peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MauriB
CONTRIBUTOR ***

järjestöille jäsenmaksulaskut

tekijä MauriB

Kummalla kannattaa tehdä järjestölle jäsenmaksulaskut sopimuslaskutuksella vai tilaustenkäsittelyllä?

Mietin, että kun laskutuskausi jäsenmaksuissa on vuosi (1.1.-31.12.) niin onnistuuko tämän vuoden laskutus sopimuslaskutuksella koska vuotta on jo kulunut useita kuukausia.

6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Erja Peltola
CONTRIBUTOR *

tekijä Erja Peltola

Hei

Yli 10 vuoden valtakunnallisen liiton ja sen n. 40 jäsenyhdistyksen jäsenrekisterin ja jäsenmaksujen laskutuksen hoitokokemuksella tuli mieleen heti muutama kysymys:

Onko kysymys järjestön suorista jäsenistä eli pitääkö jäsenmaksuista tilittää osa eteenpäin vai jääkö kaikki järjestölle?

Onko jäsenyys ihan vapaaehtoinen kansalaisjärjestön jäsenyys?

Onko jäseniä paljon?

Me pidämme osan jäsenmaksusta liiton osuutena ja osan tilitämme yhdistyksille, jäsenyys on vapaaehtoinen ja jäseniä on n. 8000.

Käytäntö on osoittanut parhaaksi vaihtoehdoksi hoitaa jäsenrekisteri toisessa järjestelmässä ja lukea siellä muodostettu tilitysaineisto yhdistyksille Fivaldin pankkiyhteyteen ja siirtää se sitä kautta pankkiin.

Aluksi erillisen kuukausilahjoittajiemme laskutus hoidettiin sopimuslaskutuksen kautta, kun lahjoittajia oli muutama sata, mutta jo siinä määrässä avoimiksi jääneiden laskujen hyvittäminen ja kuittaaminen osoittautui liian työlääksi ja siirsimme lahjoittajarekisterinkin toiseen järjestelmään. Lahjoituksethan ovat vapaaehtoisia, eikä niitä varsinaisesti karhuta, joten muodollinen reskontra oli meistä liian jäykkä.

Voi tietysti olla, että Fivaldiin on tullut uusia asioita sen jälkeen, kun teimme muutokset.

Muuten Fivaldi on soveltunut järjestömme toimintaan hyvin vuodesta 2010 alkaen.

tekijä Inka Karlsson

Hei!
Molemmat tavat onnistuu Fivaldin kautta. Sopimuslaskutuksessa tulee huomoida asetukset siten, että laskutus tämän vuoden puolelle onnistuu 🙂 

Sopimuslaskutuksen ja asetusten käyttöönottoon suosittelemme aina konsultointia, jota voi tilata palvelutilauslomakkeemme kautta kätevästi etäkoulutuksena. 

 

MauriB
CONTRIBUTOR ***

tekijä MauriB

Fivaldista puuttuu ryhmälaskutus-ominaisuus. Sille olisi varmasti käyttöä niille jotka lähettävät samansuuruisia laskuja useille henkilöille. Niitä ovat mm. jäsenmaksut ja erilaiset muut osallistumismaksut.

Nyt on kovin kankeaa laskujen lähettäminen, jokainen erikseen yksitellen, jos laskut tekee tilauslaskutuksella.  

tekijä Inka Karlsson

Hei!
Sopimuslaskutus sopinee tähän tarkoitukseen? 🙂 

Jukka Pulkkinen
CONTRIBUTOR **

Sopiiko sopimuslaskutus esim vuosittaisten yhdistyksen jäsenmaksujen laskutukseen, kun henkilöjäseniä on useita tuhansia? Etsimme jäsenmaksuille sopivaa laskutusmenetelmää. Onko laskutus tällä sovelluksella jäykkää vai helppoa? Entäs tarvitseeko jotain lisäominaisuuksia tähän tarkoitukseen? Ja miten onnistuu olemassa olevan jäsenrekisterin siirto ohjelmaan?

Hei!

 

Sopimuslaskutuksella voidaan laskuttaa myös vuosittaisia maksuja. Se on erillinen ohjelma, jotta sen saa käyttöön, niin ohjeistaisin olemaan yhteydessä omaan vastuumyyjäänne Vismalla.

 

Sopimuslaskutuksen ja asetusten käyttöönottoon suosittelemme aina tilaamaan konsultointia, jota voi tilata palvelutilauslomakkeemme kautta kätevästi etäkoulutuksena.