peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Vuokrareskontran kausien sulkeminen ei onnistu

Vuokrareskontran kausien sulkeminen ei onnistu. Vuokrareskontran kausien sulkemisessa tulee herja “Tavoitteiden tai tavoitteiden korjausten tositenumeroiden nouto ei onnistunut”. En saa suljettua kirjanpidon kautta vaan tulee ilmoitus, että “Kirjanpidon kautta ei voi sulkea, seuraavat osakirjanpitojen tositelajit ovat sulkematta: KH tavoite”, mutta kautta ei näy vuokrareskontrassa.

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Vuokrareskontran kausien sulkeminen ei onnistu

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎09-04-2018 09:20 )

Kirjanpidossa tulee olla avoimena ne kaudet, joita vuokrareskontrassa ollaan sulkemassa. Vastaavasti taas vuokrareskontrassa tulee olla olemassa kaudet ja ne tulee olla suljettuina, jotta ne voidaan kirjanpidossa sulkea.

 

Kausien sulkemisessa ilmenevät ongelmat johtuvat yleensä aukosta kausissa. Tarkista, että kirjanpidon kaudet ovat auki aukkoa edeltävään kauteen asti. Mikäli kaudet ovat auki tai niiden avaaminen ei auttanut asiaan, niin sitten puuttuville kausille tulee ajaa kirjapidon kausien avaamisen jälkeen nollatavoitteet, jonka jälkeen puuttuvat kaudet ilmaantuvat vuokrareskontraan ja ne pitäisi saada suljettua. 

 

Alla olevassa kuvassa näkyy tilanne, jossa yksi kausi (201511) puuttuu kokonaan vuokrareskontrasta. Tämä tilanne aiheuttaa virheilmoituksen, mikäli kyseisillä kausilla on tapahtumia.

kaudet.jpg

 

Mikäli kyseinen kausiväli, jota Kirjanpidossa ollaan sulkemassa, ei näy edellä olevassa Vuokrareskontran Kausien hallinnassa (eli kausia on suljettu, jolloin ne katoavat näkymästä), voit tarkistaa kausien tilanteen Vuokrareskontran päänäkymästä. Tässä valikossa näkyy kaikki kaudet, joita Vuokrareskontraan on ajettu:

ScreenHunter 363.png

 

Ongelman saa ohitettua ajamalla nollatavoitteet puuttuvalle kaudelle kausille siten, että yhdelle sidokselle määritellään joku maksu (yksi maksulaji) puuttuvalle kuukaudelle ja ajetaan sitten tavoite. Tavoitteiden ajossa puuttuva kausi pitää kirjoittaa kausivälikenttiin käsin, koska sitä ei vetovalikosta löydy. 

 

Tämän jälkeen mennään Vuokrareskontraan ja poistetaan ajetut tavoitteet hiiren oikealla tavoitetta klikkaamalla. Tämän jälkeen kausien sulkeminen vuokrareskontrassa tulisi onnistua. 

 

Mikäli edellämainituista ohjeista ei ole apua asiaan, ole yhteydessä sovellustukeen lähettämällä kuvaruutukopiot sekä Kirjanpidosta jossa kausia yritetään sulkea (kuva kausista sekä virheilmoituksista), Vuokrareskontran Kausien hallinnasta sekä Vuokrareskontran päänäkymän kausista, jossa kyseinen kirjanpidossa suljettava kausi ja sitä seuraavat kaudet ovat näkyvissä.