peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Verkkolasku Fivaldista Fivaldiin?

tekijä Leena Turpeinen

Miten välitystapa määritellään, kun lähetän verkkolaskut Fivaldista Fivaldiin? Miten Finvoice-laskut saadaan siirrettyä välitystavalla Fivaldi-Fivaldi?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Leena Turpeinen
VISMA

tekijä Leena Turpeinen (Päivitetty ‎22-11-2019 13:40 tekijä Leena Turpeinen VISMA )

Kun lähettävänä ja vastaanottavana yrityksenä on Fivaldissa oleva yritys, voi laskut siirtää manuaalisesti tässä ohjeessa opastetulla tavalla.

 

Avaa Laskujen välityksen ylävalikossa Laskujen välitys | Perustiedot ja perusta Finvoicen välittäjät -välilehdelle välittäjä Fivaldi:finvoicevalittaja.PNG

 
 


Perusta Välitystavat-välilehdelle välitystapa Fivaldi-Fivaldi:

valitystapa.PNG


 

Tallenna lähettävän yrityksen Yrityksen perustiedoissa yritykselle y-tunnus ja aktivoi pankkitilille Finvoice-tunnus. Viimeinen asetus ei ole välttämätöntä jos verkkolaskuja ei lähetetä kuin sisäisesti, mutta täppä kannattaa laittaa joka tapauksessa. Tarkista, että myös vastaanottavilla yrityksillä on y-tunnus tallennettuna Yrityksen perustietoihin.

 

Laskuja vastaanottavien asiakkaiden y-tunnus tulee olla tallennettuna yritysrekisterin ensimmäisellä välilehdellä sekä Laskujen välitys -välilehdellä tulee olla Oletusvälitystapana Fivaldi – Fivaldi ja Finvoice-lähetyksen tunnuksena Y-tunnus.

 

Kun laskut on tehty, aineisto on muodostunut Laskujen välitys –ohjelmaan.
Sieltä se lähetetään ja tallennetaan haluttuun paikkaan omalle koneelle tai verkkolevylle. Tämän jälkeen aineisto noudetaan samasta paikasta Ostolaskujen kierrätykseen.

 

Laskutusta sekä laskujen vastaanottoa voi automatisoida Visma AutoInvoice -palvelun (operaattori Maventa) avulla, jolloin edellämainitut käsin tehdyt työvaiheet jäävät pois. Laskujen siirto Fivaldin ja Maventan välillä tapahtuu automaattiajolla, joka siirtää tietyn väliajoin laskut Fivaldista Maventaan ja Maventasta Fivaldiin. Laskujen PDF-liitteet kulkevat mukana vain AutoInvoice-tavalla. 

HH Henu Oy
CONTRIBUTOR *

Tämä siirtotapa on erittäin hyvä, mutta lasku siirtyy verkkolaskumuotoisena, eikä pdf-muodossa. Verkkolaskumuotoisena lasku on huomattavasti paljon hankalampi lukea. Pdf:ssä näkyisi myös yrityksen logo ym asiat selkeämmin.

Onko mahdollista siis tällä Fivaldista Fivaldiin laskutustavalla siirtää laskun kuvaa, ei vain tietoja?

 

Hei. 

 

Valitettavasti laskun PDF kuva ei siirry automaattisesti tuon XML-aineiston mukana. Laskun kuvan voi toki jälkikäteen tallentaa esim. Tilaustenkäsittelystä omalle koneelle ja lisätä se laskulle liitteeksi.

 

-Leena