Minun alueeni
Apu
Eikka
CONTRIBUTOR *

Tase-erittelyn siivous

tekijä Eikka (Päivitetty ‎14-10-2021 11:31 tekijä Eikka )

Ohjelmaan siirryttäessä aineistosiirron mukana tuli myös turhia tase-erittelytapahtumia. Miten saan nämä siivottua pois?

4 VASTAUSTA4
Hanna Komminaho
CONTRIBUTOR *

tekijä Hanna Komminaho

Hei Eikka! Tilikartan asetuksissa saat määritettyä tarvittaville taseen tileille tapahtumareskontran käyttöön; valitse tase-erittelyn muodoksi Avoimet tapahtumat ja kohtaan Reskontratiedon kysyminen valinta Ei kysele, viennit oletuksena tapahtumia (tällöin kirjauksia tehdessä ei tule häiritseviä kuittauskyselyjä).

 

Kun nämä valinnat on tallennettu tilille, tapahtumareskontraa pääsee muokkaamaan Kirjanpidon Tilitapahtumat-välilehdellä. Valittaessa siellä siivottavan tilin, sovellusikkunan oikeassa laidassa keskivaiheilla pitäisi näkyä Reskontra-painike. Tätä painaessa avautuu uusi ikkuna, jossa on mahdollista kuitata kirjauksia. Kuittaaminen tapahtuu klikkaamalla rivin oikean reunan laatikosta ensin kuitattavaa tapahtumaa, ja sen jälkeen kuittaavaa/kuittaavia tapahtumia. Lopuksi painetaan Tallenna ja poistu, kuitattujen tapahtumien tulisi tämän jälkeen hävitä tase-erittelyltä. Jos kuittauksissa menee jokin pieleen, kaikki tallentamattomat kuittaukset on mahdollista hylätä painamalla Hylkää kuittaukset. Isompia määriä käsitellessä kannattaa aika ajoin tehdä välitallennus. Tällä tavalla toimiessa päivämäärärajoituksille ei ainakaan itselläni ole ollut tarvetta, jos vain ylimääräisille tapahtumille löytyy kuittaavat viennit. 

 

Jälkikäteen kuittauksia on mahdollista poistaa Tilitapahtumat-näkymässä. Tositelistauksessa tapahtumien perässä on kirjain K tai T, eli kuittaus tai tapahtuma. Kirjainta hiiren oikealla klikatessa aukenee valinnat, poistaminen on mahdollista myös pikavalinnalla alt-P, kun rivi on aktivoitu.

 

Eri tileistä saa tapahtumareskontran raportin Taloushallinnon raporteista kohdan Reskontra alta, mikäli esim. kuittauksia tarvitsee tarkistaa tai reskontran saldoa täsmäyttää kirjanpidon saldoon.

Eikka
CONTRIBUTOR *

tekijä Eikka

Miten siinä tapauksessa, jos päivämäärärajausta ei voi käyttää?

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei,

 

Mikäli tästä ohjeesta ei ollut apua, niin ohjeistaisin olemaan yhteydessä Fivaldi sovellustukeen. Lähetä tukipyynnön mukana lisätietoja tilanteesta niin selvittelemme asiaa tarkemmin.

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei Eikka,

 

Kiitos kysymyksestä.

 

Voit siivota turhat tapahtumat pois tase-erittelystä määrittelemällä tilikartta -ikkunassa ko. tilille Tase-erittely alkaen päivän. Tase-erittelylle nousee silloin vain ne tapahtumat mitkä ovat uudempia kuin tallennettu päivämäärä. 

 

Taseerittely.png

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.