Minun alueeni
Apu
Noora Kangastupa
CONTRIBUTOR ***

Tapahtumapohjainen hinnoittelu

tekijä Noora Kangastupa

Sähköpostiin tuli tiedote muutoksesta laskutuksessa. Tässä ei kuitenkaan oikein avattu mitä tämä muutos käytännössä tarkoittaa. Pitkästi kerrottiin miksi kannattaa ottaa Autoinvoice käyttöön, mutta ei selitettu miten se liittyy tähän uuteen tapahtumapohjaiseen hinnoitteluun. Lisäksi mainittiin jos ei ole käytössä AutoInvoicea niin jatkossa tapahtumakohtaiset kustannukset pankkyhteyden kautta ovat 0,49 eur/kpl. Mitä tämä tarkoittaa nykyiseen tilanteeseen verrattuna? Sitä, että pankkiyhteyden kautta maksetaan sekä pankille että Vismalle näistä siirroista ja tällöin kustannus on "kaksinkertainen"? Tiedote oli mielestäni vajavainen eikä oikein avannut tulevaa muutosta ja toivoisin tähän vielä lisäselvennystä, jotta ymmärtäisi mistä tarkalleen on kyse.

40 VASTAUSTA40
Anna Kananen1
CONTRIBUTOR *

tekijä Anna Kananen1

Tässä keskustelussa on vielä monta avoinna olevaa kysymystä, joihin haluaisin vastauksia. Vastaatteko Fivaldista näihin yksittäin vai onko tulossa vielä tiedotteita asiasta? Vielä haluaisin kanssa varmennusta tuohon itse lähetetyt palkkalaskelmat - kohtaan. Eli kaikki Fivaldissa tehdyt palkkalaskelmat jotka ei lähde verkkopalkkana, niistä veloitetaan tuo 0,49 eur/kpl? 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei!

Selkeää tiedotetta kaivataan Vismalta tähän asiaan myös täällä. Tiedotteessa 28.10. puhutaan tapahtumapohjaisesta hinnoittelusta, joten käsittääkseni se tarkoittaa sitten myös kuukauden sopimusveloituksen muutosta. Kuukausittaiselle (perus)sopimusveloitukselle ei jäisi siten enää kuin kirjanpidon sovellus. Millä perusteella sopimusveloitus 1.1.2022 alkaen näin ollen muodostetaan?  Vai tullaanko jatkamaan sopimusveloitusta entiseen malliin? Se ei oikein kuulosta perustellulta.

 

Onko mahdollisesti kirjanpito-sovelluskin siirtymässä jatkossa tapahtumapohjaiseen laskutukseen? Olisi tärkeää saada tietoa tästä hyvissä ajoin. Tässä 1.1.2022 käyttöönotettavassa muutoksessa annetaan tilitoimistoille aikaa n. 2kk, kun taas meidän toimisto on odotellut Javasta pois siirtymistä yli 5 vuotta, minkä verran ainakin siitä on keskusteltu ja kuultu, että prosessi on vireillä.

 

Lisäksi tiedotteessa "heitellään ilmaan" hyötyjä Autoinvoicen käyttämisestä. Autoinvoice on kyllä minun mielestä ok palvelu, mutta vähän tarkempia perusteluja olisi hyvä saada, koska minun mielestä:

- myös pankkiverkon kautta saa hoidettua sähköisesti laskutustarpeet

- miten laskutusprosessi helpottuu Autoinvoicen kautta, jos aiemmin asiakas on lähettänyt laskut Fivaldista sähköpostilla? Tai miten se nopeutuu, jos tähän mennessä asiakas on tulostanut palvelunsa jälkeen laskun asiakkaalle käteen (Autoinvoicella ja nykyisellä postinkuljetuksella lasku perillä asiakkaalla ehkä viikossa).

- viittaus joskus keväällä 2022 avattavaan Reskontravahtiin ontuu minun mielestä pahasti, kun ei ole esittää tilitoimistoille saatika sitten asiakkaille tarkkoja tietoja Reskontravahdista. Ja vaaditaanko reskontravahdissa kuitenkin edelleen WS-pankkiyhteys (yritys, joka käyttää Fivaldia vain myyntilaskutuksen ja myyntireskontran osalta)?

 

 

 

 

Marru
CONTRIBUTOR *

tekijä Marru

Hei

 

Ihmettelen myös missä on tiedote sopimusveloituksen muutoksesta , koska sehän ei millään voi pysyä ennallaan vaan ainoastaan kirjanpidon sovelluksen pitäisi jäädä sopimusveloituksen piiriin. On todella ikävää, että Visma tiedottaa näin lyhyellä varoitusajalla hinnoittelumuutoksesta, koska tämä on tilitoimistojen asiakkaille ikävä  yllätys ja on myös melkoinen urakka tiedottaa toimittajille verkkolaskuosoitteen muutoksesta. En ymmärrä myöskään miksi tapahtumalaskuri muista kuin autoinvoice-tapahtumista alkaa toimia vasta 1.1.2022, monelle asiakkaalle pitää pystyä kertomaan jo nyt  kustannusvaikutukset ja siitä näkisi helposti asiakkaiden laskutapahtumien määrät.

Janette
CONTRIBUTOR **

tekijä Janette

Hei, voisitteko Vismalla pikaisesti tehdä meille tilitoimistoille tiedotteen, jonka lähetämme asiakkaille. Nyt olen ihan epätoivoinen, mitä asiakkaille pitää informoida? Kaikillahan on 3 kuukauden irtisanomisaika, joten tuntuu väärältä nostaa hintaa näin nopeasti. Eli vähintään nyt  tiedote jonka voimme asiakkaille välittää. 

Noora Kangastupa
CONTRIBUTOR ***

tekijä Noora Kangastupa (Päivitetty ‎29-10-2021 14:31 tekijä Noora Kangastupa )

Voisiko Visman porukka tänne yksittäisten vastailujen sijaan ottaa nyt työn alle tehdä pikaisesti uuden tiedotteen, jossa oikeasti nyt avataan mitä muutoksia on tulossa, mitä laskutetaan ja mitä ei? Tässä nyt itsekin rupeaa olemaan ihan pihalla kun vastaillaan yksittäisten kysymyksien alle, esitetään samoja kysymyksiä eikä oikein tiedä missä tässä mennään. Niin kuin ensimmäisessä julkaisussani sanoin, asiasta tiedottaminen oli todella puutteellista ja vajavaista. Näistä muiden vastauksista pystyy myös aistimaan, että asia ei ollut ihan niin yksinkertainen ja saattaa tuottaa monelle taholle paljon ylimääräisiä kuluja. Siinä mielessä Visman pitäisi nyt ymmärtää hidastaa tämän muutoksen suhteen, katsoa tilanne uudelleen, tiedottaa selkeästi muutoksista (mikä kuuluu muutoksen piiriin ja mikä ei) ja miettiä aikataulu onko hitusen liikaa vaadittu, että asiakkaiden pitäisi pystyä reagoimaan asiaan parin kuukauden varoitusajalla? Varsinkin jos kyseessä on suuri muutos.

Heidi8
CONTRIBUTOR **

tekijä Heidi8

Tarkoittaako tämä sitä, että kun tilitoimiston asiakkaalla on nyt käyttäjätunnus esimerkiksi myynninhallintaa, niin 1.1.2022 alkaen hän maksaa käyttäjätunnuksen perusmaksun + jokaisesta tehdystä laskusta 0,49€/ kpl. Vai poistuuko käyttäjätunnusten perusmaksut kokonaan ja asiakas maksaa vain laskutettujen mukaan?

Janette
CONTRIBUTOR **

tekijä Janette

Kyllä Visman on nyt pakko antaa lisäaikaa tähän muutokseen, ei millään saada kaikkien laskutusosoitteiden muutoksia parissa kuukaudessa yhtäkkiä ilman ennakkovaroitusta. Lisäksi tilitoimistojen tulee saada ymmärrettävä tiedoksianto, minkä ilmoitamme asiakkaille. (pelkään asiakaskatoa).

Raili Me
CONTRIBUTOR *

tekijä Raili Me

Onko kyseessä laskutusmuutos vai yksipuolinen sopimusmuutos Visman taholta. Keneltä laskutamme työn, jos joudumme esim. ilmoittamaan kaikille asiakkaidemme toimittajille uuden verkkolaskuosoitteen? Kyseessähän ei ole lakisääteinen muutos, jonka aiheuttamat työt voisimme asiakkailtamme laskuttaa.

Noora Kangastupa
CONTRIBUTOR ***

tekijä Noora Kangastupa (Päivitetty ‎29-10-2021 09:20 tekijä Noora Kangastupa )

Jos Päivin vastausta oikein tulkitsin niin kaksinkertainen laskutus tulee eli pankkiyhteyden kautta tapahtuvat siirrot tulevat laskutettavaksi pankin ja Visman kautta eli kaksinkertainen summa. Nyt maksetaan pankkiyhteyden kautta vain pankille kulut e-laskun lähetyksestä tai vastaanotosta ym. tapahtumista. Eli Visma alkaa jatkossa näistä laskuttaa myös omalta osaltaan. Siltä osin varmasti Autoinvoiceen on pakko siirtyä jos ei halua tätä kaksinkertaista laskutusta tapahtuvan.

Janne Lahti
VISMA

tekijä Janne Lahti

Hei Noora,

muutoksen myötä, 1.1.2022 myös pankkiyhteyden kautta lähetettyjen sekä vastaanotettujen laskujen osalta tulee voimaan tapahtumapohjainen hinnoitelu.

Tämä tarkoittaa että myös muista kuin AutoInvoice kautta välitettyjen laskujen sekä palkkalaskelmien osalta tulee voimaan tapahtumapohjainen laskutus seuraavasti;


- Finvoice-laskut Fivaldin pankkiyhteydestä tai tiedostona tuodut laskut (sekä osto- että myyntilaskut) 0,49 €/kpl
- Sähköpostilaskut 0,49 €/kpl
- Itse tulostetut laskut 0,49 €/kpl
- Itse lähetetyt palkkalaskelmat 0,49 €/kpl

 

Kun laskut välitetään AutoInvoicen kautta, tällöin ei luonnollisesti tarvitse maksaa laskujenvälityksestä myös pankille. Kustannustehokkainta on siis välittää laskut sekä palkkalaskelmat AutoInvoicen kautta.

anne_juotasniemi
CONTRIBUTOR **

Hei Janne, 

ymmärsinkö oikein, että nekin asiakkaat, jotka käyttävät Autoinvoice palvelua, joutuvat maksamaan jatkossa transaktiomaksun myös sellaisista ostolaskuista, jotka lisätään Fivaldin ostolaskujen kierrätykseen manuaalisesti? Ja maksavat myös kaikista luoduista myyntilaskuista joko Autoinvoice-hinnaston mukaisen hinnan tai jos lähettävät laskun muuta kautta (tai ei ollenkaan), niin maksavat tuon 0,49 €/kpl? 

Jos näin on, niin hinnoittelun korotus koskettaa ihan kaikkia asiakkaitamme, joiden reskontrissa on osto- tai myyntilaskuja. 

 

Saanko myös pyytää lähettämään tiedotteen hintojen noususta 1.1.2022, kun tämä on mennyt minulla syystä tai toisesta ohi?

Janne Lahti
VISMA

Hei Anne, käsin manuaalisesti lisätyt ostolaskut eivät kuulu tämän muutoksen piiriin eli ovat edelleenkin maksuttomia.

anne_juotasniemi
CONTRIBUTOR **

Hei,

kiitos tiedosta. Mitä tarkoittaa tämä mainittu kohta:

anne_juotasniemi_0-1635504160448.png

 

Janne Lahti
VISMA

Tuolla tarkoitetaan Fivaldin Finvoice-laskujen syöttö -toimintoa käyttöliittymän kautta;

Finvoice laskun syöttö.jpg

juhamer
CONTRIBUTOR ***

tekijä juhamer

Niin tämä tarkoittaa sitä, että kun tilitoimisto laskuttaa asiakastaan, niin visma perii tilitoimistolta 49c laskusta, sekä myös vastaanottavalta asiakkaalt 49c, ilman että visma on tehnyt välissä yhtään mitään. Ja veloittaa myös näiden laskujen säilyttämisestä.

RiikkaL
CONTRIBUTOR **

tekijä RiikkaL

Jos teen myyntilaskujen siirtotiedoston Fivaldi-Fivaldi niin laskuttaako Visma tästäkin lystistä, vaikka ei ole mitään operaattoria välissä vaan ihan itekseni siirtelen sen tiedoston? Kahden kuukauden varoitusajalla tällainen ilmoitus on täysin riittämätön aika, että ylimääräisiltä kustannuksilta voisi välttyä jos käytössä on verkkolaskujen välittäjänä pankki. Se ei onnistu "nappia painamalla", vaikka se Autoinvoicen käyttöönotto itsessään onkin yksinkertaista. Ihan kohtuuton aikataulu ja hinnoittelu. Eihän tuolla aikataululla ehdi edes irtisanoa sopimuksia ja siirtyä jonnekin muualle asiakkaaksi.

Janette
CONTRIBUTOR **

tekijä Janette

Hei, olen samaa mieltä, laskutusmuutoksen aikataulu on törkeä. Pankkiyhteyksien muutokset ovat iso työ ja vievät runsaasti aikaa toimistolta. Olen juuri ilmoittanut asiakkaille että Fivaldin hinnat nousevat 3,7% vuoden alusta aiemmin saadun hinnan mukaisesti. Miten nuo transaktiokustannukset laskutetaan, tuleeko niistä lasku suoraan asiakkaalle vai tilitoimiston kautta?

Heini M-H
CONTRIBUTOR *

tekijä Heini M-H

Minustakin tässä aikataulu on ihan järjetön. Varsinkin isoimmille asiakkaille vanhassa mallissa pysyminen tietäisi huomattavia lisäkustannuksia, kun jokaiseen tapahtumaan lisättäisiin tuo lisäkustannus. Autoinvoiceen siirtyminen taas tietäisi laskutusosoitemuutosten tekemistä parhaimmillaan jopa tuhansille toimittajille. Tällaisen työn laskuttamista olisi aika vaikea asiakkaalle perustella, kun jo valmiiksi on ilmoitettu, että Fivaldi nostaa hintoja seuraavan vuoden alusta. 

Päivi R
CONTRIBUTOR **

tekijä Päivi R

Hei, tuleeko tuo tapahtumalaskutussovellus olemaan meille maksullinen?

Ja toinen tarkentava kysymys, pitääkö tosiaankin itse tulostetut laskut ja itse lähetetyt palkkalaskelmat myös maksaa? Eli jos otan myyntilaskun pdf:ksi, onko tämä maksullinen? Sama tosiaan myös tuossa palkkalaskelmassa, jos otan sen pdf:ksi, maksaako se?

Janne Lahti
VISMA

tekijä Janne Lahti

Hei Päivi,

 

Tapahtumalaskutus-sovellus on maksutta käytössä kaikilla ja sen käyttöönotto tapahtuu näiden ohjeiden avulla Fivaldin palvelunhallinnasta.

Transaktiohinnoittelun tullessa voimaan myös itse tulostetuille tulee yksikkö hinta. Suosittelemme kaikille käyttäjille laskujen osalta siirtymistä AutoInvoicen käyttöön jolloin saatte käyttöön kaikki sähköisen laskutuksen hyödyt samalla yksikköhinnalla. Myös palkkalaskelmien osalta suosittelemme Verkkopalkkaan siirtymistä jolloin myös ne voidaan sähköistää suoraan Fivaldista.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.