peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tulorekisteri: Hallituksen kokouspalkkiot ja ilmoitus hylkääntynyt eläkevakuutustietojen puuttuessa

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎19-09-2019 10:26 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Olen maksanut kokouspalkkiota esim. tulolajilla 210 kokouspalkkio tai 308 Hallintoelimen jäsenyydestä maksettu palkkio. Palkkiosta ei peritä vakuutusmaksuja, eli esim. työttömyysvakuutuksen tai eläkevakuutuksen palkkalajeja ei ole palkkalaskelmalla. Nyt palkkatietoilmoitus on jäänyt virheeseen: PIV0010 Työeläkevakuutus-tietoryhmä puuttuu ja se on pakollinen. The data group Earnings-related pension insurance is missing, and it is mandatory. /DeliveryData/Reports/Report[1]/IncomeEarner/PensionInsurance. Virheeksi saattaa tulla myös TK10 ammattinimikkeen puuttumisesta, mikäli on käytetty "EI ammattinimikettä".

 

Henkilölle ei ole annettu eläkevakuutusnumeroa, koska häneltä ei sitä peritä eikä ole määritelty ammattinimikettä, koska ei ole tapaturmavakuutettu.

 

Palkkatietoilmoituksen esikatselussa näkyy vakuutusten kohdissa vakuutuksen poikkeus osaassa tai kaikissa vakuutuksissa: Työttömyysvakuutuksen alainen: kylläTyöeläkevakuutuksen alainen: kyllä, Työtapaturmavakuutuksen alainen: kyllä ja/tai Sairausvakuutusmaksun alainen: kyllä.

 

Nämä pitäisi olla oletuksena "ei", vaikka en ole tehnyt muutoksia. Miksi henkilölle menee vakuuttamisen poikkeustilanteeksi "kyllä", vaikka henkilön palkkalaskelmalla ei ole lisätty kyseisiä palkkalajeja lainkaan? 

 

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎26-03-2020 14:54 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Kyseisillä tulolajeilla voidaan ilmoittaa tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne. Tästä on kerrottu tarkemmin tässä postauksessa

 

vakuuttamisenpoikkeus.png

Jos tällaisella tulolajilla halutaan ilmoittaa oletuksen mukaisesti (eli että ei ole minkään vakuutuksen alainen), niin palkkalaji, jolla kokouspalkkiota maksetaan ei saa olla minkään vakuutuspalkkalajin perusteessa. 

 

Käy kaikki vakuutusten palkkalajit läpi, jotka näyttävät tulevan ilmoitukselle väärin. Käy läpi myös ne mitä ei ole yrityksessä käytetty lainkaan ja tarkasta, että palkkalaji ei ole näiden palkkalajien prosentin perusteessa mukana. 

 

Eli käy läpi kaikki:

  1.  Eläkevakuutuksen palkkalajit (myös KuEL ja mahdollinen lähdeveron palkkalaji TyELille),
  2. Työttömuusvakuutusten palkkalajit (myös osaomistaja ja mahdollinen lähdeveron palkkalaji työttömyysvakuutusmaksulle)
  3. Tapaturmavakuutuksen palkkalaji(t)
  4. Sotumaksun palkkalaji(t)

 

  • Jos prosentin perusteeksi on valittu "Palkkalajiluokan jälkeen", on palkkalaji oltava Poikkeukset -ikkunan takana valituissa palkkalajeissa:

 palkkalajiluokan jälkeen.png

 

  • Jos prosentin perusteeksi on valittu "Valitut palkkalajit", palkkalaji ei saa olla "Valitut palkkalajit -ikkunassa valittu -kentässä mukana:

valitut palkkalajit.png

 

 

 

 

 

Hylkääntynyt ilmoitus voidaan lähettää korjausten jälkeen uudelleen tämän ohjeen avulla. 

 

Mikäli aiemmat ilmoitukset ovat menneet väärin ja jo hyväksytty tulorekisteriin ja ne tulee korjata, tulee nämä palkkatietoilmoitukset mitätöidä ja lähettää uudet ilmoitukset. 

 

Jukka Pulkkinen
CONTRIBUTOR **

Mitäs sitten, kun tarkistanut kaikki nämä ja silti nämä eivät korjaannu? En oikein keksi missä vika voisi vielä olla.

Hei!

Kannattaa laittaa meille tukeen viestiä (sovellustuki(a)visma.com) tai sitten soittaa puhelintukeemme, niin tarkistetaan tilanne esim. etäyhteyden/kuvaruutujen avulla 🙂 

 

- Inka