Minun alueeni
Apu
Heli_Ke
CONTRIBUTOR **

Tulorekisteri ja kausiveroilmoittaminen

tekijä Heli_Ke

Hei,

miten kausiveroilmoittaminen muuttuu tulorekisterin voimaantulon myötä?

 

Kun palkkailmoitukset menevät tulorekisterin kautta verohallintoon ja eläkevakuutusyhtiöille, erillistä ilmoitusta ennakonpidätyksestä ja sotusta ei täten tehdä? Miten maksun kanssa toimitaan?

25 VASTAUSTA25

tekijä Inkeri Mansikka-aho

Hei Heli!

 

Kiitos viestistäsi. Kausiveroilmoitukset lähetetään Fivaldista vuoden 2019 loppuun asti Katso-tunnuksilla.

 

Ystävällisin terveisin

 

Inkeri

Fivaldi sovellustuki

Heli_Ke
CONTRIBUTOR **

Voisiko Visman suunnalta joku ottaa jo kantaa asiaan?

Hanna R
CONTRIBUTOR **

Aikaisemmassa ohjeessaanne olette ilmoittaneet näin: " Työnantajasuoritukset sekä palkkojen vuosi-ilmoitukset ilmoitetaan KATSO-tunnisteilla 2018 loppuun asti, kunnes tulorekisteri-ilmoittaminen astuu voimaan 2019 alussa." Eli tarvitaanko nyt kuitenkin 2019 puolella KATSO-tunnuksia työnantajan erillisilmoituksen lähettämiseen ja miten se lähetetään?

Heli_Ke
CONTRIBUTOR **

tekijä Heli_Ke (Päivitetty ‎17-12-2018 08:55 tekijä Heli_Ke )

Hei,

Tuulikki on oikeilla jäljillä. En nyt oikein saanut vastausta kysymyksiin.

 

Ookoo, Katso -tunnisteet kausiveroilmoittamiseen vuoden 2019 loppuun asti. Tämä ymmärretty.

 

Mutta, kun palkat vuoden alusta ilmoitetaan tulorekisteriin, niin tällöinhän ei enää erikseen tarvitsisi ennakonpidätystietoja ja sotutietoja(?) ilmoittaa kausiveroilmoituksella.

Ennakonpidätys ja sotu täytyy kuitenkin tilittää entiseen tapaan kuukausittain. Miten tämä tilitetään? Pysyykö palkkatiedot kausiveroilmoituksella ennallaan ikäänkuin "inforivinä", että tiedetään maksettava summa vai onko tähän nyt tulossa jokin toinen tapa?

 

Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

Hei Heli!

 

Palkkatiedot tulevat näkymään kausiveroilmoituksella, mutta niiden lähetys tullaan estämään Fivaldissa. 

 

Ennakonpidätyksen ja sotun tilittäminen ensi vuoden puolella tapahtuu samalla tavalla kuin tähänkin asti eli Kausivero -ilmoituksen luonnin jälkeen voit siirtää laskun Ostolaskujen kierrätykseen Luo ostolasku valituista painikkeella. 

 

Ystävällisin terveisin

 

Inkeri

Visma sovellustuki

Jukka Pulkkinen
CONTRIBUTOR **

Noin ensituntumalta vaikuttaa tosi kököltä tuo ratkaisu, että ensin laitetaan TA tiedot kausiveroilmoitukseen jotta saadaan maksutiedot ja sitten ne otetaan ne otetaan pois, jotta voidaan lähettää tiedot omaveroon. Kokonaisuudessaan entisen kausiveroilmoituksen lisäksi pitää kuukausittain nyt siis tehdä vielä palkkatietoilmoitus tulorekisteriin ja erillisilmoitus. Meininki alkaa olla kuin vanhassa neuvostoliitossa konsanaan - vallanpitäjät käskyttää ja kansa tottelee. Kyllä tämä pitää olla yksinkertaisemmin toteutettavissa! Ainakin itse alunperin kuvittelin, että yksi ilmoitus yhteen paikkaan korvaa kaikki muut ilmoitukset. Vaan kuinkas sitten kävikään.

Hei! 

 

Kiitos viestistäsi.

 

Tämä tiedotteellamme oleva ohjeistus, johon viitannet, on väliaikainen ratkaisu. Toiminnallisuuteen on tulossa muutoksia, joten toivottavasti tilanne helpottuu tulevaisuudessa Hymiö Onnellinen

Irma K
CONTRIBUTOR **

tekijä Irma K

Muodostin ostolaskun kierrätykseen alv + enn.pid. + sotu = ihan oikein tuli

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Onnistui minullakin, paitsi, jos ei ole ennakonpidätystä lainkaan, silloin ei tehnyt laskua. Samoin kysyisin tilanteen, jossa on ennakonpidätys, mutta ei sotua...? Eikö siinäkään tapauksessa saa laskua, kun erillisilmoitusta ei tarvitse tehdä?

Hei! 

 

Tähän on juuri saamieni tietojen mukaan eilisen iltapäivän päivityksessä tullut tuotantoon kehitystä, joten sen vuoksi olette saaneet luotua nyt laskun kierrätykseen.

 

Asiasta ei ollut meidän tuoreimmalla tiedotteella tietoa, koska toimintoon liittyvä ohjeistus ei ole vielä valmis. Halusimme laittaa ohjeen jakoon ennen kuin tiedotamme kierrätykseen viennin toimimisesta. Suosittelenkin, että odotatte tuon ohjeen julkistamista ennen kuin kokeilette näitä kierrätykseen vientejä enempää. Ohje pitäisi tulla ihan lähiaikoina, ja voin sen linkittää myös tähän ketjuun.

Hei kaikki! 

 

Nyt löytyy uunituore ohjeistus tärkeistä tiedotteista

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

kausiveroilmoitus 12/2018 ja palkat 1/2019, palkat nousee kausiveroilmoitukselle, mutta lähetettäessä tulee virheilmoitus eikä sitä saa lähetettyä hyväksytyksi... poistanko palkkatiedot tuosta ilmoituksesta ?

 

Heli_Ke
CONTRIBUTOR **

tekijä Heli_Ke

Sama kysymys mielessä kuin Tarjamo.

Miten nämä palkat jatkossa tilitetään? Ohjeistusta odotetaan.

Työantajan erillisilmoituksesta olisi myös hyvä jo osata vastata asiakkaille jotain miten se järjestelmässämme tulee menemään.

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎22-01-2019 09:15 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Hei!

 

Fivaldiin tullaan tekemään päivitys torstai-iltana, jonka jälkeen erillisilmoituksen tekeminen Fivaldin kautta on mahdollista perjantaista 25.1.2019 alkaen.

 

Ystävällisin terveisin

 

Inkeri

Visma sovellustuki

Heli_Ke
CONTRIBUTOR **

Toimiiko kausiveroilmoittaminenkin entiseen tapaan päivityksen jälkeen?

Eli onnistuuko lähetys vaikka palkkatiedot ovatkin omalla paikallaan "inforivinä"?

Nythän ilmeisesti on vielä niin, että kausiveroilmoitus ei lähde jos tietoja palkkojen kohdassa on.

Jarno Munther
CONTRIBUTOR *

tekijä Jarno Munther

Samalla asialla kuin edellisetkin henkilöt. Nyt ollaan yli tammikuun puolen välin eikä vielä ole tullut selkeää vastausta/ohjeistusta miten ja milloin homma toimii kausivero- ja erillisilmoitusten osalta. Itselläni on jo useampi asiakas, jotka haluaisivat hoitaa alv- ja tas-maksut pois maksukaudelta 2/2019, mutta kausiveroilmoitusta ei pääse lähettämään, jotta kausiveroista saisi muodostettua ostolaskun. Enää kaksi viikkoa aikaa, kun tulee isompi rysäys palkkojen toimia kaikille ja olisi melkoisen suotavaa, että uuteen ilmoittamismallin tutustumiseen saisi hiukan pelivaraa.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

hei,

Koska vastausta ei ole tullut, olen niiltä asiakkailta, joiden palkat kuitenkin "laskeutuvat" kausiveroilmoitukselle, tulostanut lähettämättömän ilmoituksen (jossa näkyy palkat) ja sitten poistanut nuo palkkatiedot ... silloin saan ilmoituksen lähtemään, laskua en niistä muodosta ... eivät käytä sähköisen järjestelmän tuomia etuja 😞  ...  "jännityksellä" odotan, mitä tuleman pitää ?! 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

 

Loin ilmoituksen, mutta laskua ei muodosta....

Hei Janetzky!

 

Ohjeistaisin sinua olemaan yhteydessä sovellustukeen, koska tähän voi olla monta syytä ja ne tulee tutkia aina tapauskohtaisesti.

 

Voit lähettää tukipyyntösi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sovellutuki@visma.com.

 

Ohjeistaisin sinua liittämään pyyntöön mukaan kuvaruutukopiot Kausiveroilmoituksen perustiedoista sekä Ilmoituksen tiedot -välilehdeltä.

 

Ystävällisin terveisin

 

Inkeri

Hei!

 

Kausiveroilmoittamiseen arvonlisäverojen suhteen ei ole tullut mitään muutoksia, ne ilmoitetaan edelleen Kausiveroilmoitus -sovelluksen kautta KATSO-tunnisteilla kirjautumalla 2019 vuoden loppuun saakka.  
Joulukuun 2018 työnantajasuoritukset annetaan Kausiveroilmoitus -sovelluksen kautta normaalisti.
 
Jatkossa tullaan tekemään palkkatietoilmoituksen lisäksi erillisilmoitus ja se tulee tehdä seuraavan kuukauden 5. päivään mennessä ja siinä ilmoitetaan edellisen kuukauden sotutiedot. 
 
Erillisilmoitusta ei ole vielä mahdollista muodostaa Fivaldista, vaan tähän tulee uusi toiminnallisuus ennen ensimmäisten ilmoitusten lähettämistä. Tiedotamme tästä Communityssä kun muutos on toteutettu ja teemme ohjeistukset siihen liittyen. 
 
Ystävällisin terveisin
 
Inkeri
 
 
 
 
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.