Minun alueeni
Apu
Titta_Lindqvist
CONTRIBUTOR *

Tonttiosuudet/ tontinvuokravastike

tekijä Titta_Lindqvist

Mitä menetelmää kannattaa käyttää yhtiössä, jossa huoneistot voivat lunastaa tonttiosuuden, ja osa huoneistoista maksaa tontinvuokravastiketta, osa ei.

 

Voin tietysti asettaa veloitukset käsin sidoksille, mutta tämä on sellainen "teen näin, kun en osaa muutenkaan" -ratkaisu.

 

Vaihtoehtoisesti voisin asettaa tonttivuokraa maksavien huoneistojen tietoihin "muun määrän", joka olisi nolla tonttiosuuden maksaneilla, ja huoneiston neliöt niillä, jotka vuokraa maksavat. Tästä maksulaji menisi automattisesti niille joille pitääkin. Issarilla pitää tonttiosuuden näkyä joka tapauksessa.

 

Kolmas vaihtoehto on tehdä tontinvuokravastikkeesta "rahoitusvastike" ja operoida osuuksia lainaosuuslaskelmalla.

 

Kirjanpito ja vastikerahoituslaskelma eivät ole ongelma. Mietin lähinnä miten olisi "eleganteinta" operoida maksulajeja.

 

1 VASTAUS1
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎30-09-2022 11:11 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Kiitos kysymyksestäsi.

 

Tähän ei valitettavasti ole meillä sovellustuessa antaa yksiselitteistä vastausta. Koska tonttivuokravastike on kerättävä, tulee se luonnollisestikin olla mukana niillä sidoksilla, jotka sitä maksavat. Se, miten lunastuksia on sitten hyvä seurata, on varmaan käytännössä tilannekohtaista, eli mikä tapa kullekin tuntuu ominaiselta. Meillä ei siis ole suoraan antaa tähän mitään erityistä suositusta.

 

Tämä on kuitenkin hyvä keskustelunavaus, joten odotellaan josko tähän saataisiin muilta foorumin keskustelijoilta näkemyksiä ja käytännön kokemuksia 🙂

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.