Minun alueeni
Apu
Tiina Reunanen
CONTRIBUTOR ***

Visma Duetto perintään siirretyn laskun palauttaminen asiakkaan reskontraan

tekijä Tiina Reunanen

Toisinaan Duetolla perintään siirretty lasku palautuu perintäyhtiöltä takaisin asiakkaan myyntireskontraan. Miten tässä tapauksessa pitäisi toimia?

7 VASTAUSTA7

tekijä Jonna Ailinpieti

Hei!

 

Kun perintätoimisto ilmoittaa, että laskun perintä on lopetettu, tehdään Myyntireskontran Suoritukset-välilehdellä laskun kirjaus luottotappioksi. Luottotappiokirjaus ei nouse ohimaksuihin. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei, mitä jos ei haluta kirjata luottotappioksi?

Jos halutaan palauttaa lasku avoimeksi reskontraan niin miten tämä tehdään?

Hei!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Mikäli tällä tarkoitetaan esimerkiksi tilannetta, että Fivaldin myyntireskontrasta Duettoon tehty siirto on ollut aiheeton ja lasku halutaan palauttaa ns. alkuperäiseen tilaan, niin tuota laskun tilaa ei valitettavasti saa enää Fivaldissa muutettua. Fivaldiin ei saada Duetton perinnän keskeyttämisestä sellaista tietoa, joka muuttaisi laskun tilaa Myyntireskontrassa. Toisin sanoen, kun laskut on lähetetty Fivaldista Duettoon perintään, niin laskun tilaa ei enää lähetyksen onnistumisen jälkeen voi muuttaa.

 

Lasku siis pysyy edelleen harmaana, eikä sen tilaa voi muuttaa. Laskua voi kuitenkin edelleen muuten käsitellä Fivaldissa myyntireskontrassa normaalisti, ja sille voi kohdistaa myös normaalisti suorituksia. Eli mikäli Duetton kanssa on kaikki kyseisen laskun suhteen kunnossa, niin laskun käsittely Fivaldissa voi jatkua kuten ennen siirtoa. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei, tällainen lasku ei nouse enää Fivaldissa maksukehoitukselle, jotta perintää voisi jatkaa sieltä. Miten tämä on ajateltu toimivan käytännössä? 

tekijä Jonna Ailinpieti (Päivitetty ‎05-06-2018 09:20 tekijä Jonna Ailinpieti VISMA )

Hei! 

 

Kirjoittelin tuon aiemman vastauksen ajatellen lähinnä saapuvien suoritusten käsittelyä, enkä hoksinut ottaa huomioon, että perintä haluttaisiin kuitenkin tehdä vielä Fivaldissa. Pahoittelen, että tuo jäi minulta huomioimatta. Laskun lukitun tilan vapautus vaatisi tosiaan Duetton ja Fivaldin myyntireskontran välille rajapinnan, jota ei ole olemassa. Tällä hetkellä ei siis valitettavasti ole keinoa hoitaa Fivaldissa tällaisesta laskusta karhuja taikka korkolaskutusta. 

 

Asiasta on kuitenkin luotu kehitysehdotus, jota tuotekehityksemme voi käyttää hyväksi tulevien versioiden suunnittelussa. Toteutetuista kehitystöistä voi lukea päivityksen yhteydessä julkaistavista päivitystiedotteista, jotka löytyvät materiaalien latauksista.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

onko tähän asiaan tullut kehitystä? Minullakin olisi tarpeen palauttaa laskut Visma Duetto perinnästä takaisin asiakkaan myyntireskontraan ja jatkaa perintää Fivaldin kautta.

Hei Anne!

 

Tähän ei ole tullut kehitystä vielä, mutta Myynninhallinta-toiminnallisuuteen tullaan lisäämään Saatavienhallinta-ominaisuus, joka mahdollistaa mm. maksumuistutusten lähettämisen. Tiedotamme asiasta lisää päivitystiedotteillamme, jotka löydät Visma Communityn Käyttövinkit-osiosta. Päivitystiedotteet löydät täältä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.