Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Vuokrareskontran kausien lukitseminen ja sulkeminen

tekijä Jonna Isomaa

Miksi Vuokrareskontran kausien käsittely poikkeaa muiden osakirjanpitojen kausien käsittelytavoista?

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎08-11-2021 14:59 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Tämä johtuu Vuokrareskontran toimintatavasta tositenumeroiden käsittelyssä tavoitteiden ja kohdistusten osalta. Tavoitteita voidaan ajaa koska vain uudestaan, ja näin monesti toimitaankin. Tämän vuoksi tavoitteille ja niiden kohdistuksille luodaan todelliset tositenumerot vasta kauden sulkemisvaiheessa. Jos tositenumerot olisivat koko ajan todellisia, syntyisi sarjoihin isoja aukkoja.

 

Tavoitteiden lopulliset tositenumerot luodaan siis vasta siinä vaiheessa kun kausi suljetaan. Jos kauden voisi avata ja sulkea uudestaan, syntyisi näissä tilanteissa taas alkuun iso aukko. Lukitseminen on tehty sen takia, että jo valmiille kausille ei vahingossa tehtäisi kirjauksia.

 

Maksujen osalta toimitaan kuten muissakin tositteissa, eli lopullinen tositenumero varataan heti.

 

Vuokrareskontrasta mahdollisesti löytyvien tyhjien kausien käsittelystä löydät tietoa täältä ja kausien näkymisestä Tavoitteiden ajossa kerrotaan lisää täällä.

RaijaK
CONTRIBUTOR *

tekijä RaijaK

Vaihdoimme Fivaldiin 1.1.2019. Tuolloin olemassa olevat vuokravakuudet piti kirjata vuokrareskontraan päivämäärällä 31.12.2018, mutta osa jäi kirjaamatta ja kausi 2018 ehdittiin sulkea ennen kuin tuo huomattiin. Jos kautta ei enää pysty avaamaan, saako vanhoja vakuuksia mitenkään kirjattua vuokrareskontraan?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.