KajBre
CHAMPION *

Tiliotteet ja kauden sulkeminen?

tekijä KajBre

Onko tilikauden sulkeminen ja tilinpäätöksen ajo mahdollista, mikäli kaikkia tiliotteita ei ole tiliöity ko. tilikaudelta?

 

t. Kaj B.

2 VASTAUSTA2

tekijä Leena Takanen

Hei!


Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. 

 

Tilikauden sulkeminen ja tilinpäätöksen ajaminen on mahdollista, vaikka kaikkia tiliotteita ei olisi tiliöity loppuun. Fivaldi ei tarkista tiliöimättömiä tiliotteita, koska ne eivät ole siirrettynä vielä kirjanpitoon. Tiliotteiden kirjaukset voidaan kuitenkin viedä myös manuaalisesti kirjanpitoon, minkä vuoksi Fivaldi ei saa estää tilinpäätöksen tekemistä vaikka tiliöimättömiä konekielisiä tiliotteita löytyisi.

 

On kuitenkin hyvä tarkastaa tuo Tiliöimättömät tiliotteet –ikkuna, että kaikki on käyty läpi ennen tilinpäätöksen tekemistä.

KajBre
CHAMPION *

tekijä KajBre

Hei!

 

Tässä minusta kyllä Fivaldin logiikka pettää. Kun kausia ei kerran voi sulkea, kun jokin osakirjanpito on sulkematta (esim. palkat, osto- ja myyntilaskukaudet), niin minusta pitäisi ennen kauden sulkemista myös tarkistaa, että kaikki tiliotteet on tiliöity.

Voiko tilikauden myös sulkea lopullisesti, jos tiliotteita on tiliöimättä?

 

Tässahän on väärinkäytöksen mahdollisuus, jos jätetään tiliotteita tilöimättä, ja sitten päivitetaan pankki- ja vastatilit PK-vienneillä.

Tuskin tämä on rehellisille ja ammattitaitoisille kirjanpitäjille mikään ongelma kuitenkaan, mutta minusta tähän pitäisi saada korjaus kuitenkin.

 

Kaj B.