Minun alueeni
Apu

Verkkopalkka

tekijä Mirjami Luostari

Miten saan otettua verkkopalkkalaskelman käyttöön Visma Fivaldissa? Mitä pitää huomioida, kun haluan palkkaerittelyt palkansaajan verkkopankkiin?

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎04-04-2022 12:20 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Verkkopalkan avulla voit lähettää palkkaerittelyn suoraan palkansaajan verkkopankkiin.

 

Huom! Itse palkka-aineisto pitää muodostaa tavalliseen tapaan ja lähettää eteenpäin esim. Fivaldi-pankkiyhteydellä. Visma verkkopalkka koskee vain palkkaerittelyn tulemista palkansaajan verkkopankkiin. 

 

Epäonnistuneet verkkopalkkalaskelmat voidaan lähettää tarvittaessa uudelleen, mikäli palkkakautta ei ole vielä merkitty maksetuksi. Voit lähettää joko kaikki palkkalaskelmat, vain Viestijonosta poistetut palkkalaskelmat tai vain jo lähetetyt palkkalaskelmat. Lisäksi uudelleen voidaan lähettää myös yhden tulonsaajan palkkalaskelma.

 

Lue lisätietoa verkkopalkasta täältä.


Yksityiskohtainen ohje on myös käsikirjassa Palkkalaskelmien sähköinen jakelu.

 

Pikaohje

 

Tarkista, että palkansaajalla on:

  • Suomalainen henkilötunnus
  • Palkkalaskelmien lähetystapana Visma Verkkopalkka
  • Suomalainen IBAN-tilinumero
  • Osoitetiedot (eivät ole enää pakollisia, mutta jos osoite on, on sen oltava voimassa)

InkaKarlsson_0-1649063723517.png

 

 

Kun lähetät verkkopalkkalaskelmat verkkopankkiin, Maksetuksi merkintä -ikkunassa valitaan rasti kohtaan Käytä sähköistä jakelua:

 

InkaKarlsson_1-1649063805883.png

 

Kun verkkopalkkalaskelmat lähetetään ensimmäistä kertaa kyseisestä Fivaldiympäristöstä, niin Maksetuksi merkintä-ikkunan alaosaan tulee teksti ja valintapainike Visma Verkkopalkan käyttöehtojen hyväksymiselle.

 

 

Huom! Verkkopalkkalaskelmien käyttöönotto ei vaadi Visma AutoInvoice-palvelun rekisteröintiä.

 

Verkkopalkan lähettäjän käyttäjätunnukselle on oltava Palvelunhallinnassa määriteltynä sähköpostiosoite.

 

Verkkopalkkalaskelmat näkyvät palkansaajan verkkopankissa viimeistään 30 minuutin kuluessa niiden onnistuneesta lähettämisestä.

Irmeli
CONTRIBUTOR *

tekijä Irmeli

Hei,

 

olemme käyttäneet Itellan Herald ohjelmaa palkkaerittelyjen lähettämiseen. Tämä olisi hyvä ominaisuus myös Fivaldin palkkaojelmaan. Itellan palvelussa kaikki palkansaajat saavat samanlaiset ohjeet (nyt joka pankilla omat tavat), tiedottaminen palkansaajille helpompaa Itellan vaihtoedossa. Palkkaerittelyjen välitys on myös  edullisempaa, koska vai yksi operaattori ottaa palvelumaksun, nyt Maventa ottaa maksun ja pankki omansa. Tarvitaan vain .EPL muotoinen tiedosto lähetystä varten.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.