peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Henrik Luoma
VISMA

Tarjouksen tekeminen Myynninhallinnassa

tekijä Henrik Luoma (Päivitetty ‎31-08-2021 10:28 tekijä Henrik Luoma VISMA )

Miten teen tarjouksen Myynninhallinnassa ja saanko tulostettua lähetteen tai tilausvahvistuksen?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma (Päivitetty ‎31-08-2021 10:27 tekijä Henrik Luoma VISMA )

Myynninhallinnassa on mahdollista laskun lisäksi luoda tarjous, tilaus, tilausvahvistus ja lähete. Tarjous on mahdollista hylätä ja hyväksyä ja hyväksyttäessä tarjouksesta muodostuu automaattisesti myyntitilaus. Tilauksen luominen ei kuitenkaan vaadi tarjousta. On hyvä huomioida, että tällä hetkellä Myynninhallinta ei tue Fivaldin varasto-ominaisuuksia joten tilauksen tekeminen ei vaikuta varaston saldoihin. Tarjouksia, tilauksia ja laskuja voi hallinnoida omilla välilehdellään.

myha_valilehdet.png

Valmis tarjous on mahdollista lähettää suoraan sähköpostilla tai halutessasi voit tulostaa sen PDF-muodossa. Tarjoukselle tallennetut PDF-liitteet yhdistellään tarjoukselle. Vaikka tulostaisit tarjouksen itse, niin on suositeltavaa käyttää Lähetystiedot-toimintoa, koska vasta tällöin tilaus siirtyy Lähetetty-tilaan ja sen jälkeen voidaan hylätä tarjous Hylkää tarjous -painikkeesta tai luoda tilaus Luo tilaus -painikkeesta. Lähetystiedot-painiketta klikkaamalla voit täydentää yhteystiedot ja lähetteen mukana lähtevän viestin. Tässä kohdassa määritellään myös tarjouksen voimassaolo. Oletuksena voimassaolo tulee Myynnin perustiedoista. Lähetys tapahtuu klikkaamalla Lähetä. Lähetetyt tarjoukset löytyvät viestijonosta. Hyväksyttyä tarjousta ei voi enää muokata joten mikäli tilanne muuttuu, tulee luoda uusi tarjous.

 

Lähete, tilausvahvistus ja lasku

 

Lähetteen saa luotua klikkaamalla tilausrivin lopussa olevaa Toiminnot-painiketta. Painikkeesta on mahdollista tulostaa Lähete sekä Tilausvahvistus. Saman painikkeen takaa on myös mahdollista kopioida tilaus. Tilauksesta muodostetaan lasku klikkaamalla Luo lasku -painiketta.

 

Lisätietoa Myynninhallinnan käsikirjasta.