Minun alueeni
Apu
Heli_Ke
CONTRIBUTOR ***

Tulorekisteri ja kausiveroilmoittaminen

tekijä Heli_Ke

Hei,

miten kausiveroilmoittaminen muuttuu tulorekisterin voimaantulon myötä?

 

Kun palkkailmoitukset menevät tulorekisterin kautta verohallintoon ja eläkevakuutusyhtiöille, erillistä ilmoitusta ennakonpidätyksestä ja sotusta ei täten tehdä? Miten maksun kanssa toimitaan?

25 VASTAUSTA25
Hanna R
CONTRIBUTOR **

Kiitos Inkeri tästä tiedosta mutta minun kysymykseni on koskenut hieman eri asiaa. Mikä valtuus pitää olla jotta näitä kaikkia palkkoihin liittyviä ilmoituksia voi lähettää? Pitääkö asiakkaalta olla saatuna Katso-valtuus vai riittää tulorekisterin varmenne ja asiakkaalta saatu Suomi.fi -valtuus?

Tiina Reunanen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Tiina Reunanen

Odotamme myöskin aikataulua ja jonkinlaista ennakkotietoa tulevaisuuden toimintatavoista. Alkaa pikkuhiljaa olla palkanlaskijat tulisilla hiilillä tämän asian kanssa. Lisäksi pitäisi pystyä päivittämään tilitoimiston sisäiset prosessit ajantasalle.

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎07-01-2019 14:37 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Hei Tiina!

 

Kiitos viestistäsi. Ohjeet Fivaldi -käyttäjille Tulorekisteriin liittyen löytyvät täältä.

 

Palkkatietoilmoitusten lähettäminen tulorekisteriin alkaa 1.1.2019 tai sen jälkeen maksettavista palkoista.


Palkkakausi merkitään maksetuksi heti kun palkat ovat tulonsaajilla nostettavissa (1-2 päivää). Suosittelemme maksetuksi merkitsemistä mahdollisimman pian maksupäivän jälkeen, jotta ilmoittamiseen jää riittävästi aikaa. Maksetut palkat pitää ilmoittaa tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä maksupäivän jälkeen. Suorituksen maksupäivä on se päivä, jolloin suoritus on saajan käytettävissä, esimerkiksi nostettavissa saajan tililtä. Maksupäivän jälkeiseen viiden kalenteripäivän laskemiseen otetaan mukaan lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, mutta jos ilmoituksen määräpäivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, tiedot voi ilmoittaa seuraavana arkipäivänä maksettavista palkoista. 

 

Ystävällisin terveisin

 

Inkeri

Visma Sovellustuki

Hanna R
CONTRIBUTOR **

Saisiko vielä vastauksen vaatiiko palkkailmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset KATSO-tunnisteen ensi vuonna vai riittääkö Suomi.fi?

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

Vastaus ei tainnut olla ihan sitä mitä Heli kysyi. Ymmärtääkseni sotut pitää edelleen ilmoittaa erikseen erillisilmoituksella joka kk:n 5. päivä, mutta Fivaldiin on tulossa päivitykset tämän osalta vasta tammikuussa. Eli käyttäjät eivät vielä ole saaneet tietoa, miten toimii. Ostolaskujen ja maksujen muodostamisesta näiltä osin ei myöskään ole vielä koulutuksissa saatu vastauksia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.