Minun alueeni
Apu
Anemkri
CONTRIBUTOR ***

Verosopimusvaltion maakoodi -tieto puuttuu, ulkomaalainen työntekijä

tekijä Anemkri

Hei,

 

eli palkkatietoilmoitus tulorekisteriin tosiaan herjaa tätä.

Kyseessä ulkomaalainen työntekijä, joka on Suomessa rajoitetusti verovelvollinen.

Tulorekisterin ohjeet sanovat että "Jos tulonsaaja on rajoitetusti verovelvollinen, ilmoita asuinvaltion maakoodi", joka tässä tapauksessa olisi HU. Mihin kohtaan tämä laitetaan Fivaldin henkilötiedoissa?

3 VASTAUSTA3

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-10-2021 11:38 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei! 

Virhe "INTDV0030 Verosopimusvaltion maakoodi -tieto puuttuu ja se on pakollinen. The data item Tax-treaty country code is missing, and it is mandatory." viittaa tosiaan siihen, että maakoodi puuttuu aineistolta. 

 

Jos kyseessä on ulkomainen palkansaaja, niin tarkista, että Palkansaajat -rekisterissä on henkilölle tallennettuna Henkilön perustiedot -välilehdellä Kansalaisuus (muu kuin Suomi), TIN-koodi (tarvittaessa) ja täydelliset osoitetiedot (myös Maa-tieto osoitteella). 

 

Joissain tilanteissa tämä virhe on tullut, mikäli palkansaajalle on valittuna Lisätieto -kenttään valinta "Tulonsaaja on oleskellut Suomessa enintään 183 päivää...", vaikka kyseessä on ollut suomalainen henkilö, jolla on ollut suomalainen hetu. 

 

Lisätietoa ulkomaisen palkansaajan palkkojen asetuksista ja ilmoittamisesta löytyy esim. tästä postauksesta.

 

Lähetäthän meille tukipyynnön, mikäli et pääse näillä ohjeilla eteenpäin kuvaruutuineen osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com, niin tutkitaan tarvittaessa tilannetta tarkemmin. 

 

 

Anemkri
CONTRIBUTOR ***

tekijä Anemkri (Päivitetty ‎07-10-2021 11:39 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei,

 

ja kiitos. Tämä auttoi tähän virhekoodiin, henkilöillä tosiaan oli tuo koodi siellä, vaikka eivät ole suomen kansalaisia, mutta on verohallinnon myöntämä suomalainen hetu verokorttia varten.

 

Sitten tuli toinen ongelma osalle työntekijöistä.

"- (MSE0020) Aineiston skeema on virheellinen. The 'PostOffice' element is invalid - The value '' is invalid according to its datatype 'http://www.tulorekisteri.fi/2017/1/IRCommonTypes:String200 ' - The actual length is less than the MinLength value. SOAP_FAULT"

 

"(MSE0020) Aineiston skeema on virheellinen. The 'PostalCode' element is invalid - The value '' is invalid according to its datatype 'http://www.tulorekisteri.fi/2017/1/IRCommonTypes:String20 ' - The actual length is less than the MinLength value. SOAP_FAULT "

 

Mitäköhän tämä mahtaisi tarkoittaa?

tekijä Inka Karlsson

Hei!
Virheet viittaisivat siihen, että joko Yrityksen perustiedot -rekisterissä yrityksen postiosoite- ja postitoimipaikka -tiedot puuttuvat tai ovat puutteellisia tai Palkansaajan osoitetiedoista nämä vastaavat tiedot puuttuvat tai ovat puutteellisia. 

 

Tarkista siis nämä ja jos et pääse tällä eteenpäin, avaa meille tukipyyntö ja lisää tukipyyntöön kuvaruudut vastaavista kohdista, lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.