Minun alueeni
Apu
ValMar
CONTRIBUTOR **

Urheilijan palkka

tekijä ValMar

Miten palkansaajaksi/henkilöryhmäksi perustetaan urheilija? Suorituslajiksi Urheilijan palkka (P2), mutta entä muuten? Urheilija ei ole TyEL:n alainen, entä muut vakuutusmaksut? Onko muuta huomioitavaa?

4 VASTAUSTA4
Accepted solution
Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma (Päivitetty ‎08-03-2022 12:51 tekijä Henrik Luoma VISMA )

Hei ValMar,

 

Tässä yleisohjeistus miten urheilijan palkkaa käsitellään.

 

Ensin tulisi tarkistaa tulorekisteristä minkä vakuutusmaksujen alainen urheilija on ja mitä muita kuluja menee (esim. ennakonpidätys). Lisäksi suosittelen selvittämään minkä tulolajin alle tuo urheilijan palkka menee. Kun nämä on selvitetty, niin suosittelen perustamaan kokonaan uuden palkkalajinja tarvittaessa määritelemään palkkalajille vakuutuspoikkeukset, mikäli sosiaaliturvamaksujen perintä poikkeaa ko. tulolajin oletusarvoista.

 

Mikäli tulonsaajan lisätiedon tyyppi on urheilija, niin saat määriteltyä tämän Henkilön perustiedoissa Lisätieto -kentään valitsemalla alasvetovalikosta Urheilija.

 

Kun kaikki on kunnossa ja teet ensimmäistä palkkalaskelmaa, niin on hyvä tarkistaa, että palkkalaskelmalla ja palkkatietoilmoituksella on kaikki oikein kyseisen palkkalajin osalta. Tämän saat tarkistettua Hae vakuutuspoikkeukset -painikkeella palkkatietoilmoituksella kun palkkaa ei ole merkattu vielä maksetuksi.

ValMar
CONTRIBUTOR **

tekijä ValMar

Kiitos!

Mihin tuo tulonsaajan lisätiedon tyyppi Urheilija vaikuttaa - onko vain lisätieto tulorekisteriin?

Onko sama lisätieto lisättävä, kun urheilija saa vain verovapaita kulukorvauksia?

Henrik Luoma
VISMA

tekijä Henrik Luoma

Hei,

 

Verottajan sivuilla on määritelty milloin tämä tieto tulee ilmoittaa.

ValMar
CONTRIBUTOR **

tekijä ValMar

Kiitos! Kysyin myös tulorekisteristä, ja siellä tämän hetken tulkinta oli, ettei pelkkiä kulukorvauksia maksettaessa tarvitse laittaa urheilijalle tulonsaajan lisätietoa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.