Minun alueeni
Apu
Elina6
CONTRIBUTOR *

Vastikereskontra - kuinka dokumentoidaan osakkaalle jo suoritetut väärin veloitetut vastikkeet?

tekijä Elina6

Fivaldi: Osakas saanut vastikemaksulomakkeet joissa aiheeton käyttökorvausmaksu. Osakas maksanut laskun kuitenkin vähentäen ko. aiheettoman korvauksen ja vaatii esim. verotusta varten dokumenttia siitä että As Oy on veloittanut aiheettomasti käyttökorvauksen, ts. dokumentin joka oikeutti hänet vähentämään käyttökorvauksen.  Kirjanpidollisesti ei liene oikeaoppinen tapa vain "korjata"  vastikesaatavia "poistamalla" käyttökorvausmaksu ilman, että siitä syntyy suoriteperusteinen kirjaus esim. hyvityslaskun muodossa joka sitten lähetetään asukkaalle aivan kuten aiemmin lähetetty vastikemaksulomakekin? Mikä on oikeaoppinen korjaus/kirjausprosessi? 

1 VASTAUS1

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎08-11-2021 15:04 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei Elina!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Mikäli kyse on siitä, että vuokrareskontrassa näkyy virheellinen tieto ja se pitää saada korjattua, niin saat korjattua virheellisen tiedon ajamalla ko. sidokselle tavoitteet uudelleen kaudelle, jolloin tavoite on ajettu aiheettomalla käyttökorvausmaksulla. Eli ajat tavoitteet reskontraan-valinnalla uudelleen, valitset maksulajit joille tavoite ajetaan (käyttökorvausmaksu jätetään pois). Tavoitteiden ajo korvaa aiemmin ko. kaudelle ajetun tavoitteen.

 

Mikäli kyse ei ollut em. tilanteesta, niin ohjeistaisin sinua olemaan yhteydessä Fivaldi sovellustukeen joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sovellustuki(at)visma.com  tai soittamalla sovellustuen numeroon 02 480 904 60  (mpm/pvm).

 

Puhelintuen aukiolo kesäaikana:

21.6.2021-6.8.2021 kello 9-11 ja 13-15

 

Ystävällisin terveisin

 

Fivaldi sovellustuki

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.