peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jmusta
CONTRIBUTOR **

Tietojen siirto huoneistotietojärjestelmään

tekijä Jmusta

En löytänyt mitään kovin tuoretta tietoa, miten Fivaldin ja Huoneistotietojärjestlemän rajapinta tällä hetkellä toimii. Saadaanko Fivaldista ajettua osakeluettelon siirtotiedostoa, minkä avulla tietojen siirto HTJ:hin nopeutuisi?

5 VASTAUSTA5
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎01-06-2021 10:20 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi tähän ketjuun, että Roadmapia on vastikään päivitetty. Tällä hetkellä arvio julkaisuajankohdasta on loppuvuodesta 2021.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!


Tässä vielä aiheeseen liittyvänä yleisenä tietona Huoneistotietojärjestelmään siirtymisen toimenpiteistä ja rajapintojen avaamisesta tehty tuore blogipostaus.

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Maanmittauslaitos julkaisee loppuvuodesta omat rajapintansa, minkä vuoksi varsinaista toteutusta päästään Fivaldin osalta tekemään vasta tuolloin.

Tämän hetkinen tietomme on, että pyrimme tukemaan sekä osakerekisterin siirtoa Fivaldista huoneistotietojärjestelmään, että integraatiota huoneistotietojärjestelmän ja Fivaldin välillä vuoden 2021 puolivälin aikoihin. Kyseinen integraatio tarvitaan siitä syystä, että kun osake- ja osakastiedot on kerran siirretty, muuttuu Fivaldi käytännössä näiden tietojen osalta lukutilaan. Yhtä ei siis voida tämän vuoksi tehdä ilman toista.

 

Täältä löytyy tarkemmin Fivaldin tulevaisuuden suunnitelmista, Roadmapilta.

Jmusta
CONTRIBUTOR **

tekijä Jmusta

Ok, nythän tiedot ei muutu mihinkään lukumuotoon, vaikka tietoja manuaalisesti järjestelmään siirtäisi, joten olisi kyllä kätevää, jos saisi jotain oljenkortta, millä tuo tietojen siirtäminen hieman helpottuisi, ennen kuin on olette saaneet viimeisteltyä tuon integraation. Ainakin tuossa tietojensiirtopalvelussa näyttäisi olevan joku siirtomahdollisuus tiedostolla jo nyt, minkä käsittääkseni pitäisi helpottaa tuota manuaalista siirtoa? Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt. Sekin on mahdollista.

 

Siinä vaiheessa kun tiedot Fivaldissa muuttuvat lukutilaan, päivittyvätkö tiedot jatkossa automaattisesti HTJ:stä Fivaldiin päin, eli liikkuuko tieto molempiin suuntiin? Pakko kai, ei kai tässä muuten mitään järkeä ole?

Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma

Hei,

 

Tulevaisuudessa Fivaldista saadaan ulos tiedosto millä viedään tiedot HJT:iin. Kun tiedot on sinne viety, niin jatkossa kyseessä on viranomaistieto, mitä ei enää Fivaldissa voi päivittää. Jatkossa tiedot HJT:sta siirtyvät rajapintaa pitkin Fivaldiin. Toistaiseksi ei ole tarjolla enempää tietoa siirron käytännön toteutuksesta asiakkaalla.