Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Tilapäisasiakkaan perustaminen

tekijä Anonymous

Yrityksellämme on useita yksityishenkilöitä, joita laskutetaan vain yhden kerran. Tähän tarkoitukseen lienee järkevintä tehdä tilapäisasiakasnumero? Yritin vaihtaa asiakasnumeroksi 9999 mutta ei onnistunut vaan ohjelma tarjoaa seuraavaa vapaata numeroa. Miten tällaiset asiakkaat kannattaa syöttää yritysrekisteriin?

7 VASTAUSTA7

tekijä Ainomari Karhu

Hei!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Yritysrekisteriin voidaan haluttaessa perustaa vain yksi yritystunnus ja käyttää näillä laskuilla tätä asiakasnumeroa. Kun Yritysrekisterissä on tälle yritykselle ruksattu Lisätiedot-välilehdellä Tilapäisasiakas-kohta, niin Myyntireskontran tiliotteella näkyy jokaisen laskutusasiakkaan nimitieto laskukohtaisesti ja myös karhut saadaan laskukohtaisesti. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos vastauksesta.

 

Vielä varmistettava se, että asiakkaalle otetaan aina uusi vapaa numero + ruksataan tilapäisasiakas eikä tehdä yhtä asiakastunnusta esim. 9999 johon vaihdetaan tiedot? Tätä yritin eikä se onnistunut...

tekijä Ainomari Karhu

Hei.

 

Ei tarvitse perustaa useampaa yritystunnusta, sitä varten tämä Tilapäisasiakas-toiminto juuri on.

 

Voit tehdä vaikka niin, että perustat Yritysrekisteriin asiakkaan nimeltä "Tilapäisasiakas" ja kun valitset Tilaustenkäsittelyssä ko. yritystunnuksen, muuta Tilauksen tiedot -välilehdellä Laskutusosoite-kenttään asiakkaan tiedot. 

 

 

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tähän liittyen kyselen, kun en nyt millään löydä oikeaa kohtaa eli

- missä voi muuttaa "Tilapäinen asiakas" tekstin tilalle asiakkaan oikean nimen, niin ettei tuo Tilapäinen asiakas jää lähetteelle ja laskulle näkyviin?

- voiko tilaukselta tai laskulta kielen vaihtaa englanniksi, jos "Tilapäisen asiakkaan" asetuksissa on kielenä Suomi?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Nyt sain nimen muutettua (Myynnin perustiedoissa väliaikaisen asiakkaan valinta oli väärän asiakkaan kohdalla), mutta edelleen on ongelma tuo laskun kielivalinta. Saako sitä mitenkään muutettua?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tilaustenkäsittelyssä on kielivalinta ja mielestäni olen saanut vaihdettua laskun kielen eriksi mitä yritysrekisterissä asiakkaan tiedoissa on mainittu.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

No onnistuihan se viimein, kun rohkenin kokeilla tallentaa tilapäisen asiakkaan kieleksi englannin. Huh heijaa!

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.