peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tuplalaskut kierrätyksessä

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎20-09-2017 08:27 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

23.12.2016 päivityksen jälkeen kierrätykseen on tullut tuplalaskuja. Mistä tämä johtuu?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu

Päivityksessä 23.12 poistettiin tarkistus tuplalaskuista eli samalla toimittajatunnuksella/laskunumerolla tulevat laskut luetaan sisään. Muutos tehtiin asiakkaidemme toiveesta, sillä mm. vuokrareskontran maksulappuja ei voitu lukea ostolaskujen kierrätykseen, jos useampi maksulappu oli muodostettu samana päivänä. Tällöin vain ensimmäinen maksulappu tuli kierrätykseen.

Tarkistuksen poiston myötä osalla asiakkaistamme on havaittu ongelmaa, että laskut tulisivat tuplana kiertoon. Ongelmaa on havaittu asiakkaillamme, joilla on useampi kantaryhmä käytössä ja valinta “Saapuvat Finvoice-laskut” useamman kerran valittuna pankkiyhteyden sopimuksella/sopimuksilla kohdassa “Jaellaan tähän yritykseen”.

Jakeluvalintaa ei tarvita kantaryhmäkohtaisesti kun on kyse on saapuvista finvoice -aineistoista (Saapuvat Finvoice-laskut). Tuplalaskuja ei tule kierrätykseen, kun saapuvien finvoice-aineistojen jakelutäppä laitetaan vain pankkiyhteyden pääyritykselle Pankkiyhteyden perustietojen Sopimukset-välilehdellä.

Tämä muutos koskee vain kierrätykseen saapuvia finvoice-aineistoja (Saapuvat Finvoice-laskut). Muiden pankkiaineistojen kohdalla toimitaan kuten aikaisemminkin on ohjeistettu.