Minun alueeni
Apu
Minna
CONTRIBUTOR *

Työntekijän verokortin suorasiirto

tekijä Minna

Miten saan yhdelle työntekijälle haettua suorasiirtona verokortin vielä tämän vuoden ajalle.

6 VASTAUSTA6
Krista S
CONTRIBUTOR *

tekijä Krista S

Onko tähän tullut muutosta nyt tänä vuonna eli joko muutosverokorttien hakuun on mahdollisuus Fivaldissa?

Hei Krista S!

 

Tilanne on edelleen sama kuin aiemmin, eli muutosverokorttien hakuun ei tosiaan ole Fivaldissa tällä hetkellä tukea, ja suorasiirtoaineiston mukana näitä ei tule. Asia on viety eteenpäin, mutta valitettavasti tällä hetkellä minulla ei ole antaa tarkempaa tietoa mahdollisesta jatkokehityksestä tämän osalta.

Sofia_
CONTRIBUTOR **

tekijä Sofia_

Eli jos työntekijä on tehnyt muutosverokortin niin silloin tiedot ei toimiteta suorasiirrossa vai? Entäs jos olen ehtinyt lähettää pyynnön Verohallinnolle ja työntekijä toimittaa muutosverokortin sen jälkeen niin voinko poistaa verokortin minkä hain suorasiiropyyntönä jos ei ole vielä laskettu palkkoja sen verokortin mukaan?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Muutosverokorttien hakuun ei tosiaan ole Fivaldissa tällä hetkellä tukea, ja suorasiirtoaineiston mukana näitä ei tule. Tämän ohjeen lopussa kerrotaan myös, että mikäli palkansaajalta löytyy muutosverokortti joka halutaan pitää voimassa niin palkansaajalta tulee poistaa suorasiirrossa tullut uusin verokortti sekä muutosverokortilta ohjelman asettama loppupäivämäärä. Käytännössä suorasiirto siis yliajaa mahdolliset olemassaolevat muutosverokortit. Mikäli taas syötät muutosverokortin vasta jälkeenpäin niin tätä ohjetta soveltaen voit silloinkin poistaa tuon suorasiirrossa tulleen verokortin, mikäli sitä ei ole käytetty eikä käytetä.

 

Muutosverokorttien ja suorasiirtojen kohdalla on siis käytännössä kaksi tapaa toimia: Tuotavalta tiedostolta voi joko poistaa ennen tuontia niiden henkilöiden verokortit, jotka ovat tuoneet muutosverokortit, tai sitten kun aineisto alkuperäisessä muodossaan on tuotu sisälle, niin käydään poistamassa tuo tuotu verokortti niiltä henkilöiltä joilla on muutosverokortti ja otetaan muutosverokortilta ohjelman asettama loppupäivämäärä pois.

Mikko Ahonen
VISMA

tekijä Mikko Ahonen

Hei,

 

Kiitos viestistäsi!

 

Suorasiirtopyyntö lähetetään Verohallinnolle tämän antamien määräajojen puitteissa. Sähköiset suorasiirrot voidaan tehdä vain vuoden alussa, eivätkä ne koske muutosverokortteja.

 

- Mikko / Visma Sovellustuki

Minna
CONTRIBUTOR *

tekijä Minna

Eli kausityöntekijä joka aloittaa kesken vuoden joutuu toimittamaan paperisen verokortin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.