Minun alueeni
Apu

Verovapaiden kustannusten korjaaminen tulorekisteriin

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎22-09-2021 13:59 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Millä tavalla voimme korjata liikaa maksetun kilometrikorvauksen tulorekisteriin? Kuinka ilmoitan tulorekisteriin kun palkansaajalle on maksettu liikaa verovapaita kustannuksia?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎22-09-2021 13:56 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Verovapaat kustannusten korvaukset (koodiarvot 303, 311, 331, 357, 358) eivät pohjimmiltaan voi olla perusteetonta etua. Kustannusten korvaus ei voi itsessään olla perusteetonta etua, mutta se voi muuttua verovapaista matkakustannusten korvauksista annetun Verohallinnon päätöksen arvojen ylittävissä maksutilanteissa toiseksi tulolajiksi (esimerkiksi palkaksi), joka voi olla perusteetonta etua.

 

Jos tulonsaajalle maksetaan kustannusten korvauksia yli Verohallinnon päätöksessä vahvistettujen arvojen, ilmoitus on korjattava korvaavalla menettelyllä merkitsemällä liikasuoritus veronalaiseksi tuloksi (esimerkiksi palkaksi, joka voi olla perusteetonta etua)

 

Tässä esimerkkitapauksessa palkansaajalle on maksettu tammikuussa 2021 verovapaita kilometrikorvauksia 210 euroa. Helmikuussa verovapaat kilometrikorvaukset on peritty takaisin palkansaajalta.


Jotta tieto saadaan oikaistua tulorekisteriin niin palkkalaskelmalle on tallennettava seuraavat korjausrivit:

 

Lisätään palkkalaskelmalle kilometrikorvaus negatiivisena:

KilometrikorvausNegatiivinenRivi.png

Lisätään perusteeton etu ja kohdistetaan se rahapalkkalajille (tulolaji 201)

KilometrikorvausPerusteetonEtu.png

Lisätään näiden kahden rivin lisäksi vielä takaisinperintä rivi sillä samalla aikapalkan palkkalajilla jota perusteettomalla edulla käytettiin:

KilometriKorvausTakaisinperintä.png


 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.