Minun alueeni
Apu

Visma Connect UKK

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎22-12-2020 11:28 tekijä Mikko Ahonen VISMA )
1 VASTAUS1
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎23-09-2021 12:25 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Mikä on Visma Connect?

Visma Connect on uusi kirjautumistapa, joka mahdollistaa samojen tunnuksien käytön kaikissa Visman palveluissa. Olemme julkaisseet uutisen aiheeseen liittyen, johon pääset tämän linkin kautta

Miten otan uudet tunnukset käyttöön?

Kaikki Visma Connect käyttöoppaat ja videot löydät täältä! Käyttöoppaita on kaksi, toinen ympäristön pääkäyttäjälle ja toinen käyttäjille. Olemme tehneet myös videot aiheeseen liittyen.

Miten kirjaudun Fivaldiin Connect-tunnuksillani?

Fivaldin Visma Connect -kirjautumissivu muuttui päivityksen (17.9.2020) yhteydessä osoitteisiin

Mikäli kirjautuminen ei onnistu, ei Fivaldi-tiliä ole ehkä vielä linkitetty Visma Connectiin, vaan Connect-tunnus saattaa olla olemassa esim. Visma Communityn takia. Kirjaudu tällöin vanhalla käyttäjätunnuksellasi, kunnes sinulla on pääkäyttäjän luoma Connect-tunnus.

Miten kirjaudun vanhalla käyttäjätunnuksella Fivaldiin?

Mikäli sinun käyttäjätunnusta ei ole vielä siirretty Visma Connect tunnukseksi, pääset edelleenkin kirjautumaan Fivaldiin myös vanhemmilla käyttäjätunnuksilla osoitteessa

Miten käy yleisten tunnusten? Esim. tilintarkastajan tunnukset.

Yritys voi hallinnoida tällaisia yleistunnuksia kuten tilintarkastaja-tunnuksia omalla sähköpostitilillä käyttämällä loppuliite-menettelyä.

Asiaa käsitellään Visma Connect -käsikirjassa (Ylläpitäjän ohje) sivulla 8. 

Voiko sama sähköposti olla käytössä useamman ympäristön takana?

Kyllä voi ja Connect kirjautuminen tehdään myös näissä tapauksissa. Kun käyttäjän (esim. tilintarkastajan) eri ympäristöjen Fivaldi-tilit on synkronoitu Connectiin, valitsee hän kirjautumisen yhteydessä, mitä ympäristöä hän alkaa käyttää.

Käyttäjän sähköpostiosoite on virheellinen - mitä teen?

Mikäli käyttäjä pääsee kirjautumaan sillä Connectiin, voi käyttäjä itse muuttaa sähköpostiosoitteensa tämän ohjeen mukaisesti. 


Jos sähköpostiosoite on vahingossa kirjoitettu käyttäjätunnukselle väärin ja kirjautuminen estyy:

1. Voidaan poistaa Palvelunhallinnassa juuri luotu tunnus ja luoda uusi tunnus oikealla sähköpostiosoitteella.
2. Mikäli tunnus oli jo käytössä Fivaldissa, voidaan tehty Visma Connect migraatio purkaa tältä pääkäyttäjän toimesta migraatiotyökalun Käyttäjät -välilehdellä. 

Onko kaksivaiheinen tunnistautuminen pakollinen?

Kaksivaiheista tunnistautumista ei ole pakotettu käyttöön Fivaldissa, mutta tarjoamme tätä parantamaan tietoturvaa ja vähentämään mahdollisia väärinkäytöksiä. Poikkeus tähän on käyttäjätunnukset, jotka ovat käytössä myöskin AutoInvoice-palvelussa. Visma AutoInvoice on ottanut 5.10.2020 kirjautumisen yhteyteen pakollisen autentikaatiopalvelun, joka vaikuttaa myös Visma Fivaldin kirjautumiseen. Ohjeistuksia kaksivaiheiseiseen tunnistautumiseen liittyen:

Miten vaihdan Connect-tunnuksen salasanan?

Jos Visma Connect –käyttäjätunnuksen salasana on unohtunut tai se halutaan vaihtaa, käyttäjä vaihtaa sen itse painamalla Fivaldin uudella Visma Connect -kirjautumissivulla Unohditko salasanasi? -linkkiä ja syöttämällä avautuvassa ikkunassa oman sähköpostiosoitteen, johon salasananvaihtolinkki lähetetään. 

Miten luon vanhan Fivaldi-tunnuksen XML-rajapintakäyttöä varten?

Löydät ohjeistuksen vanhan Fivaldi-tunnuksen luomisesta Connect ympäristöstä Täältä.


Miten käy connect tunnukselle jos poistan Fivaldi tunnuksen?

Tämä toiminto ei vaikuta connect tunnukseen. Eli kun poistat connect tunnukseen linkitetyn Fivaldi tunnuksen, connect tunnus säilyy muuttumattomana, sillä ei vaan pääse Fivaldiin enää kun siihen linkitetty tunnus on poistettu.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.