Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Tulorekisteri ja tapaturmavakuutusnumero

tekijä Anonymous

Teemme myös tulorekisteri-asetuksia kuntoon.

Onko tapaturmavakuutuksen numero Fivaldissa oikeassa muodossa Lähitapiolan ollessa kyseessä kun alkuperäinen numero alkaa 351 ja muu numero on 7 numeroa plus kirjain, numeroiden ja kirjaimen välissä lopussa on väliviiva JA Fivaldin hyväksymä numero näyttäisi olevan lyhennelty muoto, alun 3 jätettiin pois ja kirjain kirjoitettiin yhteen numeroiden kanssa? Onko tämä sittenkin Tyel-numero?

Onko tapaturmavakuutusnumerolla jokin tehtävä ja voiko sen tilalle turvallisesti laittaa 0 jos Fivaldiin ei saa oikeaa numeroa?

En saa myöskään tulorekisteri-ilmoitus valintaa hyväksytyksi. Ilmoittaa että Tapiola ei ota vastaan kyseisiä ilmoituksia. Olisiko näistä tulossa jotain ohjetta ennen kuin ilmoittaminen alkaa?

17 VASTAUSTA17
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Vakuutusyhtiöitä on nyt lisätty Vakuutukset-välilehdelle toiminnossa Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot. Myös vakuutuksen kytkeminen ilmoitukselle Tulorekisteri: Tapaturmavakuutus toimii nyt, ja tapaturmavakuutuksille saa myös syötettyä yli 11 merkkiä pitkiä vakuutusnumeroita. 

Anna Koivula
CONTRIBUTOR *

Hei,

 

meillä edelleen tänään 13.12. Fivaldi herjaa liian pitkää vakuutusnumeroa (yli 11 merkkiä).

MIkä neuvoksi?

Jonna Isomaa
VISMA

Hei! 

 

Olethan valinnut kyseiselle tapaturmavakuutukselle Ilmoitukset-kenttään Tulorekisteri: Tapaturmavakuutus? 

Kuva 1553 14-Dec-18 07.59.53.jpg

Jykkärä
CONTRIBUTOR *

tekijä Jykkärä

Hei

 

Ei tunnu kelpaavan yli 11 merkkiä pitkä tapaturmavakuutusnumero.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Olethan valinnut kyseiselle tapaturmavakuutukselle Ilmoitukset-kenttään Tulorekisteri: Tapaturmavakuutus? 

Hanna R
CONTRIBUTOR **

tekijä Hanna R

Hienoa, kiitos. Tapaturmavakuutuksen lisääminen palkansaajalle on kovin vaivalloista, vetovalikosta ei pysty suoraan valitsemaan vakuutusta vaan pitää jokaiselle valita Tietue-Lisää ennen kuin valikko aktivoituu. Toivottavasti tähän tulee muutos?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎10-01-2019 09:13 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei Hanna! 

 

Aloin vielä kysymyksesi perusteella selvittää, tuleeko palkansaajalle ylipäätään valita tapaturmavakuutusta, sillä tästä ei ollut Tulorekisteri-ohjeen kohdassa 5.8 Työtapaturmavakuutustieto mainintaa. Selvitykseni perusteella ohjeistus näihin liittyen on, että henkilölle tapaturmavakuutus lisätään vain jos suorituksen maksaja on vakuuttanut työntekijöitään useammalla kuin yhdellä työtapaturmavakuutuksella. Palkansaajalle ei siis tule syöttää tapaturmavakuutusta kuin vain yrityksissä, joissa on käytössä useampi tapaturmavakuutus. Tällaisessa tapauksessa syötetään poikkeusvakuutus niille palkansaajille, joilla se on käytössä. 

 

Fivaldin Palkansaajissa Palkanlaskennan henkilöt -valikon Perustiedot-toiminnossa Vakuutukset-välilehdelle tallennettu tapaturmavakuutustieto ilmoitetaan erillisilmoituksella Tulorekisteriin. Palkkatietoilmoituksella tietoa ei ilmoiteta, jos on käytössä vain yksi vakuutus. Tieto ilmoitetaan vain jos käytössä on useampia tapaturmavakuutuksia. Tiedoksi kuitenkin, että tällä hetkellä Fivaldissa ei ole tukea tulonsaajakohtaisen työtapaturmavakuutusnumeron ilmoittamiselle. Asiasta on kerrottu Tulorekisteri-ohjeen sivulla 26.

 

Mikäli tapaturmavakuutuksia on lisätty palkansaajille eikä kyseessä ole em. tilanne, saa lisätyn tiedon poistettua aktivoimalla kyseisen kentän ja valitsemalla ylävalikosta Tietue | Poista. 

 

EDIT 10.1.2019: Lisätty tarkennus tulonsaajakohtaisesta tapaturmavakuutustiedosta

Hanna R
CONTRIBUTOR **

tekijä Hanna R

Onko tuosta haittaa että jokaiselle palkansaajalle on tapaturmavakuutus valittuna henkilötiedoissa? Tuottaa suurta lisätyötä nyt käydä uudestaan nämä poistamassa sadoilta työntekijöiltä. Miten Fivaldi osaa ilmoittaa Tulorekisteriin oikeiden työntekijöiden palkat tapaturmavakuutuksen osalta jos vakuutusta ei ole henkilöille valittuna, yrittäjäthän esimerkiksi ei tämän vakuutuksen piiriin kuulu? Valitaanko vakuutukset-välilehdellä edelleen tapaturmavakuutukselle vetovalikosta kohta Tulorekisteri:tapaturmavakuutus?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Ehkä tähän hätään ei nyt kannata alkaa poistamaan kyseisiä tietoja, jos niitä on ehditty syöttää jo noin paljon. Noudata tuota ohjeistusta jatkossa, ja katsotaan mitä näiden jo syötettyjen tietojen osalta sekä lisäkysymystesi tiimoilta tulee jatkossa toimia. Tuotekehityksemme on tietoinen tästä käydystä keskustelusta ja tutkii asiaa. Minä puolestaan tiedotan täällä lisää heti kun saan lisätietoja asiaan Hymiö Onnellinen

Hanna R
CONTRIBUTOR **

tekijä Hanna R

Onkohan jo saatavilla lisätietoa voiko palkansaajalla olla valittuna vakuutuksissa tapaturmavakuutus, onko siitä jotain haittaa?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎18-10-2019 09:31 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Tiedoksi, että eilisessä päivityksessä on tullut tapaturmavakuutuksiin liittyvä muutos. Asiasta löytyy enemmän infoa tässä postauksessa

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei! 

 

Tähän ei ole tullut vielä aiemmasta poikkeavaa tietoa. Tässä vaiheessa nuo tiedot voi siis palkansaajalle jättää. Mikäli tästä kuitenkin aiheutuu jotain ongelmaa, niin ole yhteydessä tukeen. Tämänhetkisten tietojen perusteella kuitenkin tilanne pitäisi olla tällä hetkellä ok.

Helena Rasku
CONTRIBUTOR **

tekijä Helena Rasku

Hei

kun olet vakuutuskohdassa ja sinulla on esim tyel vakuutus aktiviinen, paina tabulaattoria niin seuraava rivi aktivoituu ja saat vakuutuksen lisättyä

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei

 

Saman asian kanssa painin. LIstalta ei löydy OP Vakuutusta?

 

Helena Rasku
CONTRIBUTOR **

tekijä Helena Rasku

Myös Folksam ja Protertor vakuutus puuttuu

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎12-11-2018 14:39 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Hei!

 

Kiitos viestistäsi. Puuttuvat vakuutukset tullaan lisäämään Fivaldiin joulukuun päivityksen yhteydessä.

 

Ystävällisin terveisin

 

-Inkeri

Hanna R
CONTRIBUTOR **

Hei,

 

Puhelinpalvelunne kertoi että puuttuvat vakuutukset lisätään tällä viikolla marraskuun päivityksen yhteydessä? Tulorekisterin perustietojen syöttö vie tilitoimistolta paljon aikaa, jos kaikki vakuutukset ovat vasta joulukuussa lisätty tulee todella kiire.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.