Minun alueeni
Apu

Virheilmoitus "Avainsäilöä ei löydy"

tekijä Villepekka Jossens

Pankkiyhteydessä tulee virheilmoitus "Avainsäilöä ei löydy". Mitä se tarkoittaa?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Villepekka Jossens
VISMA

tekijä Villepekka Jossens (Päivitetty ‎12-09-2022 09:00 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Ilmoitus johtuu siitä, että Fivaldi ei löydä pankkiyhteyden varmennetiedostoa tietokoneelta tai muistitikulta. 

 

Pankkiyhteyden perustiedoissa Asetukset-välilehdellä on määritelty mihin varmenne on tallennettu. Jos se on määritelty esimerkiksi siirrettävälle muistitikulle, niin tuo muistitikku tulee olla koneessa kiinni kun avataan pankkiyhteyttä. HUOM! Huomioithan, että uudessa sovellusikkunassa muistitikku ei ole enää tuettu.

 

Mikäli valittuna on Kiinteä hakemisto, tarkista, että hakemistopolku on kirjoitettu oikein ja että varmennetiedosto(t) todella löytyvät kyseisestä hakemistosta.

 

Esimerkkihakemisto:

Kuva 372 18-Jun-18 08.43.23.jpg

Varmennetiedostot tulee löytyä vastaavasti koneelta samasta kansiosta:

Kuva 373 18-Jun-18 08.43.41.jpg

 

Jos nämä täsmäävät, voi joskus auttaa myös se että hakemisto kopioidaan resurssienhallinnasta uudelleen Fivaldiin, tallennetaan, poistutaan Pankkiyhteydestä päävalikkoon asti ja kokeillaan sitten noutoa / lähetystä uudelleen.

 

Jos varmenne on tallennettu verkkolevylle, niin huomioithan että tulee koneella olla oikeus kyseiseen verkkolevyyn. Tilanteeessa on hyvä tarkistaa, onko varmennetta uusittu viime aikoina. Jos se uusitaan, pitää uudistettu varmenne toimittaa kaikille jotka pankkiyhteyttä käyttävät.

 

Huomioithan myös, että Käyttäjäkohtaiset asetukset ovat aina Yrityskohtaisia asetuksia vahvemmat. Mikäli Käyttäjäkohtaisia asetuksia ei ole, ohjelma käyttää Yrityskohtaisia asetuksia. Lisäksi, mikäli käyttäjäkohtaisia asetuksia ei ole määritelty ja Pankkiyhteyttä käyttää useampi käyttäjä, niin huomioithan sen, että Yrityskohtaisten asetusten muuttaminen vaikuttaa jokaiseen Pankkiyhteyttä käyttävän käyttäjän varmennehakemistoon. Jos siis haluat tehdä muutoksen vain omaan varmennehakemistoosi, lisää asetus käyttäjäkohtaisena määrityksenä.

 

Mikäli varmennetiedosto löytyy oikeasta sijainnista, niin sitten se on todennäköisesti vioittunut, eikä ohjelma pysty lukemaan sitä sen vuoksi. Sekä tällaisessa tapauksessa että tilanteessa jossa varmennetiedostoa ei löydy mistään, eikä varmuuskopiota toimivasta varmenteesta löydy, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luoda uusi varmenne. Huomioi, että kerrallaan voi olla vain yksi voimassaoleva varmenne, joten vanha on ensin poistettava Poista varmenne käytöstä -painikkeella, jos se on mahdollista. Ennen kun varmenne poistetaan Fivaldista, tulee se kuitenkin sulkea ensin pankissa, joten ihan ensin tulee olla yhteydessä pankkiin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.