peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tuoterekisteri / Yritysrekisteri CSV

tekijä Ainomari Karhu

Miten saan ladattua CSV-muodossa tuoterekisterin ja yritysrekisterin?

8 VASTAUSTA8
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎24-07-2018 11:44 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Tässä yleisohje CSV-tiedostojen muodostamiseen ja sisäänlukuun:

Tuote- ja yritysrekisterit voidaan siirtää / kopioida Fivaldista Fivaldiin CSV-tiedoston lataus apuohjelman avulla.  Tiedostot ladataan täältä: Raportit | Rajapinnat | Tuotetiedot csv-tiedostoksi tai Yritysrekisteri csv-tiedostoksi . Tässä vielä linkki, miten raportteja löydetään helpoiten.

Tallenna tiedosto koneellesi ja tämän jälkeen sisäänlue aineisto CSV tiedoston lataus -apuohjelman kautta. Mikäli käyttäjätunnuksellasi ei näy CSV tiedoston lataus -apuohjelmaa, tarkista että se kuuluu sopimuksellenne ja näkyy Palvelunhallinnassa. Tämän voit ominaisuuden tilata tarvittaessa myynnistämme.

CSV-mallitiedoston saat ladattua CSV-tiedoston lataus -apuohjelmasta. Olemassa oleva csv-tiedosto voidaan mallitiedoston avulla laittaa oikeaan muotoon. Helpointa on kopioida tiedot mallitiedostoon ja lukea mallitiedosto Fivaldiin sisälle. Huom. tätä ei ole pakko tehdä, sillä tuolta raporttitulostimesta saatava raportti on mallitiedoston mukainen. Tuota mallitiedostoa käytetään esim. silloin, kun yritysrekisteri on jossain toisessa järjestelmässä. Täydentämällä toisesta järjestelmästä tiedot mallitiedostoon saadaan tiedosto Fivaldin luettavaan muotoon.

Tässä vielä linkki Rajapinta-käsikirjaamme.

soilik
CONTRIBUTOR *

tekijä soilik

Onkohan ohje rajapinnasta vanhentunut tuotesiirron osalta. Testiaineisto pitäisi tyhjentää, mutta en siinä onnistu. Ohjeen mukaan tämän pitäisi olla mahdollista .

Sivu 7;' päivitä kaikki tietueet - tuo uudet tuotteet ja päivittää olemassa olevien tuotteiden kentät siirtotiedoston tiedoilla. Päivittää myös kentät, joita ei ole siirtotiedostossa. Huom! Tämä valinta tyhjentää olemassa olevat tiedot, jos tietoa ei tuoda aineistossa.'

Valintoja ovat lisäys tai päivitä. Ei tyhjennä?

t. Soilik

tekijä Inka Karlsson

Hei soilik! 

Asiakaskohtaisissa ongelmatilanteissa suosittelemme avaamaan meille uuden tukipyynnön lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com. 

 

Yleisesti ottaen rajapintojen käyttöönotot ja siirtotiedostojen tutkinnat eivät kuulu ylläpitopalvelun piiriin, joten lähtökohtaisesti suosittelemme aina rajapinnan käyttöönottoon avuksi konsultointia. Yleensä konsultoinnin yhteydessä asiakkailla herää myös muita asiaan liittyviä yrityskohtaisia kysymyksiä, joihin konsultin asiantuntevuus on paras apu. Voit tehdä etäkonsultointitilauksen kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta.

soilik
CONTRIBUTOR *

tekijä soilik

Hei, en tarvitse rajapintaan konsulttia. Kyse on rajapinta ohjeesta, jota reklamoin. Ohjetta on päivitetty 22.3. mutta mistä sen löydän. Haluan vain tietää, mikä korvaa/lisää/poistaa jne. Mihin organisaatioon nämä ohjeiden ylläpito ja julkaisu kuuluu?

tSoili k

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei,

 

Rajapintaohje löytyy tästä osoitteesta. 

MauriB
CONTRIBUTOR ***

tekijä MauriB

Yritystietojen tuonnissa ja tiedoston sisäänajossa, vanhojen osoitteiden poisto ja uusien lisäys aineistosta ei toimi. Vanhat aineistot eivät poistu tai korvaudu. Esim. Yritysrymä ei korvaudu - edelliset jää "pohjalle" ja Osoitetiedoissa rivit lisääntyvät ja entiset jäävät paikoilleen.

Miten koko Yritysreksiterin saa poistettua ja lisäyytä uuden "puhtaalta pöydältä"?

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***

Kävin itsekin kurkkaamassa tuota rajapintamanuaalia ja huomasin, että sitä on päivitetty 22.3.2019. Edellinen taisi olla vuodelta 2017. Olisiko mahdollista ilmoittaa jossain manuaalien mahdollisista päivityksistä? Tuollakin oli huomioitu manuaalissa juuri sellainen virhetilanne, mistä olen teille valittanut. Manuaalien päivityksistä pitäisi tulla tieto jonnekin, jotta tietäisi itsellekin ladata uusimman version koneelle. Koska yleensä käytän koneelta jo valmiiksi löytyvää versiota, enkä lataa manuaalia uudelleen täältä.

Hei Anna-MaijaH! 

Kiitos palautteestasi. Laitoin sen meillä eteenpäin. Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂