Minun alueeni
Apu

Fivaldin päivitystiedotteet vuodelta 2021

tekijä Jarno Hakulinen

Visma Fivaldin päivitystiedote 12/2021 

Visma Fivaldin joulukuun päivitys julkaistaan torstaina 16.12. klo 22–00

 

Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla ja koko päivitystiedotteen voit lukea uudella ohjesivustollamme: Fivaldin päivitystiedote 12/2021.

 

 • Saat nyt Fivaldin ohjeet ja tuen suoraan Fivaldin sisältä. Löydät samasta paikasta käyttöohjeet, päivitystiedotteet, video-opasteet, sovellustuen yhteystiedot ja linkit Communityyn sekä Talent-oppimisympäristöön.
 • Saatavienhallinta on uudistunut reskontranhoitajan tärkeimmillä työkaluilla. Pystyt jatkossa hoitamaan koko myyntiprosessin aina tarjouksesta laskutukseen ja suoritusten kirjaamiseen Fivaldin web-käyttöliittymässä. Katso lyhyet ohjevideot Saatavienhallinnan uudistuksesta:
 • Voit nyt ilmoittaa tulorekisteriin auton päästöarvot vähäpäästöiselle autolle. Lisäksi voit ilmoittaa vakuutuspoikkeuksia työsuhdematkalipulle ja polkupyöräedulle.
 • Voit käyttää Kiinteistöhallinnan rekistereissä jatkossa sekä pilkkua että pistettä desimaalierottimena.

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 11/2021  

Visma Fivaldin marraskuun päivitys julkaistaan torstaina 18.11. klo 22–00

 

Tällä kertaa olemme muokanneet päivitystiedotetta käyttäjäystävällisemmäksi. Löydät nyt kaikki yhteen sovellukseen liittyvät muutokset saman otsikon alta. Uudet ominaisuudet ja korjaukset erotat toisistaan eri väreillä merkityistä alaotsikoista.

 

Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Kirjanpidon verolomakkeisiin on tehty vuosimuutokset sekä verottajan tietuekuvausten mukaiset muutokset verolomakkeisiin 5 Elinkeinotoiminnan veroilmoitus, liikkeen- tai ammatinharjoittaja ja 6A Elinkeinotoiminnan veroilmoitus, elinkeinoyhtymä.
 • Myynninhallinnassa on korjattu virhetilanne, jossa asiakkaan valuuttatiedot eivät vaihtuneet laskulle, vaikka asiakkaalle oli tallennettu jokin muu valuutta kuin euro.
 • Tapahtumalaskutuksessa on korjattu virhetilanne, jossa kaikki integraatiot eivät näkyneet tapahtumalaskutuksessa. Korjaus on voimassa marraskuusta eteenpäin. Näet marraskuun yrityskohtaiset integraatiot sovelluksesta joulukuun alussa.
 • Fivaldin palvelunhallinnassa on pidennetty sähköpostiosoitteen maksimipituutta 128 merkkiin. Lisäksi palvelunhallinnassa on korjattu virhetilanne, jossa pääkäyttäjää pyydettiin itse valitsemaan asiakasyrityksen ensimmäiselle käyttäjälle salasana, vaikka käyttäjähallinta on kytketty Visma Connectiin.

 

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta. Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi tiedoston nimen vieressä olevasta sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 10/2021  

Visma Fivaldin lokakuun päivitys julkaistaan torstaina 21.10. klo 22–00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Kiinteistöhallintaan on tehty paljon käyttöliittymäparannuksia asiakaspalautteiden perusteella. Henkilörekisterin kenttien oletusarvoja on muokattu siten, että sinun ei välttämättä aina tarvitse muuttaa niitä luodessasi uusia henkilöitä, ja henkilöiden luominen sujuvoituu. Rekisterien listanäkymiin on lisätty sarakkeita, joiden perusteella sinun on helpompi löytää haluamiasi henkilöitä tai sidoksia. Rekisterien hakutuloksissa kerrotaan nyt myös sanallisesti, mikäli haku ei löydä yhtään tulosta. Aiemmin tyhjä hakutuloskenttä saattoi aiheuttaa hämmennystä.
 • Marketplace-sovellukseen on lisätty uusia kategorioita, joiden mukaan sinun on helpompaa löytää haluamiasi laajennuksia. Uusia kategorioita ovat Toiminnanohjaus, Kiinteistöhallinta ja Projektinhallinta.
 • API-rajapintaan on tehty täysin uusi rajapinta Kiinteistöhallinnan tietojen siirtämiseen. Rajapinnan kautta voit viedä ja päivittää tietoja Kiinteistöhallinnan rekistereihin ja tuoda tietoja rekistereistä.
 • Ostolaskujen kierrätykseen on lisätty mahdollisuus ostolaskujen tuontiin, minkä ansiosta voit jatkossa siirtää Fivaldiin uusien ostolaskujen tiedot ja kuvat API-rajapinnan kautta.

 

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 9/2021  

 

Visma Fivaldin syyskuun päivitys julkaistaan torstaina 16.9. klo 22–00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Myynninhallintaan on nyt mahdollista lisätä oma, kiinteä arvo myynninhallinnassa luotujen laskujen viitenumeron alkuun. Tämä helpottaa laskun kohdistamista esimerkiksi rahoitusyhtiöissä oikealle sopimukselle. Kiinteä arvo määritellään sovellusikkunassa myynnin perustiedoissa. 
 • Arvonlisäveroerittely-raportilta tallennettua csv-tiedosta on paranneltu, minkä ansiosta saat näppärästi tarvittavat tiedot arvonlisäveron erityisjärjestelmää (One Stop Shop, OSS) varten. Edellytyksenä on, että eri alv-kannat on perustettuna ALV-asetuksissa ja että myynnit on ohjattu omille myynnin tileilleen maakohtaisesti.
 • Kausiverosovellukseen on lisätty vuoden 2022 maksukaudet.
 • Tuoterekisterin web-sovellukseen on lisätty virheilmoitus sellaisia harvinaisia tilanteita varten, kun tiliöinnille on asetettu alv-koodi, jota ei ole olemassa.
 • Fivaldin API-rajapintaan on lisätty uusia toiminnallisuuksia. Jatkossa voit mm. määritellä verottoman à-hinnan tuodessasi tietoja myynninhallintaan sekä hakea ostolaskuja sen perusteella, onko lasku käyttäjän manuaalisesti lisäämä vai automaattisesti järjestelmän kautta tuotu.

 

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 6/2021  

Visma Fivaldin kesäkuun päivitys julkaistaan torstaina 17.6. klo 22–00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Myynninhallintaan on lisätty uusi kätevä tuotehaku, jonka avulla voit nyt hakea tuotteita joustavasti sekä lisätä haluamasi tuotteet myynninhallinnan tarjoukselle, tilaukselle tai laskulle.
 • Fivaldi API -rajapintaan on lisätty uusia toiminnallisuuksia mm. ostolaskujen kommenttien käsittelyyn ja ostolaskurivin alv-koodien muokkaamiseen. Niiden ansiosta voit käsitellä ostolaskuja aiempaa monipuolisemmin, sillä pystyt siirtämään Fivaldiin tietoa ulkoisista järjestelmistä.

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 5/2021  

Visma Fivaldin toukokuun päivitys julkaistaan torstaina 20.5. klo 22–00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Aineistosiirrot-sovellus tukee nyt myös Tikonin Excel-muotoisen pääkirjan sisäänlukua kustannuspaikalle ja -lajille. Tämä helpottaa tietojen siirtämistä Tikonista Fivaldiin.
 • Tulorekisterin palkkatietoilmoitusten henkilö-välilehdelle on lisätty varoitus, jos palkansaajalla on YEL-vakuutus, mutta työsuhteelle ei ole asetettu yrittäjille tyypillistä Ei palvelussuhteessa -valintaa.
 • Katso-tunnistautuminen on saanut jälleen lisäaikaa verottajalta ja Fivaldi tukee sen käyttöä vielä elokuun loppuun asti.
 • Finvoice-laskuilla on laajennettu EAN-koodin käyttöä. Jatkossa se siirtyy Finvoice-laskulle myös erillisenä EanCode-elementtinä, mikä helpottaa verkkolaskujen käsittelyä osalla vastaanottajista.
 • Tuoterekisteriin voi jatkossa tuoda ja päivittää tietoja ulkoisista järjestelmistä Fivaldin API-rajapinnan kautta.

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 4/2021  

Visma Fivaldin huhtikuun päivitys julkaistaan torstaina 15.4. klo 22–00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Tulorekisterin palkkatietoilmoitusten henkilö-välilehdelle on tuotu uusi toiminnallisuus, jolla pääset näkemään työsuhdekohtaiset vakuutuspoikkeukset jo ennen ilmoitusten lähettämistä. Lisäksi välilehdelle on lisätty ‘Hae vakuutuspoikkeukset’ -painike jolla voit tarkistaa onko lähettämättä olevassa ilmoituksessa tulolajikohtaisia vakuuttamispoikkeuksia.
 • Myynninhallinnan sähköpostilähetystä on selkeytetty tuomalla vastaanottajan sähköpostiosoite näkyviin lähetysvaiheeseen.
 • Kiinteistöhallinnan Sidokset-rekisteri on siirretty erillisestä sovellusikkunasta uuteen käyttöliittymään. Muutoksen ansiosta voit hakea sidoksia helpommin ja näet suoraan henkilöön liitetyt lisätiedot.
 • Verolomakkeet 6B, 6C ja 4 vuodelle 2021 julkaistiin 23.3.
 • Asiakasrekisteriin voi jatkossa tuoda ja päivittää tietoja ulkoisista järjestelmistä Fivaldi API -rajapinnan kautta.

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 3/2021  

Visma Fivaldin maaliskuun päivitys julkaistaan torstaina 18.3. klo 22.00-00:00. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Myynninhallinnan ja kirjanpidot uudet rajapinnat julkaistaan. Myynninhallinnan rajapinnan avulla voidaan mm. siirtää myyntitilauksia Fivaldiin. Kirjanpidon rajapinnassa taas on mahdollista mm. tuoda ja noutaa kirjanpidon vientejä. Uudet rajapinnat mahdollistavat integraatioiden rakentamiseen ulkoisten järjestelmien ja Fivaldin välille.
 • Myynninhallinnan käyttöä on helpotettu tuomalla mahdollisuus näyttää asiakasrekisteriin tallennettu Lisänimi suoraan listanäkymissä. Lisänimi-tietoa voidaan käyttää mm. aputoiminimen tallentamiseen ja nyt sitä voi siis käyttää suoraan listanäkymissä. Lisäksi Finvoice 3.0 -kenttien ohjeistusta on parannettu laskunäkymässä niin, että näet suoraan, mihin Finvoice 3.0 -aineiston elementteihin annetut tiedot menevät.
 • Saatavienhallinnan avointen saatavien kuvaajaa on parannettu tuomalla sekä laskujen määrä että yhteissumma kuvaajaan sekä selkeyttämällä värejä erääntymättömien ja erääntyneiden saatavien erottamiseksi.
 • Maaliskuun aikana Fivaldin palvelinversio päivitetään uuteen. Siirtyminen tapahtuu käyttäjittäin pienissä erissä ja ei aiheuta muutoksia ohjelmiston normaaliin käyttöön. Jos Fivaldin päälle on toteutettu automatiikkaa/ohjelmistorobotiikkaa (RPA), muutos voi kuitenkin estää sen toiminnan, sillä Fivaldin URL-osoite vaihtuu hieman. Muutos on kuvattu tarkemmin päivitystiedotteessa.

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 2/2021  

Visma Fivaldin seuraava, talvipakkasten siivittämä päivitys julkaistaan torstaina 18.2. klo 22. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Myynninhallintaa on jälleen kehitetty saamamme palautteen perusteella. Laskun vastaanottajan nimi- ja osoitetietojen pakollisuutta on muutettu joustavammaksi, ja jatkossa käytetty välitystapa vaikuttaa pakollisiin tietoihin niin, ettei tarpeettomia tietoja tarvitse syöttää. 
 • Asiakasrekisteriin on lisätty Finvoice3-aineistoon liittyviä tietoja, joita voit muokata kätevästi myös suoraan myynninhallinnan tarjouksilla, tilauksilla ja laskuilla.
 • Lisäksi myynninhallinnan vapaat tekstikentät tukevat nyt myös rivinvaihtoja.
 • Palkanlaskennan vuoden 2021 tulolajeihin on päivitetty perusteetonta etua ja takaisinperintää koskevia asetuksia. Uudet tulolajit on lisätty myös palkkatietojen esikatseluun.

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta: Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

 

 

Visma Fivaldin päivitystiedote 1/2021  

Visma Fivaldin vuoden ensimmäinen päivitys julkaistaan torstaina 21.1. klo 22. Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla.

 

 • Myynninhallintaa on kehitetty asiakaspalautteen perusteella. Liitteet yhdistyvät automaattisesti, minkä ansiosta sekä tarjoukset että laskut liitteineen tulostuvat kätevästi yhdeksi pdf-tiedostoksi. Lisäksi tarjoukselle, tilausvahvistukselle ja lähetteelle voi jatkossa lisätä yrityksen oman logon.
 • Asiakasrekisterissä voi nyt muodostaa Y-tunnuksesta automaattisesti OVT-tunnuksen. Lisäksi asiakkaiden kopioinnin toiminnallisuuksia on parannettu.
 • Pääkäyttäjien työtä helpottamaan Visma Connect -migraatiotyökaluun on lisätty mahdollisuus viedä käyttäjälista esimerkiksi Excel-taulukoksi.
 • Ostolaskujen kierrätykseen voi nyt tuoda Finvoice 3.0 -verkkolaskujen mukaisten Myyjän tilausnumero- sekä Ostajan viite -kenttien tiedot.
 • Kiinteistöhallinnan Huoneistot-rekisteri on tuotu web-käyttöliittymän puolelle. Entistä selkeämpi rekisteri on yhteensopiva vanhassa sovellusikkunassa olevan rekisterin kanssa ja sisältää huoneistojen kopioinnin sekä muita uusia toiminnallisuuksia.
 • Kiinteistöhallinnan Tavoitteiden ajo tukee jatkossa Finvoice 3.0 -mukaisia verkkolaskuja.

 

Tarkemmat tiedot uudistuksista näet päivitystiedotteesta. Avaa dokumentti napsauttamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös ladata sen itsellesi alareunan sinisestä painikkeesta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.