peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tulorekisterin virhe: PIV0010 Unknown data item Pension Policy number

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎19-02-2019 08:32 )

Tulorekisteriin lähetty palkkatietoilmoitus Fivaldissa on jäänyt virheeseen: PIV0010 Unknown data item Pension. Mistä tämä johtuu?

 

Miten voin korjata ilmoituksen ja lähettää sen uudelleen? 

1VASTAUS1

Vastaus: Tulorekisterin virhe: PIV0110 Unknown data item Pension Policy number

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎04-01-2019 14:02 )

Tämä Tulorekisterin palauttama virhe johtuu pääsääntöisesti virheellisestä TyEL vakuutusnumerosta.

 

Vaihtoehto 1

TyEL-vakuutusnumeron tulisi olla 11 merkkiä pitkä väliviivoineen (xx-yyyyyyyy). Mikäli ohjelmaan annettu vakuutusnumero on lyhyempi, niin viivan jälkeen tulee lisätä tarvittava määrä nollia (0). Tämän jälkeen erän voi lähettää uudelleen.

 

Vaihtoehto 2

Vakuutusnumerot ovat vaihtuneet ja jäävät siksi virheeseen. Ohessa lisätietoja muuttuneista eläkevakuutusnumeroista ja mistä niihin liittyen saa lisätietoja: 

 

Veritas ja ahvenanmaalainen Pensions-Alandia yhdistyivät 1.1.2019

Yhdistymisen vuoksi Pensions-Alandian 40-alkuiset vakuutusnumerot muuttuivat 1.1.2019 alkaen 56-alkuisiksi.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 40- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 56-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus.  Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Pensions-Alandian vakuutusnumerolla.

Uuden vakuutusnumerosi voit tarkistaa soittamalla Veritaksen asiakaspalveluun 010 195 600 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen tyel@veritas.fi

 

Ilmariseen fuusioituneen Eteran asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot muuttuivat

Ilmarisen ja Eteran yhdistymisestä johtuen entisen Eteran asiakkaiden TyEL-vakuutusnumero muuttuivat 1.1.2019 alkaen 90-alkuisesta 46-alkuiseksi.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 90- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 46-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus. Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Eteran vakuutusnumerolla.

Uuden TyEL-vakuutusnumerosi näet Ilmarisen lokakuussa lähettämästä kirjeestä, Ilmarisen verkkopalvelusta 1.1.2019 alkaen tai vaihtoehtoisesti voit kysyä sitä soittamalla Ilmarisen asiakaspalveluun 010 195 000.

 

Työeläkeyhtiö Elon asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot ovat muuttuneet 54-alkuisiksi.

Kaikki työeläkeyhtiö Elon asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot ovat muuttuneet 54-alkuisiksi marraskuussa 2017. Jos sinulla on vielä käytössä Elon vanha 42- tai 44-alkuinen vakuutusnumero, niin otathan käyttöön uuden 54-muotoisen vakuutusnumeron.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 42- tai 44- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 54-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus. Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Eteran vakuutusnumerolla.

Uuden TyEL-vakuutusnumero näet Elon verkkopalvelusta tai voit kysyä sitä soittamalla Elon asiakaspalveluun 020 694 730 arkisin klo 8-16.30

 

 

Korjausohje ja uudelleenlähetys

Hyväksyttyjä ilmoituksia ei pidä lähettää uudestaan, ainoastaan niiden henkilöiden ilmoitukset, jotka ovat jääneet virheeseen.

 

Ensin korjataan virhe, eli määritellään TyEL-vakuutusnumero oikealla tavalla Palkansaajien ylävalikossa Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot, Vakuutukset-välilehdelle. Kyseisillä ilmoituksilla (Henkilö-välilehti) joilla virhe esiintyy, päivitetään oikea vakuutusnumero näkyviin jos se ei jo näy (selainnäkymä päivittyy selaimen mutkanuolella, tai näppäimistöltä F5-näppäimellä). Täällä Henkilö-välilehdellä sitten painetaan Lähetä uudelleen.

Kun kaikki virheelliset ilmoitukset on laitettu näin, painetaan alhaalla vasemmalla olevaa 'Lähetä....'-painiketta, josta pitäisi näkyä kuinka monta ilmoitusta ollaan lähettämässä. Sen jälkeen ilmoitukset lähtevät. Lähetyserät-välilehdeltä voidaan seurata normaalisti lähetyksen tilannetta. Näistä pitäisi syntyä vain yksi erä, eli yksi tiedosto per palkkakausi, mikäli 'Lähetä...'-nappia painettiin vain kerran.