peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted

Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotto

Miten Fivaldista tehdään Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotto? Miten Fivaldista rekisteröidytään Visma AutoInvoice -palveluun? Miten Visma AutoInvoice -palvelu otetaan käyttöön? Missä on AutoInvoicen käyttöönoton ohje?

1VASTAUS1

Vastaus: Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotto

(updated by Ainomari Sillanpää VISMA ‎25-04-2019 09:30 )

Yleistietoa Visma AutoInvoice -palvelusta Visma Fivaldi -ohjelmistossa löydät täältä. AutoInvoice-palveluun liittyviä materiaaleja löydät puolestaan täältä.

 

Visma.net AutoInvoice -rekisteröinti tehdään Visma Fivaldissa AutoInvoice-palvelut -sovelluksella, joka avautuu Fivaldi WEB:n valikoista Myynti ja Osto:
rekisteröinti.jpg

Mikäli kohtaa ei löydy valikosta, tarkista Palvelunhallinnasta että käyttäjällä on oikeudet kyseiseen Web-sovellukseen.

 

Tässä pikaohjeessa käydään läpi rekisteröinnin askeleet pääpiirteittäin, ja ohjeen lopussa on myös video rekisteröinnistä. Fivaldin AutoInvoice-palvelusta löytyy tarkemmat toimintokohtaiset ohjeistukset, jotka avautuvat sivustolla näkyvästä kysymysmerkkipainikkeesta.

 

HUOM! Mikäli verkkolaskujen ja tulostuspalvelun veloitukset halutaan yhden yrityksen (esim. isännöintiyrityksen tai tilitoimiston) kautta, tulee kyseinen laskutusyritys rekisteröidä ensin. Vasta tämän jälkeen rekisteröidään asiakasyritykset, jolloin näiden laskutusyritykseksi valitaan kyseinen ensin rekisteröity tilitoimisto/isännöintitoimisto.

Rekisteröinnin pikaohje

AutoInvoice-palvelujen käyttöönoton yhteydessä avautuu Visma.net Autoinvoice-tili ja samalla automaattisesti mahdollisuus lähettää verkkolaskuja. Rekisteröinnissä käytetty sähköpostiosoite tulee olla todellinen, koska Visma.net AutoInvoice -tilin aktivoimiseen tarkoitettu salasana ja linkki lähetetään kyseiseen osoitteeseen. Sähköpostiosoite toimii myös jatkossa AutoInvoice-tilin käyttäjätunnuksena. Ohjelma ehdottaa sähköpostiosoitteeksi sitä osoitetta, joka käyttäjälle on Palvelunhallinnassa määritelty.

1. Valitse palvelut

Palvelut ovat valittavissa rekisteröinnin Valitse palvelut -osiossa, kun Rekisteröidy AutoInvoiceen ja kytke palveluja -kohta on ruksittu. Oletuksena palveluista on valittuina Laskujen vastaanotto sekä Skannauspalvelu. Käyttäjä pystyy itse valitsemaan haluamansa palvelut. Jos palveluita ei valita, tapahtuu ainoastaan Visma.net AutoInvoice -rekisteröinti, jonka yhteydessä aktivoituu automaattisesti mahdollisuus lähettää verkkolaskuja palvelun kautta.

2. Valitse yritykset ja rekisteröi palvelut

Valitse yritykset ruksaamalla ne yritykset, joille Visma.net AutoInvoice -palveluita halutaan ottaa käyttöön.

3. Laskutusyrityksen valinta

Laskuttajayritys-valintalistassa näkyy kaikki yritykset, jotka on rekisteröity AutoInvoiceen ja joihin käyttäjällä on oikeus. Jos laskutusyritystä halutaan käyttää, täytyy laskutusyritys rekisteröidä ensin AutoInvoice-palveluun. Uusi yritys rekisteröidään Lähetä tiedot -painikkeella. Lisätietoja laskutusyrityksen muutoksista löydät täältä.

4. Pankkiverkkoyhteyden avaus

Jotta yritys voi lähettää laskuja pankkiverkkoon ja vastaanottaa laskuja sieltä, tulee pankkiverkkoyhteys avata yrityskohtaisesti suoraan AutoInvoice-tilin kautta. Tätä toimintoa ei siis voi tehdä Fivaldista, vaan toiminto tehdään tämän ohjeen mukaisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Virhetilanteita

ERROR: Registration failed, bid already taken

ERROR: Return address empty or invalid

ERROR: Company cannot be set as its own billing company

Tapahtui odottamaton järjestelmävirhe

Skannausvirhe

Palvelun irtisanominen

AutoInvoice-palvelun irtisanomisesta löydät ohjeistuksen täältä.

Video Autoinvoice-palvelun käyttöönotosta

Videolla otetaan käyttöön ensin pelkkä laskujen lähetys ja tämän jälkeen otetaan käyttöön laskujen vastaanotto. Huom. videossa ei ole ääntä. Palvelut voidaan ottaa käyttöön myös samanaikaisesti. Huom! Autoinvoicen käyttäjätunnus tulee aktivoida sähköpostiin tulleen linkin kautta, ennen kun lisäpalveluja voidaan tilata.