Minun alueeni
Apu

Yritysrekisterin ja Tuoterekisterin siirto CSV-muodossa

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎13-05-2022 09:03 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miten saan ladattua Fivaldiin CSV-muodossa tuoterekisterin ja yritysrekisterin? Voinko siirtää tuotteita ja yrityksiä Fivaldissa yrityspaikasta toiseen?

8 VASTAUSTA8
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎13-05-2022 09:01 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Yritys- ja Tuoterekisterien tiedot voidaan siirtää kopioida Fivaldin yrityspaikasta toiseen "CSV-tiedoston lataus"-apuohjelman avulla.  Tiedostot ladataan Fivaldi Webin valikosta Muut | Raportit | Rajapinnat raporteilta "Yritysrekisteri csv-tiedostoksi" tai "Tuotetiedot csv-tiedostoksi". Tässä vielä ohjeistus, miten raportteja löydetään helpoiten.

 

Yritysrekisterin siirto yrityksestä toiseen onnistuu siis "CSV-tiedoston lataus" -apuohjelmaa käyttäen seuraavasti:

  1. Yrityspaikasta, josta rekisteri siirretään, tallennetaan Yritysrekisteri csv-tiedostoksi -raportti CSV-muotoisena omalle koneelle. Mikäli siirrettävässä yrityksessä olisi jo yritysrekisteri olemassa, niin suositus on ottaa sama raportti varmuuskopiona talteen myös yrityksestä, johon yritysrekisteriä ollaan siirtämässä.
  2. Yrityspaikassa, johon yritysrekisteri halutaan tuoda, käytetään CSV-tiedoston lataus -apuohjelmaa. Ohjelmassa valitaan Yritystiedosto ja "Valitse tiedosto".
  3. Hakusivulla haetaan aiemmin tallennettu CSV-tiedosto ja lähetetään tiedosto Fivaldiin. 
  4. Tämän jälkeen CSV-tiedoston lataus -apuohjelmassa tuodaan tiedosto sisään "Lataa tiedosto tietokantaan"-valinnalla.​


Siirrossa tulee myös huomioida, että mikäli yrityksellä, jolle Yritysrekisteriä ollaan tuomassa, on jo olemassa yrityksiä, niin samalla yritysnumerolla tuotavat yritykset menevät tuonnissa virheeseen. 

Tuoterekisterin osalta toimenpiteet ovat aika lailla samat kuin edellä, mutta tuolloin käytetään Tuoterekisteri csv-tiedostoksi -raporttia, ja sisäänluvussa valitaan Tuotetiedosto Yritystiedoston sijasta.

 

"CSV-tiedoston lataus"-apuohjelmasta on myös mahdollista ladata CSV-mallitiedosto. Olemassa oleva CSV-tiedosto voidaan  tarvittaessa mallitiedoston avulla muokata oikeaan muotoon. Helpointa on kopioida tiedot mallitiedostoon ja lukea mallitiedosto Fivaldiin sisälle. Huom! Tätä ei ole pakko tehdä Fivaldi-Fivaldi-siirroissa, sillä raporttitulostimesta saatava raportti on mallitiedoston mukainen. Mallitiedostoa käytetään yleisimmin silloin, kun yritystiedot tai tuotteet ovat jossain toisessa järjestelmässä, josta ne halutaan tuoda Fivaldiin. Täydentämällä toisesta järjestelmästä tiedot mallitiedostoon saadaan tiedosto Fivaldin tukemaan muotoon.

Tarkemmat tiedot Fivaldin tukemista rajapinnoista löytyvät ohjelman sisäisistä helpeistä.

soilik
CONTRIBUTOR **

tekijä soilik

Onkohan ohje rajapinnasta vanhentunut tuotesiirron osalta. Testiaineisto pitäisi tyhjentää, mutta en siinä onnistu. Ohjeen mukaan tämän pitäisi olla mahdollista .

Sivu 7;' päivitä kaikki tietueet - tuo uudet tuotteet ja päivittää olemassa olevien tuotteiden kentät siirtotiedoston tiedoilla. Päivittää myös kentät, joita ei ole siirtotiedostossa. Huom! Tämä valinta tyhjentää olemassa olevat tiedot, jos tietoa ei tuoda aineistossa.'

Valintoja ovat lisäys tai päivitä. Ei tyhjennä?

t. Soilik

tekijä Inka Karlsson

Hei soilik! 

Asiakaskohtaisissa ongelmatilanteissa suosittelemme avaamaan meille uuden tukipyynnön lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com. 

 

Yleisesti ottaen rajapintojen käyttöönotot ja siirtotiedostojen tutkinnat eivät kuulu ylläpitopalvelun piiriin, joten lähtökohtaisesti suosittelemme aina rajapinnan käyttöönottoon avuksi konsultointia. Yleensä konsultoinnin yhteydessä asiakkailla herää myös muita asiaan liittyviä yrityskohtaisia kysymyksiä, joihin konsultin asiantuntevuus on paras apu. Voit tehdä etäkonsultointitilauksen kätevästi suoraan palvelutilauslomakkeemme kautta.

soilik
CONTRIBUTOR **

tekijä soilik

Hei, en tarvitse rajapintaan konsulttia. Kyse on rajapinta ohjeesta, jota reklamoin. Ohjetta on päivitetty 22.3. mutta mistä sen löydän. Haluan vain tietää, mikä korvaa/lisää/poistaa jne. Mihin organisaatioon nämä ohjeiden ylläpito ja julkaisu kuuluu?

tSoili k

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎15-10-2021 15:27 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei,

 

Rajapintaohje löytyy tästä osoitteesta. 

MauriB
CONTRIBUTOR ***

tekijä MauriB

Yritystietojen tuonnissa ja tiedoston sisäänajossa, vanhojen osoitteiden poisto ja uusien lisäys aineistosta ei toimi. Vanhat aineistot eivät poistu tai korvaudu. Esim. Yritysrymä ei korvaudu - edelliset jää "pohjalle" ja Osoitetiedoissa rivit lisääntyvät ja entiset jäävät paikoilleen.

Miten koko Yritysreksiterin saa poistettua ja lisäyytä uuden "puhtaalta pöydältä"?

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***

Kävin itsekin kurkkaamassa tuota rajapintamanuaalia ja huomasin, että sitä on päivitetty 22.3.2019. Edellinen taisi olla vuodelta 2017. Olisiko mahdollista ilmoittaa jossain manuaalien mahdollisista päivityksistä? Tuollakin oli huomioitu manuaalissa juuri sellainen virhetilanne, mistä olen teille valittanut. Manuaalien päivityksistä pitäisi tulla tieto jonnekin, jotta tietäisi itsellekin ladata uusimman version koneelle. Koska yleensä käytän koneelta jo valmiiksi löytyvää versiota, enkä lataa manuaalia uudelleen täältä.

Hei Anna-MaijaH! 

Kiitos palautteestasi. Laitoin sen meillä eteenpäin. Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.