peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Visma Connect UKK

 
1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Visma Connect UKK

(updated by Ainomari Karhu VISMA ‎18-09-2020 10:21 )

Mikä on Visma Connect?

Visma Connect on uusi kirjautumistapa, joka mahdollistaa samojen tunnuksien käytön kaikissa Visman palveluissa. Olemme julkaisseet uutisen aiheeseen liittyen, johon pääset tämän linkin kautta. Käy lukemassa Visma Connectin hyödyistä ja ota uusi Connect-tunnus käyttöösi.

Miten otan uudet tunnukset käyttöön?

Kaikki Visma Connect käyttöoppaat ja videot löydät täältä! Käyttöoppaita on kaksi, toinen ympäristön pääkäyttäjälle ja toinen käyttäjille. Olemme tehneet myös videot aiheeseen liittyen.

Miten kirjaudun Fivaldiin Connect-tunnuksillani?

Fivaldin Visma Connect -kirjautumissivu muuttui päivityksen (17.9.2020) yhteydessä osoitteisiin

Mikäli kirjautuminen ei onnistu, ei Fivaldi-tiliä ole ehkä vielä linkitetty Visma Connectiin, vaan Connect-tunnus saattaa olla olemassa esim. Visma Communityn takia. Kirjaudu tällöin vanhalla käyttäjätunnuksellasi, kunnes sinulla on pääkäyttäjän luoma Connect-tunnus.

Miten kirjaudun vanhalla käyttäjätunnuksella Fivaldiin?

Mikäli sinun käyttäjätunnusta ei ole vielä siirretty Visma Connect tunnukseksi, pääset edelleenkin kirjautumaan Fivaldiin myös vanhemmilla käyttäjätunnuksilla osoitteessa

Milloin tunnusten muutos tulee tehdä?

Visma Connect -toiminnallisuus tuotiin Visma Fivaldiin 25. kesäkuuta tehtävän päivityksen yhteydessä. Emme ole asettaneet päivämäärää, jolloin muutos tulisi olla tehtynä. Käyttäjien siirto voidaan tehdä vaiheistetusti eli kaikkia käyttäjiä ei tarvitse siirtää kerralla.

 

Kirjautumissivun "Aikaa tähän muutokseen" -kohta tarkoittaa, että kirjautumissivu päivittyy tuon jälkeen niin, että Visma Connect -kirjautuminen on ensisijainen kirjautumistapa. Tuonkin muutoksen jälkeen kirjautuminen onnistuu vielä vanhoilla tunnuksilla.

Miten käy yleisten tunnusten? Esim. tilintarkastajan tunnukset.

Yritys voi hallinnoida tällaisia yleistunnuksia kuten tilintarkastaja-tunnuksia omalla sähköpostitilillä käyttämällä loppuliite-menettelyä.

 

Asiaa käsitellään Visma Connect -käsikirjassa (Ylläpitäjän ohje) sivulla 8. Pääset sinne tämän linkin kautta.

Voiko sama sähköposti olla käytössä useamman ympäristön takana?

Kyllä voi ja Connect kirjautuminen tehdään myös näissä tapauksissa. Kun käyttäjän (esim. tilintarkastajan) eri ympäristöjen Fivaldi-tilit on synkronoitu Connectiin, valitsee hän kirjautumisen yhteydessä, mitä ympäristöä hän alkaa käyttää.

Käyttäjän sähköpostiosoite on virheellinen - mitä teen?

Mikäli sähköpostiosoite kirjoitetaan virheellisesti, helpoin tapa poistaa juuri luotu tunnus ja luoda uusi tunnus palvelunhallinnassa. Mikäli käyttäjätunnusta on jo käytetty Fivaldissa, poisto ei tällöin ole suositeltavaa. Tällöin käyttäjä voidaan laittaa UNLINK-tilaan meidän toimesta, jolloin Connect-tunnus poistetaan, mutta Fivaldi käyttäjä jää olemaan. Kytköksen poiston jälkeen käyttäjä tulee migroida uudestaan Connectiin niin, että sähköpostiosoite on syötetty oikein migraatiotyökaluun.

Pitääkö kaksivaiheinen kirjautuminen pakollinen?

Kaksivaiheista tunnistautumista ei ole pakotettu käyttöön, mutta tarjoamme tätä parantamaan tietoturvaa ja vähentämään mahdollisia väärinkäytöksiä.

Miten vaihdan Connect-tunnuksen salasanan?

Salasana vaihdetaan Unohtunut salasana -linkin kautta. Tarkemmat ohjeet löytyvät käyttäjän oppaasta sivulta 12 alkaen.

Miksi sain Tervetuloa-viestin?

Kirjautumistunnuksen muuttumisesta lähetetään käyttäjän sähköpostiin Tervetuloa-viesti, jossa kerrotaan miten uuden Visma Connect -tilin saa vahvistettua, tai jos käyttäjällä on ollut Visma Connect -käyttäjätunnus jo entuudestaan, miten sillä kirjaudutaan Fivaldiin.

Mahdollisia virhetilanteita:

"Ei päivitettäviä tietoja" tai "Sinulla ei ole käyttöoikeutta valittuun yritykseen tai mihinkään yri...