen.

Reija Kettunen
CONTRIBUTOR ***

Painikkeiden teksti ei pelkästään muutu vaan kaudet todellakin sulkeutuvat satunnaisesti ja satunnaisilta asiakkailta ihan itsekseen. Mikä yleensä tulee ilmi siinä tilanteessa, kun asiakas on itse laskuttamassa, mutta laskuttaminen ei onnistu, koska kausi on sulkeutunut.

 

Hyvä, että asia on tuotekehityksen tiedossa. Seuraamme päivitystiedotteita.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.