Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

vuosilomalain lisävapaapäiviltä maksettava korvaus

tekijä Anonymous

Hei,

miten perustan Fivaldiin palkkalajin vuosilomalain lisävapaapäiviltä maksettavaa korvausta varten.

Tulorekisterin ohjeiden mukaan tulolaji on 315,  korvaus on ainoastaan sairausvakuutusmaksun alainen, ei tyel/työttömyys/työtapaturma alainen. 

Samassa palkkajaksossa maksetaan työntekijälle myös tavallista lomakorvausta, mikä on kaikkien vakuutusmaksujen alainen.

Kiitos!

11 VASTAUSTA11

tekijä Inka Karlsson

Tästä on tehty ohjeistus, joka löytyy tästä linkistä.

 

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎14-07-2020 11:58 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Hei,

 

Kiitos kysymyksestä.

 

Perusta uusi palkkalaji "Vuosilomalain lisävapaapäivä korvaus" Rahapalkka ryhmän alle ja määrittele tarvittavat perustiedot. Jotta vuosilomalain lisävapaapäivän korvausta ei lasketa mukaan sosiaaliturvamaksun perusteisiin niin ko. palkkalaji asetetaan poikkeuspalkkalajiksi käyttössänne oleville työttömyysvakuutusmaksu, TyEL -vakuutusmaksu ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksu palkkalajeille,

 

Tarkista vielä, että "Vuosilomalain lisävapaapäiväkorvaus" -palkkalajin vakuutuspoikkeus asetukset ovat kunnossa valitsemalla palkkalajeista ko. palkkalaji ja painamalla keskeltä alhaalta löytyvää "Vakuutuspoikkeukset" -painiketta.

ProsentinPeruste.png

Mikäli vuosilomavapaapäivien korvauksesta ei tarvitse maksaa työttömyysvakuusmaksua, TyEL:ä eikä työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksua, mutta Sotu-maksu täytyy maksaa niin aseta määritykset alla olevan kuvan mukaisesti:

SosiaaliturvamaksuPoikkeus.png   

 

Liitteenä olevassa Lisävapaat Fivaldissa käsikirjassa on tarkemmat ohjeet vuosilomalain lisävapaapäivä korvausten käyttöönottomäärityksiin. 

 

Lisävapaiden käsittelyyn löytyy yksityskohtaisempi ohjeistus tästä postauksesta.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos vastauksesta!

Saisinko yksityiskohtaisempaa ohjeistusta sellaisen palkkalajin perustamiseen,  esim. isompaa kuvaa kaikista palkkalajin asetuksista. Nyt en saa sitä perustettu, saan mm ilmoituksen: prosentin perusteena olevan palkkalajiluokan täytyy olla ennen palkkalajin luokka tai sama kuin palkkalajin luokka! 

Tulolajille 315 linkitys selvä.

Hei,

 

Palkkalajien perustamiseen löytyy yksityiskohtaisempi ohjeistus palkanlaskennan käsikirjasta mikä löytyy tästä linkistä. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

 

kiitos vastauksista ja linkista ohjeeseen. Luin ohjeen, mutta en löydä siitä ohjetta miten saan palkkalajille poikkeusasetukset tyelin, työttömyys sekä työtapat ja ryhmähenkivakuutuksen osalta.

Ylhäällä vastauksesa on: Sen jälkeen voit asettaa tämän palkkalajin poikkeuspalkkalajiksi käyttössänne oleville työttömyysvakuutusmaksu, TyEL -vakuutusmaksu ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksu palkkalajeille, jotta vuosilomalain lisävapaapäivä korvausta ei lasketa mukaan em. sosiaaliturvamaksujen perusteisiin.

Miten käytännössä saan poikkeusasetukset päälle ilman että palkkalajin tyyppi on "Hinta" eikä "prosentti/maksu"? 

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

korjaus edelliseen, viimeinen lause pitäisi olla:

Miten käytännössä saan poikkeusasetukset päälle niin että palkkalajin tyyppi on "Hinta" eikä "prosentti/maksu"?

Accepted solution
Riitta Peltoniemi
VISMA

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎01-10-2019 17:18 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Hei,

 

Myös "Prosentti/maksu" -tyyppiset palkkalajit voidaan valita poikkeuspalkkalajeiksi. Alla olevassa esimerkissä on valittu Lomapalkkakorvaus 9 % (palkkalaji 1635) poikkeuspalkkalajiksi työttömyysvakuutusmaksun palkkalajille.

 

ProsenttiTyyppinenPalkkalaji.png

Lomakorvaus 9 % (alle 1 v) on "Prosentti/maksu" -tyyppinen palkkalaji:

Lomakorvaus.png

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

lisäyksenä..

Jos prosentin perusteena on rahapalkka, silloin saan poikkeuksiin käytössä olevat työttömyys, tyel, tapaturma palkkalajit, mutta en laske korvausta prosentin mukaan koko rahapalkasta (palkkalaskelmassa norm. lomakorvaus), vaan korvaus kta:n mukaan. 

Lisäksi olen määritellyt palkkalajille vakuutuspoikkeukset: vaan sava. 

Palkkalaskelmalla kuitenkin kaikkien vakuutusten perusteena koko bruttopalkka, vain koko brutto pitäisi olla vain sava sekä ennakonpidätyksen perusteessa. Työt, tyel, tapat, ryhmä perusteena pitäisi olla vain normaali lomakorvaus.

 

KiMaKa
CONTRIBUTOR **

tekijä KiMaKa

Saitko mitään lisävinkkiä, miten saadaan poikkeus 'toimimaan'? Kun poikkeusasetuksista huolimatta laskee kaikki sivukulut myös lisävapaapäivistä?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

En valitettavasti enää muista miten sain sen räpelletty että menisi oikein..

KiMaKa
CONTRIBUTOR **

tekijä KiMaKa

no, hieman otti koville, mutta lopulta keksin... eli poikkeus piti käydä lisäämässä vielä noiden sivukuluvakuutustenkin palkkalajien taakse.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.