Minun alueeni
Apu
Jmusta
CONTRIBUTOR **

Tietojen siirto huoneistotietojärjestelmään

tekijä Jmusta

En löytänyt mitään kovin tuoretta tietoa, miten Fivaldin ja Huoneistotietojärjestlemän rajapinta tällä hetkellä toimii. Saadaanko Fivaldista ajettua osakeluettelon siirtotiedostoa, minkä avulla tietojen siirto HTJ:hin nopeutuisi?

7 VASTAUSTA7

tekijä Jenni Syrjämäki (Päivitetty ‎23-09-2022 11:19 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että tämänhetkisenä tavoitteena on julkaista osakeluettelon siirtoon ja uusien omistajanvaihtojen hakuun liittyvät toiminnallisuudet joulukuussa 2022 ja huoneistojen, omistajien ja tonttien tietojen haku Huoneistotietojärjestelmästä alkuvuodesta 2023.

 

Lisäksi järjestämme aiheesta webinaarin Fivaldin kiinteistöhallintaa käyttäville 11.10.2022.

 

Lisätiedot ja webinaarin ilmoittautumislinkki löytyvät tästä tuoreesta uutisestamme.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎17-08-2022 13:18 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi, että tällä hetkellä arvio julkaisuajankohdasta on joulukuu 2022. Tieto löytyy myös roadmapiltamme tästä linkistä.
 

Julkaisuajankohdan siirtäminen aiheuttaa varmasti ihmetystä, mutta tähän on aivan luonnolliset syyt. Suunnittelemamme kokonaisuus on laaja, ja kun suunnitellaan näinkin isoa kokonaisuutta, on suunnitelmien tarkentuessa valitettavasti joskus jouduttava arvioimaan aikataulut uudelleen.

 

Suunnittelemme siis toteuttavamme Fivaldiin kolme päätoiminnallisuutta huoneistotietojärjestelmään liittyen:

  1. Osakeluettelon siirto HTJ:n siirtopalvelua varten
  2. Omistajanvaihto-tietojen haku HTJ:sta Fivaldiin ja niiden käsittely
  3. Uusien taloyhtiöiden perustaminen HTJ:ssa olevien tietojen pohjalta

Toteutamme tämän kokonaisuuden vaiheistettuna ja julkaisemme eri osiot samanaikaisesti, koska yksittäiset osiot eivät takaisi täyttä tukea huoneistotietojärjestelmään. 

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎01-06-2021 10:20 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että Roadmapia on vastikään päivitetty. Tällä hetkellä arvio julkaisuajankohdasta on loppuvuodesta 2021.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!


Tässä vielä aiheeseen liittyvänä yleisenä tietona Huoneistotietojärjestelmään siirtymisen toimenpiteistä ja rajapintojen avaamisesta tehty tuore blogipostaus.

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Maanmittauslaitos julkaisee loppuvuodesta omat rajapintansa, minkä vuoksi varsinaista toteutusta päästään Fivaldin osalta tekemään vasta tuolloin.

Tämän hetkinen tietomme on, että pyrimme tukemaan sekä osakerekisterin siirtoa Fivaldista huoneistotietojärjestelmään, että integraatiota huoneistotietojärjestelmän ja Fivaldin välillä vuoden 2021 puolivälin aikoihin. Kyseinen integraatio tarvitaan siitä syystä, että kun osake- ja osakastiedot on kerran siirretty, muuttuu Fivaldi käytännössä näiden tietojen osalta lukutilaan. Yhtä ei siis voida tämän vuoksi tehdä ilman toista.

 

Täältä löytyy tarkemmin Fivaldin tulevaisuuden suunnitelmista, Roadmapilta.

Jmusta
CONTRIBUTOR **

tekijä Jmusta

Ok, nythän tiedot ei muutu mihinkään lukumuotoon, vaikka tietoja manuaalisesti järjestelmään siirtäisi, joten olisi kyllä kätevää, jos saisi jotain oljenkortta, millä tuo tietojen siirtäminen hieman helpottuisi, ennen kuin on olette saaneet viimeisteltyä tuon integraation. Ainakin tuossa tietojensiirtopalvelussa näyttäisi olevan joku siirtomahdollisuus tiedostolla jo nyt, minkä käsittääkseni pitäisi helpottaa tuota manuaalista siirtoa? Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt. Sekin on mahdollista.

 

Siinä vaiheessa kun tiedot Fivaldissa muuttuvat lukutilaan, päivittyvätkö tiedot jatkossa automaattisesti HTJ:stä Fivaldiin päin, eli liikkuuko tieto molempiin suuntiin? Pakko kai, ei kai tässä muuten mitään järkeä ole?

Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma

Hei,

 

Tulevaisuudessa Fivaldista saadaan ulos tiedosto millä viedään tiedot HJT:iin. Kun tiedot on sinne viety, niin jatkossa kyseessä on viranomaistieto, mitä ei enää Fivaldissa voi päivittää. Jatkossa tiedot HJT:sta siirtyvät rajapintaa pitkin Fivaldiin. Toistaiseksi ei ole tarjolla enempää tietoa siirron käytännön toteutuksesta asiakkaalla.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.