Minun alueeni
Apu

Ulkopuolisen korkolaskun siirto reskontraan

tekijä Leena Takanen

Kuinka saan reskontran ulkopuolisen korkolaskun siirrettyä reskontraan?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Leena Takanen
VISMA

tekijä Leena Takanen

Kun asiakkaalle on ajettu korkolaskuajo reskontran ulkopuolisena ajona, asiakkaan Tiliotenäkymään ilmestyy uusi painike ”Asiakkaan korkolaskut”. Tämän painikkeen takaa avautuu näkymä, jossa korkolaskua voidaan käsitellä halutun menettelyn mukaisesti. Korkolaskuehdotuksen numero on aina 3–alkuinen. Voit tulostaa kopion ehdotuksesta tuplaklikkaamalla laskunumeroa.

 

Siirrä merkityt laskut reskontraan: Voit valita ruksaamalla halutut laskut, jotka siirretään reskontraan (esim. kun asiakas on maksanut koron tai korkolaskua halutaan karhuta ja/tai käsitellä reskontran laskuna). Siirron jälkeen 3-alkuinen korkolaskuehdotus muuttuu 4-alkuiseksi korkolaskuksi ja näkyy asiakkaan avoimissa laskuissa normaalisti. Tämän jälkeen saat alkuperäisestä korkoehdotuksesta laskukopion vain raporttitulostimen kautta. Katso tilioteruudulta korkolaskun alkuperäinen numero ja tulosta tilaustenkäsittelyn laskuraporteilla tästä numerosta kopio.

 

Poista ja unohda merkityt laskut, uudelleenperintä: Voit merkitä korkolaskun poistettavaksi, jolloin uuteen korkolaskuajoon saadaan uusi lasku rajausten mukaisesti.

Poista merkityt laskut, ei peritä uudestaan: Poistetaan ja unohdetaan ko. korko lopullisesti. Eikä enää tulostu ko. ajan osalta uutta korkoa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.