voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi
voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi
Hei,
miten perustan Fivaldiin palkkalajin vuosilomalain lisävapaapäiviltä maksettavaa korvausta varten.
Tulorekisterin ohjeiden mukaan tulolaji on 315, korvaus on ainoastaan sairausvakuutusmaksun alainen, ei tyel/työttömyys/työtapaturma alainen.
Samassa palkkajaksossa maksetaan työntekijälle myös tavallista lomakorvausta, mikä on kaikkien vakuutusmaksujen alainen.
Kiitos!
Ratkaistu! Siirry kohtaan Ratkaisu.
Tästä on tehty ohjeistus, joka löytyy tästä linkistä.
Hei,
Kiitos kysymyksestä.
Perusta uusi palkkalaji "Vuosilomalain lisävapaapäivä korvaus" Rahapalkka ryhmän alle ja määrittele tarvittavat perustiedot. Jotta vuosilomalain lisävapaapäivän korvausta ei lasketa mukaan sosiaaliturvamaksun perusteisiin niin ko. palkkalaji asetetaan poikkeuspalkkalajiksi käyttössänne oleville työttömyysvakuutusmaksu, TyEL -vakuutusmaksu ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksu palkkalajeille,
Tarkista vielä, että "Vuosilomalain lisävapaapäiväkorvaus" -palkkalajin vakuutuspoikkeus asetukset ovat kunnossa valitsemalla palkkalajeista ko. palkkalaji ja painamalla keskeltä alhaalta löytyvää "Vakuutuspoikkeukset" -painiketta.
Mikäli vuosilomavapaapäivien korvauksesta ei tarvitse maksaa työttömyysvakuusmaksua, TyEL:ä eikä työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksua, mutta Sotu-maksu täytyy maksaa niin aseta määritykset alla olevan kuvan mukaisesti:
Liitteenä olevassa Lisävapaat Fivaldissa käsikirjassa on tarkemmat ohjeet vuosilomalain lisävapaapäivä korvausten käyttöönottomäärityksiin.
Lisävapaiden käsittelyyn löytyy yksityskohtaisempi ohjeistus tästä postauksesta.
Kiitos vastauksesta!
Saisinko yksityiskohtaisempaa ohjeistusta sellaisen palkkalajin perustamiseen, esim. isompaa kuvaa kaikista palkkalajin asetuksista. Nyt en saa sitä perustettu, saan mm ilmoituksen: prosentin perusteena olevan palkkalajiluokan täytyy olla ennen palkkalajin luokka tai sama kuin palkkalajin luokka!
Tulolajille 315 linkitys selvä.
Hei,
Palkkalajien perustamiseen löytyy yksityiskohtaisempi ohjeistus palkanlaskennan käsikirjasta mikä löytyy tästä linkistä.
Hei,
kiitos vastauksista ja linkista ohjeeseen. Luin ohjeen, mutta en löydä siitä ohjetta miten saan palkkalajille poikkeusasetukset tyelin, työttömyys sekä työtapat ja ryhmähenkivakuutuksen osalta.
Ylhäällä vastauksesa on: Sen jälkeen voit asettaa tämän palkkalajin poikkeuspalkkalajiksi käyttössänne oleville työttömyysvakuutusmaksu, TyEL -vakuutusmaksu ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksu palkkalajeille, jotta vuosilomalain lisävapaapäivä korvausta ei lasketa mukaan em. sosiaaliturvamaksujen perusteisiin.
Miten käytännössä saan poikkeusasetukset päälle ilman että palkkalajin tyyppi on "Hinta" eikä "prosentti/maksu"?
korjaus edelliseen, viimeinen lause pitäisi olla:
Miten käytännössä saan poikkeusasetukset päälle niin että palkkalajin tyyppi on "Hinta" eikä "prosentti/maksu"?
Hei,
Myös "Prosentti/maksu" -tyyppiset palkkalajit voidaan valita poikkeuspalkkalajeiksi. Alla olevassa esimerkissä on valittu Lomapalkkakorvaus 9 % (palkkalaji 1635) poikkeuspalkkalajiksi työttömyysvakuutusmaksun palkkalajille.
Lomakorvaus 9 % (alle 1 v) on "Prosentti/maksu" -tyyppinen palkkalaji:
lisäyksenä..
Jos prosentin perusteena on rahapalkka, silloin saan poikkeuksiin käytössä olevat työttömyys, tyel, tapaturma palkkalajit, mutta en laske korvausta prosentin mukaan koko rahapalkasta (palkkalaskelmassa norm. lomakorvaus), vaan korvaus kta:n mukaan.
Lisäksi olen määritellyt palkkalajille vakuutuspoikkeukset: vaan sava.
Palkkalaskelmalla kuitenkin kaikkien vakuutusten perusteena koko bruttopalkka, vain koko brutto pitäisi olla vain sava sekä ennakonpidätyksen perusteessa. Työt, tyel, tapat, ryhmä perusteena pitäisi olla vain normaali lomakorvaus.
Saitko mitään lisävinkkiä, miten saadaan poikkeus 'toimimaan'? Kun poikkeusasetuksista huolimatta laskee kaikki sivukulut myös lisävapaapäivistä?
En valitettavasti enää muista miten sain sen räpelletty että menisi oikein..
no, hieman otti koville, mutta lopulta keksin... eli poikkeus piti käydä lisäämässä vielä noiden sivukuluvakuutustenkin palkkalajien taakse.
Visma-talo
Keskuskatu 3
00100 Helsinki
Copyright © 2019 Visma.com. All rights reserved.